מה הערך של המטבע הקוריאני ומה כדאי לקנות

• פותח הנושא ifri
  • פורסם בתאריך

ifri

New member
מה הערך של המטבע הקוריאני ומה כדאי לקנות

אני נוסעת בעוד שבועיים מהעבודה לקוריאה, ורציתי לדעת מה ערך המטבע הקוריאני ומה יותר כדאי לקחת $ או EUR מה משתלם לקנות בקוריאה במונחי מתנות לילדים (6 ו9 ) מה מזג האויר שם וכל מידע שנראה רלוונטי. אשמח לשמוע מחברי הפורום. תודה מקרב לב

Woogy

New member
תקחי ויזה בינ"ל

זו הדרך הכי טובה לדעתי. את מושכת כסף מקומי לפי כמה שאת צריכה, והשערים סבירים. אפשר למשוך בהרבה כספומטים במרכז סאול, וגם בחלק גדול מהמלונות יש כספומט בין לאומי שמאפשר משיכת מזומנים מחשבון בחו"ל. בקוריאה עובדים יותר עם דולר מאשר עם יורו, אבל זה לא ממש משנה, כי אפשר להחליף בכל בנק. יש אפילו בנק אחד שמאפשר להמיר שקלים, אבל בשער לא משהו. נכון להיום היחס בין דולר לוואן הוא מצויין ב$1 שווה 1020 וואן, כך שקל להבין מחירים בדולרים, רק למחוק 3 אפסים. גם לשקלים קל להמיר, נכון לאתמול צריך לחלק את המחיר ב-וואן ל-306 או בפשטות להוריד שני אפסים ולחלק ל-3. הערכה פרטית שלי היא שכיום יש שער שיא, (לייתר דיוק היה לפני שבוע) כך שרצוי להמיר ל-וואן בהקדם, המרה לדולר עלולה לגרור הפסדים מסויימים, אבל כמובן אני לא מומחה לנושא. יש אפשרות תאורטית להחליף ישירות וואן לשקל עם אחד הקוריאנים שלומדים בישראל. אני כאמור ממליץ ללכת על הויזה הבינ"ל כבר בנחיתה אפשר ל. אם נתקעים תמיד אפשר לבקש ממישהו לשלוח דרך ווסטרן יוניון, יש להם סניפים בשלושה מהבנקים הגדולים בקוריאה וזה המון סניפים. אם את באמת רוצה לבלות יפה בקוריאה, מומלץ להשקיע שעתיים שלמות בללמוד לקרוא קוריאנית. ברמה הבסיסית זה קל מאוד, וזה עוזר מאוד לבטא יותר נכון שמות של מקומות ולקרוא גם דברים שבאים בלי אנגלית. מה גם שיש בקוריאנית שתי תנועות שלא קיימות בעברית. (יש גם יותר דיוק בכמה עיצורים אבל ברמה הבסיסית זה לא נחוץ) מזג אויר: כיף, זו העונה. כבר יש עכשיו גשם קייצי נעים, (לפני שבועיים עוד היה גשם חורפי) הטמפרטורה כרגע 14 מעלות זה נע בעיקר בין 15 ל-20 מעלות, כך שהתלבושת המומלצת לטיולים היא חולצה קצרה ומעיל גשם או מטריה לפי המצב. תבלי.

wangbae123

New member
כמה תוספות בנושאי המרה

ראשית יש לברר בבנק בארץ מה גובה העמלה שגובים עבור משיכה במכשיר ATM. בחלק מהבנקים מדובר בעמלת משיכה של מספר דולרים ואחוז מערך המשיכה. במקרה זה כדאי להמעיט בשימוש ב-ATM ולמשוך בכל פעם כמות גדולה יותר. שנית, כמו בכל מקום בעולם שער ההמרה בשדה התעופה נמוך יותר משער ההמרה בעיר. אני משער שהכותב ווגי לא התכוון אך ורק לויזה בינלאומית. אסור לפרסם רק את ויזה. ישנו גם מסטרכארד ואמריקן. גם במקרים אלו כדאי לברר עם הבנק בארץ מהם נוהלי ההמרה. מכיוון שחברות כרטיס האשראי והבנקים גובים עמלות המרה מכל כיוון. בילוי נעים

eini3

New member
איך אפשר ללמוד לקרוא קוריאנית תוך שעתיים?

