מה הייתם עושים אילו...

נירה63

New member
מה הייתם עושים אילו...

יש לנו ארנב וארנבת,חמודים וזה מפני שהבן שלי נורא נורא ביקש ארנבים הביתה. שניהם בכלובים גדולים במרפסת, אם כי מידי פעם אנחנו משחררים אותם...ואז לפני כשבוע ראיתי משהו מוזר בכפות הרגליים של שופי הארנבת...טוב מיד רצנו לוטרינר,זה קבע שיש לארנבת סקביאס, טיפול זריקות ו...השארתי אצלו 160 ש"ח. ומשם לרופא עור שקבע שגם אנחנו נדבקנו, משחות ענינים הבית על גלגלים כל היום מכבסת תולה מכבסת תולה....ועוד הוצאה של 100 ש"ח-רופא+המשחות. בעוד 10 ימים שוב נחזור לוטרינר לעוד זריקות עוד 160 ש"ח... זה יעבור אני בטוחה, אבל למה אני צריכה את הארנבים האילו בבית שלי? למה??????????????????????יש פתרון???? מה הייתם עושים? מטפלים וממשיכים הלאה או שמטיסים את הארנבים מהבית??

רותי ע

New member
../images/Emo41.gif חשוב לי שכולם יקראו

לצערי יש הרבה אנשים שלוקחים חיות מחמד ואחרי שמגלים שחיות מחמד דורשות טיפול וגם הוצאה כספית, הם פשוט זורקים אותן לרחוב. בד"כ מדובר בכלבים וחתולים שהם חיות יותר חכמות מארנבים ונקשרות למשפחה. הם לא רגילים לחיי רחוב ומסיימים את חייהם בצורה אכזרית. אני מאלו שמוצאים כל פעם חיות נטושות כאלו ומנסים (בד"כ לשוא) למצוא להם בית חם ומחוסר ברירה מוסרים אותן לצער בע"ח (ואז הן בד"כ מומתות אבל לפחות לא מוות איטי ברחוב). וכל פעם נשבר הלב. בגלל זה אני רגישה לנושא ומנצלת את ההזדמנות להעביר מסר : אל תקחו בע"ח רק כי הילדים רוצים. קחו אותו אחרי מחשבה והחלטה רצינית שאתם מוכנים לעמוד בכל הקשור לטיפול בו. וכשלוקחים בע"ח לוקחים בן משפחה. ובן משפחה לא זורקים. כל זה נכתב כמובן באופן כללי ולא לנירה. ולנירה - ואני מקווה שתמצאי להם משפחה חלופית.

olcתי

New member
לא יודעת מה להגיד

מי שאין לו בעל חיים פשוט לא מסוגל להבין ולהעריך את יכולת ההקשרות ואת התלות של בעל החיים למאמצים שלו. לא יעלה על הדעת שמישהו יזרוק את הילד שלו(למרות שלפעמים בא לנו..) מהבית בגלל שהוא נדבק בכינים, או לכלך את הבית, או בגלל שצריך להסיע אותו לכל מיני מקומות, נכון? מצד שני, הילדים רוצים כל מיני דברים. לפעמים הם רוצים לרוץ לכביש, או ללכת לגן ערומים בחורף, או לטוס בכדור פורח,או שפן/כלב/אוגר/חתול.זה עובר להם אחרי שלושים שניות. אנחנו לא נותנים להם כל מה שהם רוצים, הם יודעים את זה.

