מה הם התרגילים ה"נכונים"?

aviMalool

New member
מה הם התרגילים ה"נכונים"?

1. מצב התחלה: שוכבים כאשר הרגלים צמודות, ופשוטות לפנים (כמו שקורה כאשר עומדים). הידים מתוחות לאחור, בהמשך לקו הגוף. לפעמים גם יש כדור בין כפות הידים. ואז מרימים את הרגלים, ואת הידים כאשר גם הרגלים וגם הידים ישרות, כך שהרגלים והידים יהיו קרובות לרצפה, אך לא יגעו בה.
התרגיל: מרימים את הרגלים כאשר הן ישרות. וגם את הידים, כאשר הן ישרות. המטרה היא להביא את הכדור אל כפות הרגליים. חוזרים למצב ההתחלה. ושוב מרימים, ושוב חוזרים.

ניסיתי לתאר תרגיל, שהוא כנראה תרגיל בטן. אולי בלבלתי בין כמה תרגילים דומים. מהו התרגיל הנכון, מה הם הדגשים, האם יש קישורים לתמונוץ/סרטים באינטרנט, אילו הערות יש? האם רצוי שהידים יעשו קשת ארוכה, והרגלים קשת קצרה? שאורך הקשת של הידים והרגלים יהיה שוה?

2. אחד התרגילים ליד קדמית הוא עמידה, אחיזה של משקולת בכל יד, ואז מרימים את המשקולות, כביכול כדי שהמשקולות יגעו בכתפיים. אלא שצריך לעצור בדרך. כלומר מי שמסתכל מהצד עשוי לחשוב שאנחנו רוצים להביא את המשקולות לכתפיים, אלא שאנחנו עוצרים את התנועה באמצע הדרך, ולא נותנים למשקולות להגיע לכתפיים. אני מקוה שהצלחתי לתאר את התרגיל שאני חושב עליו. השאלה שלי היא בקשר להתחלה. מה הוא הבעד והנגד של התחלה כאשר כפות הידים אוחזות במשקולות כאשר הן לצד הגוף, לעומת התחלה כאשר כפות הידים כביכול אוחזות במוט דמיוני שמחבר את שתי המשקולות?

למעלה