מה זה ארכיון אביתר ?

מצב
הנושא נעול.

אוהד11

New member
מה זה ארכיון אביתר ?

מה זה ארכיון אביתר ?
שלום לכולם ושנה טובה, אני קורה כל הזמן "ארכיון אביתר". מה הוא הארכיון הזה וכיצד ניתן להיכנס אליו או לראות את התמונות ?

טוארג

New member
חחחחחח אהבתי ../images/Emo13.gif

מה זה ארכיון אביתר ?
שלום לכולם ושנה טובה, אני קורה כל הזמן "ארכיון אביתר". מה הוא הארכיון הזה וכיצד ניתן להיכנס אליו או לראות את התמונות ?
חחחחחח אהבתי

תשובה בזריזות: אביתר רייטר, שכותב בפורום שלנו, מצלם ואוסף תמונות רבות והמון מידע בנושא תח"צ... ארכיון אביתר
(אביתר, אתה באמת צריך לעשות מזה עסק...)

omer landau

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif

חחחחחח אהבתי

תשובה בזריזות: אביתר רייטר, שכותב בפורום שלנו, מצלם ואוסף תמונות רבות והמון מידע בנושא תח"צ... ארכיון אביתר

אביתר תכתוב ספר
: רק אני והקטר שלי.....

אני צריך מחסן ענק ! שימו לב: בקרוב

חחחחחח אהבתי

צילומים המתעדים את עבודות הפיתוח בתחנת סוקולוב - כפ"ס. אתמול סיירתי בתחנה הנבנית ונכנסתי עמוק לתוך האתר. התקדמות הבנייה מהירה ורציפי הכניסה לתחנה כמעט גמורים. את בניין התחנה התחילו כבר להקים לפני חודשיים וסוף-סוף צילמתי את השלט הענק ממרחק מטר. צילום שלטים חשוב כי השלט מרכז את כל האינפורמציה + טלפונים של מקימי התחנה ואם מישהו רוצה לכתוב עבודה על תחנה מסויימת בשלב מאוחר יותר, הרי יש לו כבר את שמות הבונים, טלפונים שלהם וכו" וכך קל יותר להגיע לחומר על התחנה הכולל מפות, תרשימי הקמה וכדומה.

omer landau

New member
חשבתי על ללכת ביום שבת-היום ללכת לצ

צילומים המתעדים את עבודות הפיתוח בתחנת סוקולוב - כפ"ס. אתמול סיירתי בתחנה הנבנית ונכנסתי עמוק לתוך האתר. התקדמות הבנייה מהירה ורציפי הכניסה לתחנה כמעט גמורים. את בניין התחנה התחילו כבר להקים לפני חודשיים וסוף-סוף צילמתי את השלט הענק ממרחק מטר. צילום שלטים חשוב כי השלט מרכז את כל האינפורמציה + טלפונים של מקימי התחנה ואם מישהו רוצה לכתוב עבודה על תחנה מסויימת בשלב מאוחר יותר, הרי יש לו כבר את שמות הבונים, טלפונים שלהם וכו" וכך קל יותר להגיע לחומר על התחנה הכולל מפות, תרשימי הקמה וכדומה.
לצלם שם אבל אתה כבר עשית את זה אז אני אחכה לתמוונת אני אביא בקרוב תמונות של התחנה הקיימת קיים שלט של הכפלת המסילה איפשהו?

כן, ליד ניצנים אבל גם שם צילמתי ואג

לצלם שם אבל אתה כבר עשית את זה אז אני אחכה לתמוונת אני אביא בקרוב תמונות של התחנה הקיימת קיים שלט של הכפלת המסילה איפשהו?
ואגב: יש שלט חדש ענק וכפול ליד כביש מס' 1 , ליד נתב"ג 2010, בו רואים דאבל חוצה גשר מעל כביש 1. צילמתי אותו אתמול.

omer landau

New member
ראיתי את השלט בנתבג לפני כמה זמן וה

ואגב: יש שלט חדש ענק וכפול ליד כביש מס' 1 , ליד נתב"ג 2010, בו רואים דאבל חוצה גשר מעל כביש 1. צילמתי אותו אתמול.
והתכוונתי להכפלת מסילת הקו ת"א-ראש העין-כפר סבא זה פרוייקט סודי אף אחד לא יודע על קיומו אפילו ברכבת לו עונים לי מה הם עושים עם השלטים אחר כך ? במקום לצלם תבקש לשמור אותם.. חה חה חה

הבדואים גונבים אותם ומכינים מהם

והתכוונתי להכפלת מסילת הקו ת"א-ראש העין-כפר סבא זה פרוייקט סודי אף אחד לא יודע על קיומו אפילו ברכבת לו עונים לי מה הם עושים עם השלטים אחר כך ? במקום לצלם תבקש לשמור אותם.. חה חה חה
הבדואים גונבים אותם ומכינים מהם
גגות למכלאות הצאן שלהם...

ביום 11.05.1975 התהפך 123 לואדי

שאלה לאביתר מה קרה לקטר
G12-123-בדרך לירושלים-איזה שנה זה קרה?
כתוצאה מחבלה במסילה. הקטר הושבת ולא תוקן. אחותו - קטרית מס' 122 היתה עימו. היא התדרדרה לואדי אך לא התהפכה ותוקנה אח"כ בחיפה.

אייל xxx

New member
שאלה נוספת מה קרה לקטר G16-161

כתוצאה מחבלה במסילה. הקטר הושבת ולא תוקן. אחותו - קטרית מס' 122 היתה עימו. היא התדרדרה לואדי אך לא התהפכה ותוקנה אח"כ בחיפה.
שאלה נוספת מה קרה לקטר G16-161
האם פרצה שרפה בתחנת סגולה?

