מה ההבדל בין שוקו למשקה שוקולד?

Ana1 9

New member
השני משמין יותר

שוקולד מומס, שמנת. ושוקו זה אבקת קקאו עם חלב וסוכר.
 

Ana1 9

New member
מה הקשר?

שוקו עשוי מאבקת קקאו פלוס סוכר, שוקולית. כל אחד מכין את זה בצורה שונה. במסעדה שעבדתי בה אני יודעת ששוקו לוקחים חלב פלוס שוקולית ומערבבים. משקה שוקולד, מגישים אותו חם , לוקחים שוקולד, ממיסים אותו, מערבבים אותו עם שמנת ועם חלב פלוס סוכר. טעים חבל על הזמן.
 
אז מה ההבדל?

את אומרת שאחד חם ואחד קר? אחד מחלב ואחד משמנת? אני רוצה להבין בדיוק איפה עובר הקו שמפריד בין משקה שוקולד לקקאו. אם אני עושה שוקולית עם שמנת ומגיש חם, זה הופך את זה לשוקולד? אם אני ממיס שוקולד בחלב פשוט ומגיש קר, זה כבר לא שוקולד? כי אם לא, אז העניין עם השמנת והטמפרטורה לא רלבנטי.
 

מוּסקט

New member
ההבדל הוא

שמשקה שוקולד עושים מ.... ש-ו-ק-ו-ל-ד. את יודעת, הריבועים הללו החומים. ממיסים אותם בחלב חם והשומן שבשוקולד עושה את המשקה סמיך משהו. שוקו - נו, זה אבקת קקאו וסוכר.
 
OK. עכשיו התקדמנו.

אז האם אפשר לעשות משקה שוקולד עם שוקולד מריר, שבו כידוע אין חמאת קקאו?
 
למעלה