מה ההבדל בין פנטאכל לבין פנטאגרם?

Blizzard

New member
מה ההבדל בין פנטאכל לבין פנטאגרם?

ואיך מכנים את הסמל עצמו (עם הקודקוד למעלה) ואת הסמל ההפוך לו? (עם הקודקוד למטה)

על ההבדל בין פנטגראם לפנטאקל

בפנטגרם צלע מחברת נקודות שכנות והזויות כהות, בעוד שבפנטאקל צלע מחברת נקודות לא שכנות הזויות חדות. לא ידוע לי שם מיוחד לפנטאקל ישר מול פנטאקל הפוך.

ציורים של פנטאגרם ופנטאקל

מצורף קובץ עם ציור של פנטאגרם (מימין) ופנטאקל (משמאל)

Lion_Heart

Well-known member
שיעור קצר...

גאומטריה 101: צלעות המחברות חמישה קודקודים בזוויות כהות (כמו שתארת והראת בציור) מרכיבות *מחומש*!!!!!!!! לא פנטאגרם. פנטאגרם הוא הכוכב. R.L.D

צבצב

New member
אז זהו, שלא../images/Emo8.gif

כמו שניתן לראות, דווקא לפנטגראם צורת מחומש.

Lion_Heart

Well-known member
שיעור עוד יותר קצר. . .

*הראש. . .כואב* כיוונים 101 כפי שניתן לראות בתמונה שצורפה להודעה של סאן דאנס, המילה פנטגרם מיוחסת (שלא בנכון) למחומש בימין התמונה. ולכן ההודעה שלך הצליחה לצין דבר שנאמר כבר (לא ניתן להשתמש במילה "דווקא" עשחוזרים על מידע לא סותר) ושברור מאליו לכל מי שהסתכל בתמונה. אם תוכל להסביר למה שלחת את ההודעה עליה אני מגיב כרגע אודה לך מאוד. R.L.D

צבצב

New member
נסיון להסביר../images/Emo12.gif

הרשה לי להשתתף בצערך על המיגרנה הפתאומית שתקפה אותך. ניסית 40 כדורי אקמול? (לי זה בדרך כלל עוזר) המילה "דווקא" התייחסה להודעה שלך, שסתרה את זו שלפניה בטענה שלצורה בעלת חמש צלעות קוראים מחומש ולא פנטגראם. ניסיתי להסביר שהעובדה שצורה מסוימת נקראת מחומש אינה עומדת בסתירה לכך שהיא נקראת פנטגראם, או לחילופין פנטאכל, או פנטאגון, או פנטומימה וכו´. אני לא מתכוון לקחת צד בויכוח ביניכם לגבי איזה שם מתאים לאיזו צורה, תסדרו את זה ביניכם - אני דווקא ממליץ להשתמש בשמות היפים "מחומש" ו"כוכב", או לחילופין "קרציפלוך" ו"צפדור". נראה לי שפשוט הבנתי לא נכון את ההודעה שלך, אם היא באה לטעון שהשמות בציור הפוכים. חשבתי שהיא טוענת שלא ייתכן שמחומש יקרא בשם נוסף, ועל כך ראיתי צורך להגיב בהודעה הטוענת כי הפטגראם הוא - בסתירה להודעה שלך - המחומש! אם טעיתי אנא בקש סליחה בשמי מכל המחומשים והכוכבים למיניהם.

The Wraith

New member
סמל באפומט

הפנטגראם ההפוך מסמל את פניו של באפומט, הוא ולא אחר-השטן. יש תמונה של זה בפורפיל שלי. האותיות מסביבו מרכיבות את השם "לויתן", שם נוסף לשטן. זה נקרא "סמל השטן" או "סמל באפומט", כל השטניסטים עונדים תליונים עם סמל השטן. פנטגראם שחודו פונה כלפי מעלה מסמל את חמשת היסודות: אוויר, אדמה, מים, אש ואקאשה (רוח). לאו דווקא בסדר הזה. פנטגראם הנו כוכב מחומש, פשוט כמשמעו, כוכב מחומש ללא העיגול המגן, פנטאקל הוא כוכב מחומש עם עיגול מגן מסביבו, הוא מסמל בדיוק את אותם דברים שפנטגראם מסמל. Hail Satan!

CelticDeath

New member
!!! !!! הערה מאוד חשובה !!! !!!

אני מגיל 9 התחלתי להתעסק בנושא. אני אישית אומר... לא... אני מוכיח לכם שמי שכתב את ההודעה הזו יודע על מה הוא מדבר. אם אתם רוצים יש עוד הרבה מקורות באינטרנט שתוכלו ללמוד על סטניזם בארץ ובעולם. ולפני שתתחילו לרוץ ולצרוח "הם אוכלים חתולים..." תתאפסו ותבינו שזה לא נכון! יש הרבה מאוד שמועות על כת השטן, אם אתם רוצים עוד פרטים, או מידע איך להבין מה זה בדיוק, צרו איתי קשר, אני גם רוצה לבקשר מהבן-אדם שרשם את ההודעה הזו לצור איתי קשר. נראה לי שהוא יודע על מה הוא מדבר. אז צור איתי קשר. אני אשמח.

hsotrt

New member
אוי באמת...