קטרים וקטרות

באנגלית קטר זה נקבה. חוץ מזה, בכל
מאמר מקצועי של מקצועני רכבת בחו"ל, תמיד כותבים: OUR SISTER LOCO NO. 737 וכדומה...
קטרים וקטרות
באנגלית, אין הבדלה בין זכר לנקבה בכל הנוגע לחפצים, רק אצל אנשים. עם זאת, בבריטניה התפיסה המחשבתית של האנשת קטרים גורסת שהם בעצם ממין נקבה. אני מניח שזה קשור לעובדה שרוב האנשים שהיו קשורים אליהם (מההתחלה ועד היום) הם גברים, בדומה למצב עם מטוסים צבאיים. לעומת זאת, בגרמנית אכן יש הבדלה בין חפצים ממין זכר לאלו ממין נקבה, בדומה למצב בעברית, ושם הקטרים הם במפורש ממין נקבה, ולא ממין זכר כמו אצלנו. מכיוון שאני דוגל בשימוש בעברית נכונה, אני משתדל להתייחס לקטרים כזכרים, אולם קשה להתווכח עם מישהו שמתוך חיבה מתייחס אליהם כאל נקבות (למרות שאני לא כל-כך מבין אותו, בהתחשב בעוצמה הבלתי מרוסנת שרובם מקרינים).

ארזS

New member
זה לא רק בקטרים וקטרות

קטרים וקטרות
באנגלית, אין הבדלה בין זכר לנקבה בכל הנוגע לחפצים, רק אצל אנשים. עם זאת, בבריטניה התפיסה המחשבתית של האנשת קטרים גורסת שהם בעצם ממין נקבה. אני מניח שזה קשור לעובדה שרוב האנשים שהיו קשורים אליהם (מההתחלה ועד היום) הם גברים, בדומה למצב עם מטוסים צבאיים. לעומת זאת, בגרמנית אכן יש הבדלה בין חפצים ממין זכר לאלו ממין נקבה, בדומה למצב בעברית, ושם הקטרים הם במפורש ממין נקבה, ולא ממין זכר כמו אצלנו. מכיוון שאני דוגל בשימוש בעברית נכונה, אני משתדל להתייחס לקטרים כזכרים, אולם קשה להתווכח עם מישהו שמתוך חיבה מתייחס אליהם כאל נקבות (למרות שאני לא כל-כך מבין אותו, בהתחשב בעוצמה הבלתי מרוסנת שרובם מקרינים).
זה לא רק בקטרים וקטרות
הרי ברור שרכבת היא נקבה. נכון ? (לפחות ככה זה נשמע לי). אבל IC3 נקרא מערך. אז הוא זכר או נקבה ? ובאוטובוסים יש את אותה הבעייה. אני לא יודע איך זה באגד ובשאר החברות, אבל בדן רוב הנהגים שאני מכיר מתייחסים לאוטובוס כ"מכונה". זאת אומרת בלשון נקבה. וכך אפשר לשמוע נהגים בדן שאומרים לדוגמא "המכונה במוסך", "המכונה חזרה מתיקון" וכו' וכו'. נדיר לשמוע נהגים בדן שמתייחסים לאוטובוס כאוטובוס בלשון זכר. תמיד זאת "מכונה". לא יודע למה...

אז ככה: בכל המגזינים המקצועיים

קטרים וקטרות
אז ככה: בכל המגזינים המקצועיים
הבריטים, קטר היא תמיד נקבה. כבר במאמרים שנכתבו במחצית המאה ה- 20, מתייחסים לקטרים כאל נקבות. אני בהחלט מסכים עם חנצ'וק שקטרים צריכים להיות זכרים ! תמיד זה נראה לי מצחיק שבמאמר מקצועי ומכובד של מהנדס רכבות דגול, הוא פתאום כותב: "אחותנו הנפלאה קטרית מס' 747 הגיעה לתחנת מנצ'סטר-פיקדילי בריאה ושלמה"... אבל, בהחלט בתור אחד שקטרים הם המרכיב המרכזי בחייו, אני משוכנע ללא עוררין שיש להם נשמה אמיתית
ולכל קטר יש אופי אחר וקורות חיים אחרים. הרי קטר מס' 116 נחשב לעדין-נפש לעומת קטר מס' 117 שלו תדמית קשוחה
. יש לנו קטר רוצח (מס' 120) שיושב ב-"מאסר" כבר למעלה משנה אחרי שלנהג אחד נשבר הבלוק באמצע נסיעה. זה מוכיח חד-משמעית שקטר מס' 120 עצבני וקשה לביית אותו... ועכשיו... אני כותב בכוונה את ה"שטויות" האלה כדי להעלות חיוך על פניכם ועל פני כולנו אחרי הטראומה הנוראה של אתמול ! חייבים להרים את הראש ולחשוב רק על דברים טובים !!! מאחל החלמה סופר מהירה לפצועי הפיגוע !!! הלוואי שיעבור עליהם יום-כיפור רגוע ושקט !!! בברכת גמר חתימה טובה לכל משתתפי הפורום !!! שלכם כתמיד, אביה

ה דרומי

New member
לד'ר רייטר אני כבר מחכה ב../images/Emo16.gifות

לד'ר רייטר אני כבר מחכה ב
ות
לתמונה של הרכבת העל הגשר

מצב
הנושא נעול.
למעלה