מה הסיבוי בהגשת ערעור לדו"ח על פלפון

דניאל34

New member
מה הסיבוי בהגשת ערעור לדו"ח על פלפון

דברתי בטלפון בנסיעה כאשר אני אוחז את הטלפון ביד ומדבר בדיבורית כאשר הטלפון רחוק מהראש לא ידעתי שאסור לאחוז בטלפון בנסיעה, חשבתי שרק דיבור כאשר הפלאפון צמוד לאוזן זאת עברה כמובן שאי ידיעת החוק לא פותרת וקבלתי דו"ח על סך 1000 ש"ח זאת העברה הראשונה שלי מזה 24 שנים האם יש טעם להגיש ערעור או שזה ביטול זמן? תודה

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
יש טעם לבקש המרה לאזהרה

אמנם לפי ההנחיות אין אזהרה לעבירת טלפון אבל בהתיחס לזמן הארוך ללא עבירות כדאי לבקש. את הבקשה יש להגיש תוך חודש מהיום שניתן הדו"ח ולהזכיר בה את העבר התעבורתי וכמובן לציין שזו מעידה חד פעמית והפנמתה את חומרתה והיא לא תחזור.

עדכון

אין כבר סעיף כזה בחנ"א של המשטרה, במקרה כזה יכול להירשם דוח בגין נהיגה בחוסר זהירות או בקלות ראש (מחמיר יותר). מקורות: החבר ברזילי הנכבד מהפורום. אם נעברה עבירה של שימוש בפלאפון ירשם דוח רק על זה כי יש לכך סעיף אישום ספציפי וברור.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
להשכלה כללית

1. ככל הזכור לי הוצא מהחנ"א ב 2007 2. תוכל לחפש בגוגל את החנ"א, יש ברשת חנ"א מעודכנת.

אזהרה

לאור עברך החריג, אין ספק כי הינך עונה על הקרטריונים להמרה הדו"ח באזהרה. על אף שלפי ההנחיות החדשות של אגף התנועה אין להמיר באזהרה דו"ח בגין שימוש בטלפון נייד- הייתי ממליץ לך לנסות להמירו..

be_roo

New member
ואני חשבתי שאולי סוף סוף תהיה תרומה אמיתית

בהודעות מנהל הפורום.

למעלה