מה הייתן עושות במקומי?

panda321

New member
מה הייתן עושות במקומי?

אני אמורה החודש לעשות החזרת מוקפאים ראשונה (יש חמישה מוקפאים). הרירית עד ל IVF היתה תמיד 5.5-5.7 מ"מ, וב IVF (טריים) היא הגיעה כמעט ל 8. אני לוקחת כבר 13 יום פרוגינובה (3 כדורים בשבוע הראשון ואח"כ ארבעה ביום), והרירית הגיעה עד 5.6 ונתקעה שם כבר 3 ימים. מה הייתן עושות במקומי? מבטלות את ההחזרה (היתרון הוא שכך אני מקדימה את מחזור הטריים בשבועיים בערך, וגם נשארים לי המוקפאים), או מחזירות בכל זאת עם רירית כזאת, בידיעה שזאת בעצם הרירית הרגילה שלי?

panda321

New member
אני מניחה שזה גמיש,

זאת אומרת - חשבתי שבמוקפאים ההחזרה היא מתי שהרירית מגיעה לעובי הרצוי, בלי הגבלה של זמן, לא? העניין הוא שהיא כנראה לא עומדת להתעבות יותר, וזה כבר 13 יום שאני לוקחת מינוון גבוה של פרוגינובה ואני לא רוצה סתם למלא את עצמי בעוד פרוגינובה אם לא מתכוונים להחזיר בימים הקרובים.

haphistookim

New member
panda321

ממה שקראתי באתרי בתי החולים הם יעדיפו רירית מעל 9 אני מצרפת קטע: "כדי להגביר את סיכויי התאמתה של רירית הרחם לקליטת העובר אנו משתדלים להחזיר עוברים לרחם רק כאשר עובי רירית הרחם מפותח (9 מ"מ או יותר). במקרים בהם הרירית אינה עבה דיה, נשקול הקפאת העוברים והחדרתם לרחם במועד אחר לאחר הכנה מתאימה של הרירית." אולי עוד תופתעי והרירית תתעבה? לי החזירו לפני שבוע מוקפאים לררית של 7.6 שצמחה מ6.6 רק יום קודם! כשבד"כ היא בין9-10,, הרופא אמור להחליט ע"פ כל הקריטריונים שבידו: רירית ,E2, P4 והיסטוריה. על תפסיקי תמיכה על דעת עצמך. בהצלחה!

panda321

New member
אם יחכו אצלי שהרירית תגיע ל 9,

אז לא יעשו לי החזרה גם במחזור של טריים. אני יודעת שאצל נשים עם רירית נורמלית מחכים לרירית כזאת, אבל השאלה מהעושים כשהרירית מתעקשת להישאר דקה, והגוף לא מגיב טוב לכדורי אסטרוגן (לא רק במחזור הזה, אלא במשך כל 10 החודשים שאני בטיפול). אני לא בטוחה לא מאמינה שהיא תתעבה פתאום מהפרוגינובה במ"מ שלם- זה קורה רק לנשים עם רירית נורמלית, וחבל לי סתם לדחוף לעצמי כל יום 4 כדורי אסטרוגן. טוב - נראה מה הרופא יגיד. תודה על הנסיון לעזור

haphistookim

New member
../images/Emo50.gifשיהיה בהצלחה!!

מצטערת שלא יכולתי לעזור.
אני מחזיקה לך
לבשורות טובות
ואל תשכחי את ילדי הפורום שצמחו מרירית דקה משלך!

נעמה 71

New member
איך הרירית שלך...

...במחזור טבעי? אצלי הרירית לא אוהבת את האסטרופם, לכן ביטלו לי החזרת מוקפאים ראשונה, כשהרירית נתקעה על 6 מ"מ ובהמשך אפילו ירדה... חיכיתי למחזור, ואח"כ עשו החזרה על בסיס טבעי, והרירית הגיעה לבד ל-7 מ"מ... מה אומר הרופא שלך? האם יש לו רעיונות נוספים לעיבוי הרירית? (אצלי הרופא אמר לקחת אסטרופם אחד וגינלי, לפעמים זה יכול לעזור...אצלי זה לא עבד) האם הוא ממליץ להחזיר עם רירית כזו? יסכימו לעשות מחזור טריים אם יש לך עדיין מוקפאים?

panda321

New member
5.5 - 5.7

למעט חודש אחד שהיא הגיעה ל 6.4, היא תמיד היתה בין 5.5 ל 5.7. ושום דבר לא עזר - לא כדורי אסטרוגן למיניהם, לא אספירין, ולא מינון גבוה יותר של גונל. עוד לא הצלחתי להשיג את הרופא, אז אני לא יודעת מה הוא ימליץ, אבל בכל אופן לא תהיה בעיה לעשות מחזור טריים נוסף לפני שמחזירים את המוקפאים. זה בכלל מה שהוא תיכנן מראש - הוא רצה שאני אוותר על החזרת מוקפאים ואעשה מחזור טריים נוסף אחרי חודש מנוחה. שכחתי לציין קודם - החוד אני עדיין תחת דיכוי, כך שאין ביוץ טיבעי.

נעמה 71

New member
אם כך...

