מה הטעם לשמור על מסגד חסן בק????

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
מה הטעם לשמור על מסגד חסן בק????

הרי גם כך בעתיד הקרוב יטרונספרו פלשתינאי ישראל ואז לא יהיה בו צורך??? נערוך בו ``שיפוצים`` ושמר אותו, אבל בצורה אחרת... אח``כ נבצע שם חפירות ו``יסתבר`` שהמסגד נבנה על בית שהיה בבעלות יהודית... זה נשמע נורא... זה נשמע גזעני!!! כך נשמעו גם הדברים כאשר אנשי האתמול צידדו בפינוי קבר יוסף... אבל אז ``משום-מה`` לא ראתה התקשורת את העניין באותו האור... אם מה שקרה בקבר יוסף היה ``נכון``, גם מה שקורה במסגד חסן בק היום הוא ``נכון``!!!!! אני מקווה שדעתי ברורה לכם: לא זה נכון וגם לא זה. אבל אם זה יתרחש, מדוע לא השני?

אלוני.

New member
resh

דעתך ברורה , והתשובה היא שלא תמיד זה חכם לענות על מעשה אידיוטי בטיפשות נגדית.

resh0

New member
ראה מי זה המצליח במזה``ת???

המג`נון או ה``חכם``??? עם עובדות לא מתווכחים!!!! זה הנוהג כמו מג`נון הוא זה שזוכה!!!!!!! השגיו מתגברים מיום ליום!!! אני מעדיף ללמוד מאלו שמצליחים ולחכות דרכיו, כל עוד זה לא עומד בסתירה מוסרית חמורה. ואתה, ממי אתה מעדיף ללמוד??? המסקנה די ברורה! אם אתה רוצה להגיע להישג כלשהוא במזה``ת, עילך להתאים את עצמך למקום ולנהוג כמג`נון!!!! אולי לא נעים, אבל מדובר ברצפט בטוח. מקסימום למחרת מבקשים סליחה וכו-לם שוכחים... או מתבקשים לשכוח...

אלוני.

New member
מי מצליח??

ישראל. המדינה המובילה במזרח התיכון מכל הבחינות. המדינה שבה התוצר לנפש הוא יותר מכל המדינות סביבנו ביחד. המדינה שבה הצבא החזק באזור המדינה שבה תוחלת החיים הגדולה ביותר. אז אני מעדיף את הדרך שלנו, לא ראיתי הישגים אצל המג`נונים.

resh0

New member
דינמיקה!!!

מה שווה שיש קניונים!!! בטוח ללכת אליהם? מה שוות תחנות האוטובוס המפוארות? מה שווה הצבא החזק... הפלשתינים התחילו כארגון טרור וראה היכן הם היום בזכות היותם מג`נונים!!! כגודל ההשיגים שלהם, הנפילה שלנו... דרך אגב: ישראל הגיעה להשיגה הגדולים ביותר כאשר נהגה היא כמג`נונית!!! זאת האמת.

אלוני.

New member
פשוט לא נכון

לגבי השגי ישראל הרי שישראל השיגה השגים כמעט בכל אחת מחמישים ושלוש שנותיה.....ובעיקר בעשור האחרון. הפלשתינאים לא התחילו כארגון טרור, אש``ף הוא ארגון טרור. אני לא מדבר על קניונים, עניתי לך לשאלתך במדוייק, ישראל היא ההשג הגדול ביותר במזרח התיכון ולא אף אחד מהמג`נונים סביבנו.

resh0

New member
לא להסתיר את האמת!

ראה את מצבנו הבינלאומי: פלסטינים IN ישראלים OUT . הם בעליה, אנחנו בירידה! את העליה הזאת הם השיגו בדרכו של מג`נון! הצלחותיו של המג`נון החלו באותו הרגע בה החליטה הנהגת ישראל לנהוג ``חכם``. אלו הן העובדות, יש להפנים אותם ולהסיק מסקנות נכונות לגבי העתיד! אני רואה 2 אופציות: 1. להיות ``חכם`` ולהמשיך לקבור את מתינו. 2. להיות מג`נון ולקבור הרבה פחות מתים. האמריקאים לימדו אותנו בפעולתם החזקה בעורף האויב היפני (פעולה מג`נונית לכל הדעות), כיצד ניתן להגיע להכרעה מול עם נחוש (עם קאמיקאזות), להביא להפסקת לחימה ולא תאמין... שלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שלום שורר בין העמים! מהמצליחים יש ללמוד! ואתה? ממי אתה מעדיף ללמוד?

אלוני.

