מה זה שורט? דיי כבר עם הדימויי חיות

lazyfat

New member
מה זה שורט? דיי כבר עם הדימויי חיות

מתנצל על השאלה הבסיסית... בספר ממנו אני לומד כל הזמן כתוב שדובים מרוויחים כשהשוק יורד ושוורים כשהוא עולה. לא ממש מבין איך מרוויחים כשהשוק יורד. הבנתי שזה משהו שקשור לשורט אבל הוא לא מסביר שם מה זה שורט ואיך זה עובד. בקיצור אודה למישהו שיסביר לי או יפנה אותי לאתר שמסביר, או שלחלופין אני אתייחס לכל הדימוי הזה מילולית ולא כדימוי וכנראה שיש איזשהו סוג של דוב שמרוויח (ואז אולי יש לי סיכוי כי תמיד חשבתי שאני דומה לדוב כלשהו)

bogii

New member
מכירה בחסר

כאשר אתה סבור שמניה תרד? אתה מוכר אותה בחסר לזה קוראים הג'מעה שורט בערלית קח למשל דוגמא פרמוס לפני ההודעה הייתה 3.75 במידה ומכרתה בחסר? נגיד 100 יח' אז קיבלת לחשבון מזונמן בהשאלה 375 דולר מינוס עמלה 10.99 עכשיו פרמוס ב-1.27 אסק ביד 1.27-1.28 אז יש לך אפשרות לסגור את הפוזיציה ב-1.28 מתוך ה-375 דולר שקיבלת? אתה נותן להם 128 דולר + 10.99 עמלה תקזז את ההפרש וזה הרווח שלך בעיקרון מניה שלא מאפשרים שורט? אין לקנות ללונג אתה לא חייב לעשות שורט אתה יכול רק לבדוק את זה ואל תתעסק עם ברוקר שמאפשר לך שורט ליום אחד, גם בשורט אתה חייב לרשום לעצמך לפחות איפה הסטופ בדיוק כמו בלונג כל פעולה שאתה עושה אתה יכול למקם סטופים קח בחשבון שביצוע שורט אתה נכנס לסיכון סכום הרווח מוגדר וסכום ההפסד בלתי מוגבל במידה ולא תמקם סטופ לוס,

bogii

New member
MrListen

ראשית כל הכבוד לטרייד אם אתה מוכן להסביר את ההתנהלות עם הפוזיציה? הכניסה מצויינת אבל בו נבדוק כמה פפלים יש לנו מהקטע הזה א. האם יש סטופ מתנייד או קבוע? ב. האם מומש חלק מהפוזיציה? ג. מאיזה רווח אתה מתחיל לממש. חלקי? או את כל הפוזיציה ד. כמה זמן אתה נותן לפוזיציה לעבוד ומה יגרום לך לסגור את הטרייד או להגדיל את הפוזיציה ועוד משהו. הכניסה הזו היא של תוכנה או חשיבה שלך ? האם שמת לב שיש שם 2 אחוז בעלי עניין ו-95 אחוז ממחלקת אחזקה קרי מוסדיים
את המוסדיים אני מכנה מחלקת אחזקה סלג מקומי הכנתי ציור "קטן" על מנת שתהיה למידה ויזואלית וללמוד שיטת עבודה,

MrListen

New member
וואו כמה נתונים... אני אנסה להתייחס

הכניסה היא שלי, לא באמצעות תוכנה. STOPLOSS ב $44.87 לגבי זמן, קצת קשה לי לתת תשובה, מקווה לממש את הכל (אני לא נוהג לממש חלק מהפוזיציה - או שחור או לבן) באזור התמיכה הבא, דהיינו 39.7. מה יגרום לי לסגור את הטרייד לא בסטופ המוגדר? אולי היחלשות הירידות בתוספת נר שורי במחזור גבוה... בעקרון אני משתדל לא לשנות אסטרגיה, כי כשאני עושה את זה ואני מפסיד, אני מרגיש חלש אופי. אבל אני מרגיש שהסימנים בולטים מדי, ויהיה זה טעות לא לזרום עם המצב החדש. איזה יופי כל הנתונים האלה, והגרפים - אתה מנוי של סטוקצ'רטס? 2 אחוז בעלי עניין ו-95 אחוז ממחלקת אחזקה קרי מוסדיים - מה אפשר ללמוד/להסיק מהנתון הזה? ומאיפה אתה מביא את כל הנתונים המעניינים האלה, כמו שורט רטיו והחזקות בעלי עניין? איך אתה משקלל את כל אלה בביצוע החלטות?

astral travel

New member
חחחחחח תשובה משלי

ונכניס אותה אח"כ למילון מושגים שכל פעם שלמישהו תהייה שאלה בנוגע למושג מסויים - נשים את התשובה במיליון המושגים. שורט - בבורסה קיימות 4 סוגים של פעולות - קניה, מכירה, שורט וכיסוי. שורט זה כאשר צופים שמניה מסויימת הולכת לרדת ורוצים להרוויח את הירידה שלה. הדבר נעשה כך: הברוקר שדרכו סוחרים מלווה את כמות המניות המבוקשת מחברת השקעות\קרן כלשהי שמוכנה להלוות את אותן מניות באופן זמני בתמורה לריבית (שכן היא מתכוונת להחזיק בהשקעה שלה לאורך שנים, ופוזיציות שורט אצל סוחרים בד"כ נסגרות בטווח זמן הרבה יותר קצר), כך שהמניות מולוות לברוקר, הברוקר נותן אותן לך - ואתה מוכר אותן בשוק במחיר X, מקבל עליהן כסף בתמורה לתוך החשבון, וקונה אותן מאוחר יותר במחיר X-Y (כאשר Y מייצג את השינוי בדולרים) כך שההפרש נשאר אצלך, וכך אתה עושה את הרווח שלך. לדוגמא: MSFT נסחרת ב-10 דולר, אנחנו צופים ירידה במניה, משדרים הוראת שורט ל-1,000 יח' (10,000$) ומקבלים את אותם 10,000$ לחשבון שלנו. אחרי 4 ימים המניה ירדה 10% ל-9 דולר, אנחנו משדרים הוראת Cover (כיסוי) ל-1,000 יח' ב-9$ (9,000$), 1,000$ שהרווחנו נשארים אצלנו (אצלך), 1,000 היח' מוחזרות מהברוקר שלך לחברת ההשקעות שהלוותה אותן, שמקבלת את הריבית על ההלוואה, הברוקר שלך מקבל ממך את העמלות על שתי הפעולות שרצית - וכולם יוצאים מרוצים. זה שורט

ייבא

New member
זה נכון רק אם

המניה באמת ירדה. כי אם היא עלתה. אזי כולם מרוצים מלבדך...

למעלה