מה המתכון לפתיתים של יעלה?

נוגה 44

New member
מה המתכון לפתיתים של יעלה?

קראתי המלצות אבל לא היה מתכון
תודה
וגמר חתימה טובה
 

yela

New member
בבקשה.... הדרך להכנת פתיתים מושלמים

פתיתים מושלמים לפי טיפים שקיבלתי מ....
תאריך : 12/07/11 13:16
מחבר/ת : יעלה

כידוע הפתיתים הם אולי אחד הדברים הבודדים שהומצאו ושייכים באמת לישראליות. ואכן בשנים האחרונות הם הפכו למנת חובה כסלט או כתוספת או כבסיס למנות במסעדות גורמה בכל העולם, בעיקר ארה"ב. שם הם נקראים: "קוסקוס ישראלי".

גדלתי בבית נטול פתיתים וגם כיום הם לא נמצאים על שולחננו בקביעות. אבל לפני כשנתיים קיבלתי משף אמריקאי, אחד שמעולם לא ביקר בארץ ומעריץ אותנו בגלל הפתיתים, טיפים לבישול מדוייק שנותן מנה לא גושית. הפתיתים יוצאים אחד-אחד אם מתרכזים ומקציבים 20 דקות להכנה.

בישול מדוייק של פתיתים :

1 בצל קטן מרוסק בצורה שלא ייראה בתבשיל
1-2 כפות שמן (זית או אחר)
1.5 כוס וחצי פתיתים
2 כוסות מים אבל עדיף ציר מרק
מלח, פלפל בגמר הבישול

הערות:
1- אפשר להכין ציר מרק מכפית שטוחה אבקת מרק לכוס מים (מי שמשתמש).
2- לפעמים צריך מעט יותר מ-2 כוסות אם יש עסק עם פתיתים קצת יותר גדולים או יבשים/ותיקים יותר.

בסיר לא רחב במיוחד, מטגנים/מאדים את הבצל בשמן. חשוב לא לטגן אלא להשאיר לבן שקוף. רק שיוציא טעם ולא יבלוט בין הפתיתים.

להוסיף לסיר את הפתיתים ולערבב יחד כ-2 דקות כדי שיכוסו בתערובת.

רק אז מוסיפים את המים/מרק ומביאים לרתיחה. מיד מורידים לאש בינונית -נמוכה ומכסים את הסיר היטב.

מבשלים 14-15 דקות בלבד! פותחים ומערבבים עם מזלג את הפתיתית.
סוגרים את הסיר ומבשלים עוד כ-2 דקות.
משאירים סגור עוד כ-5 דקות.
פותחים מערבבים ומגישים.

אפשר להתחיל עם תוספת של כף רסק שטוחה אחרי טיגון הבצל.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של גזר או אפונה קפואה בזמן שמוסיפים את המים.
בהצלחה, יעלה
 
למעלה