New member
אני מעדיף

להסתכל על המציאות. אין קשר בין מלחמת העולם השנייה למה שקורה כאן. למה שלא תבחר ללמוד מהאמרקאים במלחמת ויאטנם שם למדו את מגבלות הכח על אוכלוסייה אזרחית ? למה שלא תלמד מהצרפתים , הרי היה זה המצביא הדגול שלהל שאמר : הסיינה חוצה את פאריז והים התיכון את צרפת...השאר בהיסטוריה אפילו ללמוד מהבריטים. המצב כאן שונה מכל הדוגמא שאתה מנסה לתת וגם מהדוגמאות שאני הוספתי. איך אתה מסביר את התנהגות הימין כאשר הוא מגיע לשלטון ? בגין , החזיר את סיני והחריב ישובים ``ישראלים`` שמיר ניגש לוועידת מדריד עם ``אש``ף שטחים`` (לזכותו יאמר שנראה כמי שקפאו שד) ביבי החזיר את חברון ועוד פעימות מנסיגות שונות והנה אריק שרון נבחר לראשות הממשלה עם רוב עצום, מצבו היום כזה שגם אם יכבוש את דמשק הרוב כאן יתמוך בו, אבל הוא מאפשר עדיין לעראפת לרדת מהעץ. הרי ברור שאם הרשות תשמור על הפסקת אש צה``ל לא יגיב ואולי אפילו הוא יהיה שוב פרטנר לשלום....אז ממי אתה מעדיף ללמוד?

resh0

New member
בוודאי ללמוד ממי שהצליח!!!

ראה את מדינות העולם החיות היום במצב של שלום לאזרחיהן ותשנן את מעשיהן. ארה``ב ביצעה את הכיבוש, הטיהור האתני הגדול בהיסטוריה ואת הטרנספר הגדול! הם הצליחו! מהם יש ללמוד. אף אחד לא מתעסק היום עם ארה``ב מכיוון שברור לכולם כי כאשר ארה``ב נדחקת לפינה, הם מעשים מג`נונים... יש ללמוד גם מהטעויות של ארה``ב ואכן אין לצבאינו כל מטרה במדינה רחוקה. יש גם ללמוד מטעויות הימין בתקופות שלטון קודמות!!!! החזרת סיני היתה במקום! ראשית קיבלנו תמורה ושנית אין לעם היהודי שום זיקה למדבר סיני (אפילו הר סיני לא היה בסיני...). נתניהו טעה כאשר מסר (לא ``החזיר`` כפי שאתה אומר, כי לא לווינו את האדמה מאף אחד), הוא גם הודא בטעותו. טעות שבהחלט יש ללמוד ממנה. טעות שלא צריכה להתרחש שוב. באשר לשרון: בוא נשים קלפים על השולחן. במקרה המקסימלי ערפאת יהיה פרטנר למו``ם, אבל לעולם לא יהיה פרטנר לשלום. שרון מנסה להשיג הפסקת אש בלי להלחם וזה טוב, אבל במציאות שבה לא ניתן להשיג הפסקת אש ללא לחימה, יצטרך שרון לבחור בין האפשרויות: 1. להשלים עם הטרור, להבליג עד בלי סוף. 2. להלחם מול הטרוריסט, לתבוע ממנו מחיר כבד ולצמצם את הטרור. לדעתי לא צריך להיות גאון כדי להבין שכל עוד לא תהיה הפתעה מרעישה מצד הפלשתינים, כזאת שתיישר קו עם עמדותיו המדיניות של שרון או הסכמה וביצוע של הפסקת אש ללא התקדמות מדינית, לא יהיה דבר שימנע את הלחימה במוקדם מאוד. תקן אותי אם אני טועה.

אלוני.

New member
אתה טועה

שים לב שמרבית התמקדותך הינה בסמנטיקה חסרת משמעות. נניח שביבי מסר ולא החזיר , האם זה משנה את העובדות? נניח שעראפת יהיה פרטנר למו``מ ולא לשלום , זה ישנה את העובדות? אגב , מו``מ לקראת מה ? שרון מנהל מו``מ תחת אש, מרגמות ופיגועים עם עראפת, זה אולי לא נוח לשמוע את זה בשעות אלה אבל זו עובדת חיים. האם מה שקורה בשבוע וחצי האחרון זה לא מו``מ עם עראפת ? ולקראת מה ? (למרות שזה יותר כמו מתן ומתן) הבעייה היא שלדבר בסיסמאות גדולות מהחיים לא משנה את המציאות היום יומית, לימין יש נטייה לדבר בלשון גבוהה ובסיסמאות שבסופו של דבר גם הם לא יודעים איך לצאת מזה (עיין ערך ההתנצלות של ליברמן בהלוויה לפני שבוע) , בסיסמאות אתה יכול לתת לצה``ל לנצח ולהביא שלום בן רגע ביחד עם ביטחון מעושה. ( עיין ערך הביטחון שביבי סיפק תמורת ``מסירת`` שטחי מדינת ישראל, פעימות ``עלק`` ) ספר לי היכן היה עומד היום אהוד ברק לו היו נוחתים כאן פצצות מרגמה והיו פיגועים בהיקף כזה, שנינו יודעים מה היה קורה. אז מה עושה הימין ? עולה לשלטון בהבטחות שווא ומאשים את השמאל במצב. לפי הרוב שקיבל אריק הוא היה יכול לעשות כטוב בעיניו, והוא לא. (באשמת השמאל כמובן...) אין לי ספק שתמצאו הצדקה גם למדיניות ההבלגה וגם למו``מ תחת אש, כי הרי בתרוצים אתם אלופים, השמאל אשם, התקשורת אשמה.... אתם? אתם במקרה עברתם כאן. ומי עוד אשם ? תושבי רעננה (עוזי לנדאו..) וגם תושבי רחביה, שבשכונה מתגוררים: נשיא המדינה, ראש הממשלה ואפילו בנימין ושרה ברחוב עזה- כמה סמלי....

resh0

New member
אתה ענית לי???

