ההבדלים...
...בין ג'ז באס לפרסיזן הם כמובן:
1.צורת הגוף - ג'ז באס היא אופ-סט והחלוקת משקל אחרת לגמרי מפרסיזן.
2. צוואר - צווארים של פרסיזן, לפחות מאלו שיצא לי לנגן עליהן הרגישו תמיד יותר בשרניים וכמובן שהצוואר של הג'ז בס מתחיל בנאט יותר צר מאשר בפרסיזן.
3. - פיקאפים/אלקטרוניקה - הכוונה כאן לדגמים בסיסיים ולא אקטיביים/כפתורים/אקסטרות, בג'ז בס לרוב תמצא שני בקרי ווליום, אחד לכל פיקאפ שמתפקדים כמו "מיקס" בין הפיקאפים כך שאם ווליום אחד סגור לגמרי, זה מקביל למצב בבורר שיש רק פיקאפ אחד ופרסיזן לרוב תמצא רק פיקאפ אחד,סינגל שמפוצל לרוב לשני מוקדים ולא בקו ישר כמו רוב הפיקאפים בעולם...
הגיטרות יכולות להגיע בכל שילובי העצים של פנדר - אש, אלדר, מייפל, רוזווד ולעיתים גם בגופי בייסווד בדגמים זולים.
ההבדל בין אמריקאיות רגילות לאמריקאיות HW1 ולמקסיקניות/יפניות הוא:
1. עצים שונים בסאונד - לא באיכות.
2. חומרה איכותית יותר ככל שעולים במחיר.
3. איכות הרכבה/בקרת איכות , כנ"ל.
אני בכלל הייתי ממליץ על G&L שנותנות הרבה יותר בעבור המחיר שלהן מאשר פנדר סטנדרטית, בנויות יותר טוב ומחומרים יותר איכותיים...השם המפלצתי שפנדר ביססו לעצמם כ- החברה הראשונה שיצרה בס מדויקת - "פרסיזן" - גרם לכך שעד היום אפילו דגמים פשוטים מתומחרים קצת בהגזמה ובמיוחד ה-HW1 שלא הצטיינה במיוחד ואף האכזבה בHW1 היחסית יותר גדולה מהבאסים מאשר הגיטרות הרגילות שעוד ניתן למצוא פה ושם נורמליות.
ואם בכל זאת תלך על פנדר אז לדעתי ג'ז בס זה ה-כלי לגיטריסט ששואף לבס, נוח מאוד ועדיין עם מספיק אופציות בסאונד כדי שלא ישעמם את הגיטריסט שמנגן עליה...או אפילו איזו JP שזה שילוב של השתיים.