apk

New member
שירי יקרה, אני כבר למדתי

אפשר לאמר שהייתי מחלקת את בני האדם ל-6 קבוצות ביחס לבעלי החיים, 5 מתוך הקבוצות לא תוכלנה לעולם להבין אף אחד מהמשתייכים לקבוצה האחרת וכולם יצליחו להבין את השישית. לטעמי החלוקה היא כזאת: 1) אנשים שלא סובלים בעלי חיים ולעולם לא יכניסו הביתה חית מחמד 2) אנשים שמאמצים חית מחמד אך ורק משיקול פונקציונלי - למשל כלב להגנה 3) הורים שמאמצים חית מחמד רק כי הילד לחץ 4) אנשים שאוהבים חיות מחמד ומאמצים אבל עדיין רואים באה דבר נחות ולא רואים בה חלק מהמשפחה 5) אנשים שמאמצים חיות מחמד ורואים בהן חלק בלתי נפרד מהמשפחה (כמונו למשל) 6) אנשים שהם או מי מבני משפחתם אלרגים (במשמעות האמיתית והרפואית של המלה) לבעל חיים מסוים ולכן לא משנה עמדתם לא יכולים לאמץ אז, את אולי זוכרת לאן הגענו בשרשור הקודם בגלל הגישות השונות. אני מציעה שנלמד לקח, וכל אחד ישאר בעמדתו לגבי חיות המחמד וינהל את חייו בהתאם, מבלי לבקר את מי שגישתו שונה משלנו, כי כמו בדברים רבים אחרים, גם כאן אין אין אמת אוביקטיבית אחת. אז גישתך שונה משל אסתי, אבל כנראה ששתי הגישות לגיטימיות וכפי שתרצי שהיא תכבדי את גישתך, רצוי שגם את תכבדי את גישתה. לא כדאי שנחזור על שגיאות העבר שהובילו אותנו למחוזות לא רצויים.

שירי ל

New member
מי זה אנחנו? ../images/Emo12.gif

נחזור על שגיאות העבר? הובילו אותנו למחוזות לא רצויים? לא ברור לי איפה הכנסת אותי לסיפור הזה...

apk

New member
מקסימונת

אני לא זוכרת מי השתתף שם ומי לא, אני רק זוכרת שרבים השתתפו ואני הכי הגזמתי והייתי בוכה, אבל גם האחרים לא היו ממש "צדיקים". באנחנו אני מתכוונת באופן כללי לכל חברי הפורום

שירי ל

New member
התכוונת אלי? ../images/Emo12.gif (מסובבת את הראש

אחורה) אני ממש לא במצב רוח מקסים היום (ראי הודעותי...) שלחתי לך מסר עם מתכונים, אגב.

apk

New member
אולי את לא במצב רוח מקסים, אז ...

קבלי
ו
כן, קבלתי ועניתי לך. בעיני כל מי שלא רבתי איתו מריבה קשה, ואתך מידי פעם היו לי חילוקי דעות, אך לא יותר, אחד כזה מקסים בעיני. אז לכן את מקסימונת

olcתי

New member
מתוך המילון:

דמגוגיה היא, באופן כללי, שיטה לשכנע אדם בעובדה שקרית תוך יצירת מראית עין של נימוק הגיוני. במובן זה דמגוגיה איננה שקר, כי היא לא משתמשת במישרין בעובדות מוטעות, אלא גורמת למאזין התמים להסיק בעצמו את המסקנה המתבקשת. שירי, בואי נסכים שאנחנו לא מסכימות, OK? לא צריך לרדת לפסים אישיים.אפשר גם לא להסכים עם מישהו ועדיין לכבד את דעותיו השונות.

שירי ל

New member
אסתי איפה ירדתי לפסים אישיים?

בזה שכתבתי שלהשוות את ילדייך לארנבים זה מעליב? אני לא מתכוונת לריב- קראי לזה איך שאת רוצה אני חושבת שכשאמא שכל הילדים שלה חטפו סקביאס בגלל ארנבים שואלת בשביל מה היא צריכה אותם - לכתוב לה הודעה שפותחת במילים ש"גם את הילדים שלך לא היית זורקת מהבית" זה ליצור השוואה שנועדה לגרום לה רגשות אשמה. בחייך, נו... (אם היו לך 1000 ש"ח לטיפול רפואי, ושניהם היו זקוקים לכך במי היית מטפלת קודם? בארנבים או בילד? זה לא היה בכלל מגיע להתלבטות נכון? אז ארנבים וילדים לא שווים מן הסתם...)

שירי ל

New member
רותי אני ממש, אבל ממש לא מסכימה

איתך בנושא הזה. או יותר נכון - לא מסכימה איתך שהדוגמא הנ"ל מתאימה למה שכתבת. את כבר מכירה אותי מספיק כדי לדעת שזכויות בעלי חיים זה בנפשי, וכמה שתרמתי ונתתי בחיי לנושא אי אפשר בכלל למנות. אבל חיה זה לא בן משפחה. חיה זה חיה. חית מחמד. אנחנו לוקחים אותה מתוך כוונה לטפל בה ולהחזיק בה (ואכן חשוב ביותר כמו שציינת לבדוק ולהכיר את כל ההיבטים של הטיפול בחיה ולחשוב טוב טוב) - אבל שתדביק את כל בני הבית במחלות????!!! ממש ממש לא. no way הייתי מעיפה את החיה מהבית בלי לחשוב פעמיים. כמובן שלא זורקת סתם ברחוב אלא מנסה למצוא מקום ומקסימום מביאה לתנו לחיות לחיות אבל אין מצב שחיה תדביק לי את הילדים בסקבאיס ותשאר אצלי בבית אפילו שניה. קצת פרופורפציות.

