מה היית עושה אם חושדת שילדך הותקף?

מה היית עושה אם חושדת שילדך הותקף?

היום היינו בג'ימבורי בקניון, ואני הייתי עם ליבי התינוקת בידיים, השגחתי על איתי (בן 2.5) שטיפס על הסולם לקומה העליונה של המשחקייה. כשהוא סיים לטפס, הוא התיישב בפתח מול הסולם (לא חוסם את הפתח) כך שראיתי אותו מולי חוץ מצד ימין שלו. אחריו עלה איש אחד (הוא עלה בעקבות ילדו/נכדו שהיה בקומה העליונה של הג'ימבורי לא ליד איתי), ואז האיש הזה עקף את איתי, והמשיך בדרכו, ופתאום ראיתי את הבן שלי צורח ובוכה מכאב. טסתי אליו בשניה ושאלתי מה קרה? מה האיש עשה ? חשבתי שהוא דרך עליו בטעות על הרגל הימנית (שכאמור לא היתה בשדה הראיה שלי מהזווית שעמדתי בה), ואיתי הצביע על הצלעות שלו (צד ימין) ואמר שהוא נתן לו מכה! הילד צרח מכאב, ואני לא הבנתי באותה שניה מה קרה, וחשבתי שהוא בטח עקף אותו ובעט בו בכוונה (ככה, מתוך ידיעה ברורה שאני לא אראה את הזווית הזו). וכל זה בגלל שאיתי עשה לו פרצוף כועס כזה של "מה פתאום אתה עולה בסולם שלי"... הלכתי עם איתי והתינוקת אחרי האיש ואמרתי לו בתקיפות :"אתה נתת לבן שלי בעיטה או מכה!" והוא בכלל לא הסתכל עלי בחזרה, אפילו לא ניסה להתיפיף ולומר לילד "חמוד אולי בטעות נתקלתי בך". הוא סינן לעברי שאין לו מושג על מה אני מדברת והתעלם! ידעתי שהוא משקר כי הוא לא הישיר אלי מבט ולא יודעת להסביר את זה, באינטואיציה שלי הרגשתי שהאיש עשה משהו מאוד רע לבן שלי האהוב. באותו רגע אמרתי לו שאני הולכת להתלונן עליו, אבל ברוב טיפשותי לא עשיתי בסוף כלום (השקעתי את הזמן בנסיונות הרגעה של איתי שהמשיך לבכות גם בקומה התחתונה של הג'ימבורי) ורק חזרתי אל האיש הזה אח"כ ואמרתי לו שאני יודעת שהוא עשה משהו כזה בכוונה ואני לא אשתוק לו על זה. כדי "להפחיד אותו" גם צילמתי אותו עם הסלולרי שלי ואמרתי לו שאני לוקחת את התמונה הזו למשטרה... בבית חשבתי על זה בלי הפסקה, וכמובן שבעלי ששמע על הסיפור כעס עלי שלא הזמנתי משטרה באותו רגע. ואמר שאם הוא היה שם הוא היה מרביץ לאיש הזה (ובעלי הוא האחרון שייחשב כאדם אלים). אבל אני לא הזמנתי משטרה כי חשבתי לעצמי שהם היו צוחקים עלי,הרי לא יכולתי להוכיח כלום! אוף , אני ממש כועסת על עצמי, הייתי צריכה לפרק לו את העצמות אחת אחת, איזה מן בן-אדם תוקף ילד ?!?!? עדיין יש לי את התמונה של המנייאק הזה ואני אוכלת את עצמי מעצבים.

זואיzoe

New member
את עוד יכולה להגיש תלונה

אני מניחה שפרסום של התמונה יביא אנשים שמזהים אותו. אבל מה, כל הזמן הזה שצעקת עליו ושהראית לו שצילמת אותו הוא פשוט שתק? מוזר

lulyK

New member
סליחה, אבל לא הבנתי למה את סבורה

שהוא בעט בו בכוונה. לא יותר הגיוני שקרה משהו בטעות?

