5 דקות ו 5 שניות
New member
"מה הקשר../images/Emo35.gifבירה נשר../images/Emo70.gif" - התחרות(9)
ערב טוב! היום שמתי שאלות די קלות, תהנו. יותר מאוחר היום, או מחר(אל תתפסו אותי במילה
), אפרסם הצעת חוק(
) כדי שתאתגר את התחרות, שתשלב קבלת החלטות ולקיחת סיכון. אני מאוד מקווה שהיא תאתגר את המשחק, יש למה לחכות
כל שאלה שווה 0 נקודות(כן
, זה לא בדיחה, תכף תבינו למה), וכל דקה שעוברת מוסיפה נקודה לשווי השאלה. אם השאלה תיפתר באותה דקה של החידה, היא תזוכה בנקודה, כמובן. לכן, אם פרסמתי את השאלה בשעה 20:00 נגיד, תשובה שתתקבל ב-20:05 תזוכה ב-5 נקודות, תשובה שתתקבל ב-20:01 תזוכה בנקודה וגם תשובה שתתקבל ב-20:00 תזוכה בנקודה.
במידה ויענו שני פותרים באותו זמן(לפי שעון תפוז...חחח
) יזוכו שניהם בשווי השאלה, אך רק מי שתשובתו התפרסמה ראשונה, יהיה מנוע מלהשתתף בשאלה הבאה.
ניתן לקבל רמז, אשר יוריד משווי השאלה חצי ממה שהיא תהיה שווה. נניח שלקחתם רמז ומישהו פתר את השאלה 5 דקות אחרי שהיא פורסמה, הפותר יקבל 2.5 נקודות.
בשביל לקבל רמז, צריך ששלושה אנשים ישרשרו את סימן ה
או את סימן ה
(לפי בחירתכם) לשאלה.
ישנן מספר סוגי תשובות שונות: (1)מילה משותפת(שמש, חול, קיץ = שעון). (2)תיאור של שלושת הדברים(גבינה צהובה, שמנת, גלידה = עשויים מחלב). (3)הכללה שלהם, שם ה"קבוצה" לה הם משתייכים(מלחמת הכוכבים, שובו של הג'דיי, האימפריה מכה שנית = טרילוגיית מדע בדיוני של ג'ורג' לוקאס). (4)מילה קשורה(אני לא אתן דוגמא, כי זו דוגמא שאני רוצה לתת בתחרות
זוהי לא מילה שניתן להצמיד אותה לכל אחת מן ה-3 אבל היא קשורה לכל אחת מהן). (5)ייתכן שיש עוד סוגים, ואני לא מוצא, אך כל הסוגים דומים.
מי שיכתוב תשובות בכותרת, יפגע בעצו. במידה ותשובתו נכונה – יורדת לו נקודה על ניקוד השאלה, וחוץ מהשאלה הבאה שהוא במילא מנוע ממנה, הוא גם מנוע מלענות על השאלה שאחרי הבאה. אם תשובתו שגויה – יורדת לו נקודה מהניקוד שיש לו כיום (כולל מינוסים) והוא מנוע מלהמשיך לפתור את השאלה הנוכחית.
כל פעם מתפרסמת שאלה 1, ורק אחרי שהיא נפתרה, תתפרסם השאלה הבאה.
מי שפתר שאלה מסויימת, מנוע מלפתור את השאלה הבאה. לכן – חישבו היטב אם שווה לכם לענות, אם זו שאלה קלה, ולהפסיד את ההשתתפות בחידה הבאה(רק חידה 1 חסומה).
כל שבת, תתפרסם חידת בונוס. חידת הבונוס כוללת זיהוי שירים, אשר קשורים אחד לשני. זוהי סוג של חידת מה הקשר, רק עם שירים. החידה תתפרסם רק בשבתות, והיא תנוקד באופן שונה. תקנון לחידת הבונוס יבוא בנפרד, ויצורף לחידת הבונוס.
תשובות קרובות יתקבלו בהתאם להחלטתי
שיהיה לכולנו ב-ה-צ-ל-ח-ה
ערב טוב! היום שמתי שאלות די קלות, תהנו. יותר מאוחר היום, או מחר(אל תתפסו אותי במילה