אני הייתי בכל זאת מנסה להחזיר מוקפאים החודש. יכול להיות שזאת הרירית שלך, ושאצלך זה מספיק, יש לי חברה מכאן שנקלטה בIVF עם רירית שגירדה את ה 5 מ"מ (מ. איפה את?...). חבל לא לנסות. מה גם שאין לרופא שלך עוד רעיונות לשיפור הרירית במחזור מוקפאים, וזה שהם נשארים בפריזר, זה אולי נראה כמו סוג של יתרון, אבל למי זה בעצם עוזר...? כבר לקחת שבועיים אסטרופם, לדעתי כדאי לנסות. מי יודע, אולי זה יחסוך לך את המחזור של הטריים
ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה
נעמה

panda321

New member
ועכשיו שמעתי שאסותא יוצאים לפגרה

במחצית השניה של אוקטובר, אז ממילא כבר לא אספיק לעשות מחזור טריים בקרוב אם אבטל את המוקפאים. בינתיים הספקתי לדבר עם הרופא שלי, והוא לא האמין שהרירית שלי לא זזה, אז הוא יבדוק אותי אצלו בערב ואז יגיד לי מה הוא מחליט. תודה לך

ממירוע

New member
מישהו קרא לי ../images/Emo8.gif

אז הנה אני פה, אבל בניגוד לנעמונת יקירתי, אני פחות החלטית. אני נקלטתי להריון תאומים בטיפול טריים עם רירית שבקושי גירדה את ה-5 (אני חושבת שהמדידה הכי טובה באותו חודש הייתה 4.7) בכל זאת ההריון החזיק ועבר את השלב שבו רלוונטית הרירית (הגעתי לחודש שישי, איבדתי את ההריון מסיבות אחרות) עכשיו כשאני לפני מחזור מוקפאים, כיוון שהרירית כבר הוכיחה את עצמה, לא התרגשו וכאשר היא הגיעה ל-6 התייחסו אליה כבר כרירית בסדר גמור. למרות הסיפור שלי, אני לא בטוחה לגבי ההמלצה שלי אלייך כיוון שהרירית שלך יכולה להגיע לרמות טובות יותר והיא עדיין לא הוכיחה את עצמה (כלומר גם עם רירית יפה עדיין לא נקלטת), כך שאני לא יודעת אם אצלך זה לא ייחשב ל"זרוק" את העוברים אם תחזירי אותם על רירית כזאת... מחזיקה לך אצבעות בכל מה שתחליטי ובכל אופן מעודדת אותך שיש גם סיפורים של קליטה עם רירית דקה...

נגהנס

New member
אל "תתרגשי" מהרף של 9 מ"מ רירית

שנרשם באחת התגובות.יש הרבה הריונות מוצלחים עם רירית 6 ואפילו פחות.יש גם חשיבות למבנה הרורות(אם היא תלת-שכבתית), לכמה הגוף שלך מסוגל להגיע עם כל שינויי הפרוטוקולים,והאם בצעת היסטרוס' והיא יצאה תקינה.אך בראש ובראשונה, הקשיבי לדברי הרופא.

WANBMOMY

New member
היי חמודה,

אני מתארת לעצמי את הבלבול והדאגה שלך מתוקה, אני חושבת 2 דברים- 1. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשמוע את דעתו. 2. מניסיון אישי שלי, הרירית יכולה פתאום לתת קפיצה. אצלי קרה שלפני השאיבה הרירית היתה תקועה על 7 במשך כמה ימים טובים ופתאום, תוך יום אם אני לא טועה, היא קפצה ל 9 וחצי. בקיצור עצתי היא כזו- ללכת על החזרת המוקפאים אך כדי להיות שקטה יותר להתיעץ על כך עם הרופא קודם לכן. והכי חשוב- שיהיה בהצלחה חמודה! מחזיקה אצבעות...

panda321

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני אראה מה הוא יגיד אחרי שהוא יעשה לי US בערב.

ועוד דבר קטן ששמעתי

הרופאה שלי אמרה שלא בהכרח העובי של הרירית קובע ושאם איכות הרירית היא טובה אז גם רירית דקה יותר יכולה לקלוט הריון. תעשי מה שהלב אומר אחרי שתשמעי מה הרופא אומר בכל אופן המון הצלחה!

לא לוותר לדעתי!

גם אני עם רירית דקה (עוד הרבה משלך) ופעם אחת נקלטתי עם רירית שהיתה 5 מ"מ בלבד (ההריון לא החזיק אבל זה לא קשור לרירית להערכת הרופא שלי), ואני מכירה כמה וכמה סיפורים על הריונות עם רירית 4-5 מ"מ אז יש לך סיכוי טוב. חבל לא "לנצל" את כל ההורמונים שקיבלת, לדעתי אין לך מה להפסיד, זו יכולה להיות רירית מנצחת! מה שכן, תשאלי את הטכנאית אם הרירית תלת קוית - אם כן, אז יש סיכוי יותר טוב (כמו שנאמר פה, גם הרופא שלי חושב ככה - שמה שחשוב זה לא דווקא העובי, אלא הצורה. בפעם שנקלטתי היא היתה תלת קווית וזה עבד. לפי הסיפורים שלך, יש לך אחלה רירית! שיהיה המון בהצלחה!!

למעלה