צר לי, אבל אין הרבה שאת יכולה לעשות

אני מבינה מאוד את רגשות הכעס, אני בטח הייתי משתוללת. אבל מה יעזור לך להגיש תלונה במשטרה? במקרה הטוב, השוטר יסביר לך מדוע אין הוא יכול לפתוח תיק, ובמקרה הרע - הוא יצחק עלייך. לצערי, הנחמה היחידה שאני יכולה לתת לך היא שלא קרה משהו חמור יותר, ושהילד שלם ובריא.

א ת ל

New member
תפיצי תמונה שלו באינרטנט

רק לפני שנה או שנתיים היה מקרה (שונה אמנם) ברשת שבחורה שהוטרדה פיסית ברחוב ע"י מישהו, וצילמה אותו, הפיצה את תמונותו בכל מקום שרק יכלה עם אזהרה ותאור המקרה, זה הגיע לחבריו ומכריו וגם אליו בסופו של דבר והביך אותו מאוד מאוד. חוץ מזה, זה לא נכון שאין מה לעשות. צריך להגיש תלונה. לא צריך שיהיו עדים למקרים של תקיפת ילד ע"י מבוגר. מסיפק מה שראית, תגובתו של הילד ומה שאמר, כדי להגיש תלונה. את חייבת לעשות את זה!את מכירה את הבן שלך, ואם נראה לך יוצא דופן האופן בו הגיב, וכמות הבכי (והעלבון) - כנראה שזה לא היה כ"כ תמים.

דידולי

New member
כן אבל אולי היא טועה ואולי הוא באמת

אפילו לא שם לב? אז למה לרוץ ולהפיץ תמונה שלו ולהרוס לו את החיים? אם היא היתה רואה בוודאות!!! אז יש מקום לדבר כזה אבל אפילו היא אומרת שמהזווית שלה לא ניתן היה לראות. ואם זה היה בעלך? ובטעות בלי שהיה שם לב היה עובר ונותן מכה לילד ואחת האמהות היתה מחליטה שזה היה בכוונה ועכשיו היינו רואים תמונה שלו באינטרנט כאחת שתוקף ילדים. חשבי על זה.

נו, באמת

אלף, הסיבה שהרשת היא מקום כל כך מגעיל, היא שעושים בה שימוש כזה קלוקל. אני בעד לפרסם שמותיהם של פדופילים שהורשעו ברשת, כדי למנוע את העסקתם על ידי גננות, אבל לפרסם תמונות של מישהו שאולי בטעות התנגש בילד שלך? מכאן ועד לתקיפה יש מרחק רב. אולי זה בכלל היה התיק שלו שפגע בילד? לא, זה לא בסדר, אבל קורה. אולי ילד בן שנתיים וחצי צריך להיות יותר צמוד לאמא שלו? לא תמים - מה, האיש הזה בכוונה נתן בוקס לילד שלה? מה יוצא לו מזה? בנוסף, כנראה שאין לך מושג בכלל מיהם השוטרים בישראל. אפילו על פריצות ואיומים קשה להתלונן. כששכנה שלי התקשרה לומר לשוטר שגונבים רכב מתחת לבית שלה, השוטר (במסוף שנמצא חמש דקות משם) אמר לה שאין מה לעשות. אז לא, לא מספיק מה שהיא ראתה, כי היא לא ראתה דבר. הבן התינוק שלה אמר שהרביצו לו. למשטרה זה לא מספיק, מה גם שאין לה שם או ת.ז. של האדם שלכאורה תקף. תראי, אני מבינה מאוד שכל הסיפור מקומם, וכפי שכתבתי בתחילה - גם אני הייתי משתוללת. אני מניחה שדברייך נובעים מתוך אמונה שצריך לעשות צדק, אלא שהפרטים מלמדים שמדובר בסיפור בעייתי ועדיף להניח לו.

למעלה