ואתה טל קורא לעצמך שטניסט! פנטאגרם הוא הכוכב הזה והוא מייצג כמה דברים- את היסודות, את האדם עצמו בצורה סכמית (שידיו ורגליו פרוסות, ע"ע ליאונרדו דוינצ´י) ומסמל את הטוב שבעולם ואת השקט. הפנטאכל הוא אותו כוכב רק עם עיגול מסביבו, העיגול מייצג הילת מגן. מי שעונד את הפנטאכל מוגן מפני כוחות רשע, רוע ושאר מזיקים. הפנטאגרם כשהוא הפוך וחודו כלפי מטה מייצג את הרוע בעולם ולא את השטן או השטניזם. יש האומרים שהכוכב ההפוך מייצג את השטן בגלל שכשהפנטגרם הפוץ הוא מזכיר פנים עם זקן וקרניים, דמוי שטן. האמת שהשטן הוא פיקצייה של הנצורות שרצו להעליל על הפגאנים בזמנם, השטן הוא בעצם צורה משוכללת של אל פאגאני בעל קרניים!! הוא לא אדום והא לא מחזיק קלשון בידו אלו פריטים המביעים רוע ואופל, הנוצרים הם לא יותר מאשר קנאיים דתיים ומיסיונרים!! ולהבא בדקו את מה שאתם אומרים לפני שזה יוצא מפיכם!!!

The Wraith

New member
רואים שאתה לא מבין כלום

"ואתה טל קורא לעצמך שטניסט!" אני לא מבין איך זה קשור לשום דבר "פנטאגרם הוא הכוכב הזה" לא! מה אתה אומר! רציני? "הפנטאגרם כשהוא הפוך וחודו כלפי מטה מייצג את הרוע בעולם ולא את השטן או השטניזם" לא אידיוט, הפנטגראם ההפוך מייצג כמה דברים: כוחות ה"אפלה" ואת באפומט (השטן). אליפז לוי, מאגי ואוקולטיסט גדול במאה ה-19 קבע כי הפנטגראם ההפוך מייצג את פניו של באפומט. השטן במקור הוא מלאך מהיהדות שתפקידו הוא להעמיד למבחן את בני ישראל ע"י הצבת חטאים מולם, תקרא את ספר איוב. השטן הוא לא שום דמות של שום אליל שלך ושום נעליים, הוא נראה כמלאך יפהפה שכנפיו שחורות ודמויות עטלף. ואני חשבתי שפאגאנים הם אנשים סבלניים וסובלניים, שמקבלים דעות אחרות ולא יוצאים במסעות נגד דתות אחרות ולא כופים את דעותיהם ולא מלכלכים על דתות אחרות...כמו שאתה כרגע עשית, נפלת בפח של עצמך. ועוד דבר: השטן לא מייצג רוע נ.ב כת השטן הם חבורה של מפגרים שאוהבים לשחוט חתולים תחת השם "שטניזם", אין קשר בינהם לבין השטניסטים האמיתיים. כנסיית השטן הוא הארגון השטניסטי שהוקם ע"י ד"ר אנטון סזאנדור לה-ויי בשנת 1966, זו לא כת, שטניזם זו דת, דרך חיים והשקפת עולם. נ.נ.ב לא כל אחד הוא שטניסט, שטניסטים הם אנשים שנולדים עם תכונות מסויימות שאין לאחרים.

The Wraith

New member
אני חושב שאתה מבולבל

אתה לא "מתעסק" בשטניזם, שטניזם זו דת, דרך חיים והשקפת עולם. המידע היחיד שאני ממליץ עליו באינטרנט הוא האתר הרשמי של כנסיית השטן. תיכנסו לחלק שנקרא "תיאוריה\פרקטיקה", שם תמצאו חומר אבל עדיף שתקנו את הספר "התנ"ך השטני" מאת אנטון סזאנדור לה-ויי לפני שתחליטו אם זה מה שאתם רוצים.

hsotrt

New member
כמה דברים...

אין לי דעה מוצקה על השטניזם, דבר שני הייתי באתר של כנסיית השטן עוד לפני שהמלצתה עליו ואני פועל לפי חלק מהעקרונות מדף החוקים...דבר שלישי אם מישהו אומר משהו לגבי הפנטאגרם זה לא אומר שאתה צריך להאמין לו, אז אתה מאמין לו, אני לא!!! אז שתבין שלכל אחד יש דעות משלו!!! "דעות קדומות-לא, דעות שונות-כן!!!"

The Wraith

New member
....

שי, אני לא טענתי שהמצאתי את הגלגל בכך שהבאתי את האתר של הכנסייה. אם לכולם יש דעות שונות, יש אנשים שחושבים אחרת ממך על כוכבים מחומשים וחבריהם. אגב, מה אתה? קלטי, לא?

למעלה