ואיפה?

kriefe

New member
בקישורי הפורום

בקטגוריית השפה הקוריאנית.. האתר הראשון שמופיע שם הוא אחד המומלצים ביותר לטעמי. אני למדתי בעזרתו את הא'-ב' הקוריאני בסופ"ש אחד...

ifri

New member
תודה רבה לכל העונים

עזרתם לי מאוד, רק לא התייחסתם לנושא השופיניג, יש טיפים בנושא? תודה מקרב לב

kriefe

New member
תנסי

לרפרף פה... בכלל האתר הנ"ל מאוד מומלץ

את יכולה לקנות האן-בוק

זה בגד קוריאני מסורתי, ממש יפה, ויחודי לקוריאה. בפורימים האחרונים שלנו בישראל יצא לנו להלביש את הילדים בקימונו וב-יוקאטה יפניים ואח"כ בהאנבוק קוריאני. אלו היו תחפושות מעולות. אפשר למצוא האן-בוק בשוק נאמ-דה-מון המפורסם. חוץ מזה כל דבר יפני אפשר למצוא בקלות בקוריאה, כך שאם יש להם איזו דמות נערצת מהסדרות המצויירות אפשר למצוא שם. יעד מעניין נוסף זה אינסה-דונג, שזה הרחוב הכי תיירותי בסאול. אפשר בד"כ למצוא ברחוב מישהו שמוכר צעצועים לילדים מעבודת יד, למשל בובה על חוטים, או סביבון מסורתי קוריאני שעשוי מעץ, זה בא עם מקל ועם חוט שמושכים, צעצוע חביב מאוד. חוץ מזה כל מה שמגיע מסין ואפשר למצוא בכל חנות צעצועים. יש הרבה דברים שלא מגיעים לישראל.

ifri

New member
תודה רבה איזה ילדים מתוקים!!!

ממש מקסימים, תודה על הרעיונות והתשובות, מחר בלילה הטיסה!

kriefe

New member
גם אני רוצה

אבל הבנתי שזה עסק ממש יקר לקנות את התלבושת המסורתית...

הבגד לילדים לא יקר

אני חושב שזה היה משהו כמו מאן-וואן, סביר בהחלט. אבל אין לי מושג גמה זה עולה למבוגרים, אני עצמי לבשתי אותו בארוע מיוחד של החג, כך שזה לא עלה לי כסף, מי שמבקר בספטמבר, או בפברואר, יכול גם להתנסות., יתכן שיש במרכז מיגע לתיירים אפשרות לעשות זאת גם בשאר השנה. לקנות את זה באמת יכול להיות ממש יקר, כי זה בגד שמורכב מכמה שכבות.

kriefe

New member
אני שם בספטמבר../images/Emo70.gif בלי נדר...

מה
למה
איך
מה יש בספטמבר שאפשר להתנסות בזה
וכמה זה מאן-וואן בדיוק

Woogy

New member
כיף לך

אני מניח שהכוונה היא ל-צ'וּסוֹק זה יוצא השנה בספטמבר 13 עד 15. זה מעיין חג הודייה חקלאי, בימים האלו רצוי להמנע מכבישים בין עירוניים כי כולם נוסעים לבית הוריהם. החג הזה הול לפי הלוח הירחי, (בירח מלא) אז הוא יוצא כמעט תמיד שבועיים מראש השנה(לפני או אחרי) מאן זה 10,000 כך שאם המחיר הזה נכון זה בערך $10.

kriefe

New member
אבל

מתי ולמה בדיוק יש הזדמנות לתייר ללבוש את התלבושת המסורתית בחג שלהם?

Woogy

New member
מסתבר שיש ארוע כזה בכל חודש

ראי את הקישור לארוע המיוחד לשנת 2008- התנסות עם האן-בוק. אז יש ב-צ'וסוק ב-11 עד 15 בספטמבר, וגם בשבוע האחרון בכל חודש, כולל למשל 22 עד 28 בספטמבר.

למעלה