מה זה כואב ומתקלף?...

maya100

New member
מה זה כואב ומתקלף?...

מזה יומיים שלושה שיש לי כאבים בפטמות כאשר אביגיל יונקת (בעיקר השמאלית) וגם שמתי לב שיש קצת קילוף דקיק. מה זה? מה עושים? למה? מישהי יודעת? (ותיקה כמוני ואף פעם לא היו לי עניינים כאלו...)

הילהל

New member
שתי אפשרויות

1. פטריה - נכון שחשדת בזה וניסית להכחיש? יש מאמר בדף הפותח של הפורום על פטריה. ויש כאן מומחיות גדולות ממני בתחום. 2. סתם בגלל הקור - זה גם מה שקרה לי. האם אחרי ההנקה יש לך מין נקודה לבנה בקצה הפטמה? והאם היא עוברת כמה דקות מתום ההנקה? אם כן, יתכן שאת פשוט סובלת מהקור. ואז הפתרון: להניק בחדר חם, לעשות קומפרסים חמים. ולגבי הקילוף - אם זה נובע מהקור והיובש אז אפשר להספיג פד הנקה בשמן (אני הספגתי בשמן שקדים) ולהניח בתוך החזיה. עובד יופי.

לאה_מ

New member
זה קורה לי לעתים רחוקות

בעיקר בתקופות שאורי מבקש המון לינוק (או שאולי סתם נדמה לי כי כואב לי). לי נדמה שזה נגרם מתפיסה לא נכונה של הפטמה. מה שאני עושה זה מזכירה לאורי כל הנקה לפתוח פה גדול (הוא נורא מתוק כשהוא עושה את זה
) ואם נדמה לי שהוא לא תופס טוב, אני מבקשת ממנו לעזוב ולהתחבר שוב. בינתיים, אם ממש כואב לי, אני מורחת משחת רפאל שיש לי בבית. אצלי, בכל אופן, זה לא פטריה. אני מקווה שגם אצלך לא.

tonti

New member
אוי ווי../images/Emo4.gif

נשמע לי כמו פטריה.... תסתכלי אם יש משהו בפה של אביגיל, למרות שלמתן רק פעמיים היתה פטריה בפה מתוך ה-5 שהיו לי... תבדקי אם זו לא בעית תפיסה כמו שאמרה לאה. ואם זה עדיין כואב(שורף, צובט...) לכי לרופא. לפעמים פטריה כואבת גם כשלא יונקים ולפעמים רק ביניקה.

maya100

New member
נזכרתי שיש עוד שתי תופעות..

אחת: לאביגיל יש פעצים לבנים בקצוות השפתיים (כלומר, בנ´ החיבור בין השפה התחתונה לתחתונה) בהתחלה היה אחד ועכשיו בשני הצגגים. שניה: הפטמות מעט נוקשות אחרי היניקה, כלומר נשארות רגישות זמן רב ולא מתרככות. ועוד: אביגיל לא כל כך רוצה את צד שמאל (שהוא יותר כואב) וכמעט ישר מוציאה את הפטמה מהפה. אבל בעצם, נראה לי שהיא גם באמת מתרשלת בתפיסה, כי יש קצת סימני שיניים אחרי. אוף!!

הילהל

New member
ממש נשמע מקרה לרופא

הפצעים האלה יכולים להיות פטריה וגם הרפס. מצד שני, הם יכולים להיות פצעי קור. התיאור שלך של הפטמה הנוקשה דןןקא מזכיר לי את התגובה שהייתה אצלי לקור. לדעתי כדאי גם לנסות למחם וגם לגשת לרופא.

zimes

New member
גם לי זה מזכיר קור

אם זה רק זה (הלואי) - נסי לשמור על הפטמה שלא תתקרר, אחרי ההנקה: הפטמה רטובה, וכשהיונק עוזב אותה, היא נחשפת לאוויר שמקרר. כסי אותה מיד מיד בחולצה. כדאי שתניקי בפינה מחוממת היטב של הבית, ובכלל - תלבשי סוודר!
(הייתי חייבת להכניס אמירה פולנית.) יכול להיות שזה שלוב של יובש וקור, ואז - תעלי את הלחות בחדר: תלי מגבת רטובה וסחוטה, או הפעילי מכשיר אדים. מיד אחרי הלידה, לא היה צ´אנס לחמם את כל הבית, וחייממנו רק את חדר השינה. כשהייתי יוצאת לשירותים, היה לי קר וכואב בפטמות, אז פשוט שמנו שם מפזר חום.

maya100

New member
עדכון חלקי

היינו אתמול אצל הרופאה של אביגיל (שאמרה במקומי ודי בגאווה את המשפט "עד הצבא"..) והיא אמרה שאין לאביגיל שום דבר וזה רק מהקור והיובש. לגבי הפטמות, נראה לי שקצת יותר טוב. אני אנסה ליישם את התשובות גם לגבי האחיזה וגם לגבי החימום והמשחה ונראה.

למעלה