כל ששאלתי זה ממי אתה מעדיף ללמוד??? אם מדובר בסמנטיקה ו``מה זה משנה את העובדות``, אז בוודאי שתוכל גם אתה להתרגל לקרוא לילד בשמו האמיתי. אכן ``למסור`` ולא ``להחזיר``. אכן לצערי מנהל שרון מו``ם תחת אש בניגוד להבטחתו לבוחר. אני בהחלט לא עיוור ואינני מחפש צידוקים. אני בהחלט בדיעה כי על-פי מבחן התוצאה, טובות תוצאותיו של ראש הממשלה היוצא על-פני אלו של ראש הממשלה הנכנס!!! שוב, אובייקטיביות. אבל... הסיבה בעיקרית להדחתו של אהוד ברק לא הייתה על דרך ניהולו של המו``ם תחת אש, אלא בעיקר בגלל מה שהציע בשם העם לטרוריסט במסגרת אותו המו``ם!!!! את הטעות הזאת שרון לא יעשה ואם יעשה, יסיים את תפקידו בדיוק כפי שסיים קודמו הסכיזופרן הסדרתי!! עמוק בתוך המדף הכי נידח, במחסן הכי נטוש של תולדות המדינה. השמאל בהחלט אשם!!!! להביא אל פתח ביתנו ארגון טרור, לתת לו אדמות מולדת וסמכויות, לתת לו נשק ותחמושת, לתת לו כסף לצורך מימון שכרם של אלו המתאמנים על ירי מדוייק בראשה של תינוקת... צר לי, אבל אפילו שיכור אמור היה להבין כי אין שום סיכוי שבעולם שקונספט שכזה יוביל לשלום!!!!!! אני משוכנע כי היה ומתונה וועדת-חקירה ממלכתית שתחקור את כל ההביטים הקשורים לאוסלו, החל מהמפגשים הבלתי חוקיים עם אש``ף ועד האינטיפאדה האחרונה, ימצאו אחראים ויומלץ להעמידם לדין. מה שיקרה בדין, יקרה.

שרוף

New member
זה הכל בלוף שקרים אלוני

מדינה ששישית מהאוכלוסיה שלה מוגדרת מתחת לקו העוני היא מדינת בלוף כלכלי. התוצר לנפש הוא בלוף אחד גדול. הצבא החזק ביותר על הנייר. במציאות בלוף אחד גדול.

אלוני.

New member
זה לא בלוף

מדינה שבא שכר המינימום החודשי גדול מתוצר לנפש השנתי אצל שכנינו אינה בלוף. זו מדינה מתקדמת שיש כאלה המעדיפים לחפש רק את השחור והרע. אכן יש מקום להרבה שיפור בתחום החברתי, ולא צריך את מדד ז`יני כדי להבין שיש כאן בעייה בחלוקת ההכנסות.......אבל מכאן ועד הגדרתך המרחק גדול. ועדיף מדינה שבה שישית מתחת לקו העוני מאשר 100% מתחת לקו הזה עדיין, התוצר לנפש בישראל גדול מכל המדינות סביבנו גם יחד. בירדן, שהינה בעלת אותה אוכלוסיה כמו ישראל לערך, התוצר לנפש הינו כאלף דולר....לשנה. אתה שופך את התינוק עם המים

שרוף

New member
זה בלוף לצערי אלוני.

דבריך היו נכונים אם הייתה התפתחות מלמטה למעלה. אני זוכר את מדינת ישראל הרבה פחות זוהרת אבל הרבה יותר שיויונית. המצב בעשרים השנים האחרונות התדרדר ולא השתפר.

אלוני.

New member
תבדוק את הנתונים

ישראל הייתה יותר שוויונית בזה שהיו יותר שאין להם, היו יותר קרובים ל``מינימום``. היום בסיס ההשוואה השתנה, בדוק מה גובה שכר המינימום ומה ``שוויו`` בעולם. גם לי יש תלונות, והרבה, ביחס לפער החברתי שנוצר כאן אבל לא עד כדי לשפוך התינוק ביחד עם המים. המדינה הזו זה סוג כזה של קונצרט שמתקנים באמצע הנגינה, מוכרחים להמשיך לנגן

למעלה