apk

New member
לגבי הדבקה במחלות

כאן זה כבר הסתיגות לעמדתי הנחרצת. נכון שילד חולה לא נזרוק מהבית בגלל מחלתו, גם אם יהיה חשש שידביק את יתר המשפחה. אבל ... כשמדובר בחית מחמד, אם תהיה הוכחה ודאית שהיא גורם לחולי קשה של בני האדם במשפחה, ואם זה יהיה ודאי שלא ניתן יהיה למנוע את הדבקת בני האדם במחלה, זה כבר שווה ערך לכלב שינשוך את בן המשפחה וישאירו עם פצע רציני ונזק בלתי הפיך. במקרים כאלו, לא חושבים פעמיים מבחינתי - מיד נפרדים מחית המחמד, למרות כל הכאב. כאן מתבטא מותר האדם. אבל זה כבר מצב קיצוני. בהודעתי הקודמת אני מתיחסת לגישות השונות בהקשר לחוסר נוחות ולעלויות שכרוכים בגידול חית מחמד.

רותי ע

New member
אפשר לא להסכים חלקית? ../images/Emo13.gif

כמו שכבר כתבתי למטה, ברור שיש סדר עדיפויות. וברור שאם הארנבת צריכה השתלת כליה לא הייתי מממנת את זה. אבל גם ברור שחית חמד חולה מדי פעם והטיפול בה עולה כסף. ואם מדובר בסכומים סבירים ולא צריך למשכן את הבית, יש לטפל בה. גם אחרי שמטפלים בסקאביאס אז אין לה יותר. זה לא שהיא תדביק את כולם שוב ושוב (אלא אם כן יש משהו שאני לא יודעת). וגם כמו שכתבתי למטה, לפעמים מגלים שזה לא הולך ורוצים להתגרש מחיית המחמד וגם זה לגיטימי. כל עוד מוצאים אלטרנטיבה ולא זורקים אותה לרחוב.

א י ו ש י

New member
לגבי מחלות מסכימה איתך אבל

חיה היא כן כמו בן משפחה. אם מישהו חולה מהמשפחה לא משליכים אותו נכון? הולכיחם לטובי הרופאים ומרפאים כנ"ל לגבי חיה. יש וטרניר ולוקחים אותו. אין אין פתרון רפואי והחיה נגיד חלילה עם כלבת אז עדיף כמובן שלא תהיה אבל כל בע"ח שלקחנו על עצמינו לטפל בו הוא כזה גם בעת צרה, מחלה וכו.... כמובן שהילד קודם לכל! אין ספק בכלל אבל זה לא קשור

../images/Emo45.gifמסכימה עם רותי

בעלי חיים הם מחויבות, אצלי זה חלק מהמשפחה. שבוע שעבר הכלב שלי נפצע. השארתי לרופא 300 ש"ח והיד עוד נטויה אסור לקחת רק בשביל הילדים, רק עם ההורים מחויבים לטיפול בהם.

avivit28

New member
בגלל שהבן שלך נורא נורא ביקש../images/Emo8.gif

וחוץ לקחת על עצמך אחריות אין בררה מה תראי לבן שלך שאם חולים לא שווים? לי אישית היה ארנבות זה התחיל ב2 והיה להם כלוב גדול וכל הנוחות שבעולם המון המון כסף הושקע וכשהם התחילו להתרבות בקצב מסחרר נתתי אותם עם כל הציוד והאוכל כי הם עשו לשכנים ריח איום ונורא . הייתי אצל השכנים שאני מאוד אוהבת ואי אפשר היה לשבת בבית אז הערתי לה והיא אמרה לי שזה מהארנבים שלי ומיד שבאתי הבית אמרתי לבעלי שאי אפשר יותר ( לנו לא היה ריח בכלל) אבל הילדה שלי מדי פעם כן שואלת למה ? ואך? בואי נגיד שמבחינתי העניין היה מיותר מההתחלה מי שלא בנוי לגדל חיות שלא יחזיק אותם. בהצלחה לך

למעלה