מה זה בעצם פאי? ומה ההבדל בינו לבין עוגה?

hofnoan

New member
מה זה בעצם פאי? ומה ההבדל בינו לבין עוגה?

כל הזמן רואים בסרטים האמריקאים איך שהם אוהבים את הפאי שלהם אבל אף פעם לא הבנתי מה זה בעצם פאי ובמה הוא שונה מעוגה?
ואם אפשר מתכון לפאי פשוט בתור התחלה :)
 

bali

New member
מנהל
פאי - עוגה שיש לה תחתית מבצק פריך ומילוי

כלשהו.

הרעיון הוא "כלי קיבולת" מבצק שממולא בקרם או במלית מפירות, לפעמים המלית נאפית עם הבסיס ולפעמים המלית קרה ללא אפייה.

עוגה רגילה זו עוגה שכולה עשויה מאותה תערובת.

לגבי מתכון, יש כל כך הרבה סוגים של פאי, תצטרך להגיד מה אתה אוהב...
 

CallMeCavanaugh

New member
עכשיו גם לי יש שאלה

מה ההבדל בין פאי וטארט?
או שפשוט אחת היא מילה אנגלית והשניה מילה צרפתית?
 

bali

New member
מנהל
פאי וטארט

הפאי האמריקאי בד"כ גם מכוסה בבצק מעל המלית בין אם כיסוי מלא או כיסוי חלקי ע"י רשת בצק, וטארט תמיד יהיה פתוח מלמעלה.
אני חושבת שאין הקפדה לגבי השימוש בשם פאי או טארט בספרי הבישול וכיו"ב.
 

hofnoan

New member
אז עדיף פאי עם בצק למעלה


ואני אוהב כל מיני דברים השאלה אם יש מתכון של פאי עם קוקוס למשל? אמרת שפאי זה מלית רכה כזו בפנים אז לא ברור לי איך זה ישתלב עם קוקוס למשל... יש פאי גבינה?
ואם אין את כל הרשום למעלה אז נלך בהתחלה על פאי שוקולד
 

bali

New member
מנהל
לא מכירה פאי קוקוס או פאי גבינה, סורי

ופאי שוקולד הוא דווקא מהסוג שלא מכוסה בבצק למעלה, כי מלית השוקולד אמנם אפויה אבל רכה ואוורירית, ולשים מעליה בצק יהרוס אותה.

המתכון שאני מכירה ואוהבת הוא המתכון לפאי השוקולד של קרין גורן.

הכנתי אותו גם בטארטלטים קטנטנים והעליתי סדנה מצולמת.
 

hofnoan

New member
ואוו איזה יפה מה שהכנת!

בהחלט הולך להכין את זה בקרוב

ולפי התמונה של קרין זה נמוך כזה וקטן חח לא ידעתי שזה ככה
אבל מגניב
 

bali

New member
מנהל
פאי זו עוגה נמוכה, 3-4 ס"מ

לאמריקאים יש גם תבניות פאי יותר קטנות מבחינת קוטר אבל עמוקות, 5-6 ס"מ. זמני האפייה משתנים קצת בין סוגי התבניות.

ותודה על המחמאה על הקטנטנים שהכנתי.
 

hofnoan

New member
הקוקוס נראה פשוט להכנה באמת

רק שלא כזה ברור מה זה כף חמאה חח אי מניח משהו כמו 25-30 גרם. אני צודק?
לגבי הגבינה יש שם משהו לא ברור כ"כ אבל אשאל בעת שאכין כבר :)

תודה רבה!
 

almogi

New member
טמפ' האפיה של עוגת הגבינה נראית קצת גבוהה

בד"כ עוגות גבינה אופים בטמפ' נמוכה משך זמן ארוך. כאן אופים חצי שעה ב 175 מעלות... קצת מוזר.

אגב - לגבי תחתית graham cracker crust - אני לא חושב שאפשר להשיג אותה בארץ אבל קל מאוד להכין לבד: לוקחים 100 גרם בסקוויטים, 50 גרם חמאה מומסת (בארה"ב מוסיפים לזה גם קינמון אבל אפשר לוותר) ומרסקים במעבד מזון. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ולתוכה יוצקים את הבלילה.
 

hofnoan

New member
שאלה חשובה לגבי הטרטלים

אפשר להכין אותם בתוך תבנית של מאפינס אם אני רוצה קטנים כאלה? ואם כן, עד איזה גובה להכין?
ואם אני רוצה פאי אחד גדול אני חייב לקנות תבנית נכון? אין דרך אחרת?

אהה וגם יש לזה מילה בעברית?....
 

revavonet

New member
טארטלטים

אפשר להכין בתבנית של מאפינס, אבל לדעתי יותר מידי כאב ראש.
לשים בצק ונייר אפיה ומשקולות ולהוציא ולאפות שוב וכו וכו.
אני מציעה לך להשתמש בתבנית של המאפינס, רק הפוכה.
במקום לשים את הבצק בשקעים, תהפוך את התבנית ותכסה את השקעים בבצק.
בעצם תקבל קערות בצק הפוכות, ככה, הבצק לא נופל פנימה, ומקבלים שוליים גבוהים ויפים, וזמן האפיה מתקצר מעט.
בהצלחה.
 

bali

New member
מנהל
רבבונת נתנה לך טיפ לגבי טרטלטים קטנים

ואני אגיד שבשביל פאי גדול רצוי לרכוש תבנית פאי או רינג נמוך, אבל אפשר גם להשתמש בתבנית עגולה קפיצית רגילה ולסדר שוליים של בצק בגובה 2-3 ס"מ ולא בגובה של כל הדופן של התבנית.

לא ידוע לי על שם עברי לפאי/טארט.
 

revavonet

New member
טארט= גדול טארטלט = קטן ככה אני הבנתי וגם

השם העברי של פאי הוא "תמליא"
נראה את האקדמיה מצליחה להכניס את זה לשימוש יומיומי.
 

revavonet

New member
דרך אגב לגבי תבניות

אני מכינה תבניות מקרטון.
אני ממחזרת.
לא מזמן הייתי צריכה כמה תבניות טארט, ומה לעשות יש לי רק 3...
הכנתי מקרטון עטפתי בנייר אפיה ויצאו מושלמות.
אחרי שסיימתי איתן, זרקתי למחזור.
בהצלחה
 
למעלה