תקחי ויזה בינ"ל
זו הדרך הכי טובה לדעתי. את מושכת כסף מקומי לפי כמה שאת צריכה, והשערים סבירים. אפשר למשוך בהרבה כספומטים במרכז סאול, וגם בחלק גדול מהמלונות יש כספומט בין לאומי שמאפשר משיכת מזומנים מחשבון בחו"ל. בקוריאה עובדים יותר עם דולר מאשר עם יורו, אבל זה לא ממש משנה, כי אפשר להחליף בכל בנק. יש אפילו בנק אחד שמאפשר להמיר שקלים, אבל בשער לא משהו. נכון להיום היחס בין דולר לוואן הוא מצויין ב$1 שווה 1020 וואן, כך שקל להבין מחירים בדולרים, רק למחוק 3 אפסים. גם לשקלים קל להמיר, נכון לאתמול צריך לחלק את המחיר ב-וואן ל-306 או בפשטות להוריד שני אפסים ולחלק ל-3. הערכה פרטית שלי היא שכיום יש שער שיא, (לייתר דיוק היה לפני שבוע) כך שרצוי להמיר ל-וואן בהקדם, המרה לדולר עלולה לגרור הפסדים מסויימים, אבל כמובן אני לא מומחה לנושא. יש אפשרות תאורטית להחליף ישירות וואן לשקל עם אחד הקוריאנים שלומדים בישראל. אני כאמור ממליץ ללכת על הויזה הבינ"ל כבר בנחיתה אפשר ל. אם נתקעים תמיד אפשר לבקש ממישהו לשלוח דרך ווסטרן יוניון, יש להם סניפים בשלושה מהבנקים הגדולים בקוריאה וזה המון סניפים. אם את באמת רוצה לבלות יפה בקוריאה, מומלץ להשקיע שעתיים שלמות בללמוד לקרוא קוריאנית. ברמה הבסיסית זה קל מאוד, וזה עוזר מאוד לבטא יותר נכון שמות של מקומות ולקרוא גם דברים שבאים בלי אנגלית. מה גם שיש בקוריאנית שתי תנועות שלא קיימות בעברית. (יש גם יותר דיוק בכמה עיצורים אבל ברמה הבסיסית זה לא נחוץ) מזג אויר: כיף, זו העונה. כבר יש עכשיו גשם קייצי נעים, (לפני שבועיים עוד היה גשם חורפי) הטמפרטורה כרגע 14 מעלות זה נע בעיקר בין 15 ל-20 מעלות, כך שהתלבושת המומלצת לטיולים היא חולצה קצרה ומעיל גשם או מטריה לפי המצב. תבלי.