מה ההבדל בין פנדר ג'אז באס לפרסיזן?

מה ההבדל בין פנדר ג'אז באס לפרסיזן?

הי,
אני מגנן גיטרה ופוזל לכיוון הבאס.
אני חושב לקנות, סגור על פנדר ומתלבט בין שני הדגמים.
כמו כן מה ההבדלים בין אמריקאית-הייויי1 למקסיקנית?
מה צריך לבדוק לםני שקונים באס יד2?
תודה

pazf402

New member
ההבדלים...

...בין ג'ז באס לפרסיזן הם כמובן:
1.צורת הגוף - ג'ז באס היא אופ-סט והחלוקת משקל אחרת לגמרי מפרסיזן.
2. צוואר - צווארים של פרסיזן, לפחות מאלו שיצא לי לנגן עליהן הרגישו תמיד יותר בשרניים וכמובן שהצוואר של הג'ז בס מתחיל בנאט יותר צר מאשר בפרסיזן.
3. - פיקאפים/אלקטרוניקה - הכוונה כאן לדגמים בסיסיים ולא אקטיביים/כפתורים/אקסטרות, בג'ז בס לרוב תמצא שני בקרי ווליום, אחד לכל פיקאפ שמתפקדים כמו "מיקס" בין הפיקאפים כך שאם ווליום אחד סגור לגמרי, זה מקביל למצב בבורר שיש רק פיקאפ אחד ופרסיזן לרוב תמצא רק פיקאפ אחד,סינגל שמפוצל לרוב לשני מוקדים ולא בקו ישר כמו רוב הפיקאפים בעולם...

הגיטרות יכולות להגיע בכל שילובי העצים של פנדר - אש, אלדר, מייפל, רוזווד ולעיתים גם בגופי בייסווד בדגמים זולים.

ההבדל בין אמריקאיות רגילות לאמריקאיות HW1 ולמקסיקניות/יפניות הוא:
1. עצים שונים בסאונד - לא באיכות.
2. חומרה איכותית יותר ככל שעולים במחיר.
3. איכות הרכבה/בקרת איכות , כנ"ל.

אני בכלל הייתי ממליץ על G&L שנותנות הרבה יותר בעבור המחיר שלהן מאשר פנדר סטנדרטית, בנויות יותר טוב ומחומרים יותר איכותיים...השם המפלצתי שפנדר ביססו לעצמם כ- החברה הראשונה שיצרה בס מדויקת - "פרסיזן" - גרם לכך שעד היום אפילו דגמים פשוטים מתומחרים קצת בהגזמה ובמיוחד ה-HW1 שלא הצטיינה במיוחד ואף האכזבה בHW1 היחסית יותר גדולה מהבאסים מאשר הגיטרות הרגילות שעוד ניתן למצוא פה ושם נורמליות.

ואם בכל זאת תלך על פנדר אז לדעתי ג'ז בס זה ה-כלי לגיטריסט ששואף לבס, נוח מאוד ועדיין עם מספיק אופציות בסאונד כדי שלא ישעמם את הגיטריסט שמנגן עליה...או אפילו איזו JP שזה שילוב של השתיים.

האם איכות בנייה של הHW1 פחות טובה?

הנטייה הכללית שלי היא ל HW1
שילוב של: אני רוצה פנדר+זה בתקציב
החשש הכי גדול שלי בעיות בלתי נגמרות מסוג: אלקטרוניקה מרעישה, פרטים בולטים, מפתחות מתרופפים וכו (כן, גם קורבן סקוויר\ומונטנה....)

תודה על התשובה המפורטת, מן!

זה מקום מסוכן להיות בו:

"אני רוצה פנדר+זה בתקציב"...
ככה הם מוכרים כבר הרבה זמן מוצרים בינוניים ביותר מדי כסף לתמורה. אל תכנע למרקטינג! F על ההדסטוק לא משנה כלום.
המוצרים קצה עליון שלהם נפלאים, בבינוניים - מצטרף להמלצה על G&L - באותה קטגוריית מחיר אתה מקבל יותר איכות, וה L ב G&L זה בשביל Leo.
לענ"ד

MerlinTheWizard

New member
האמת הנסיון היחיד שלי מול סקוויר זה בבאס

והוא ניסיון ממש טוב ,שלוש בסים של סקוויר אחת שלי ושניים של חברים קרובים מחזיקות כבר 6-7 שנים (קנינו באותו זמן בערך ) ונשמעות ומרגישות מעולה . דווקא לא מתחרט על הקניה הזאת.

רונסולD

New member

ניגנתי באיזו הופעה לפני שנתיים בערך על ג'ז בס של סקווייר, שהרגישה ונשמעה ממש טוב, בעיקר יחסית למחיר.
לנושא - הייתי ממליץ לנסות לחפש איזו אמריקן סטנדרט יד שניה.

jason newsted

New member
אני גם הייתי ממליץ על GL וגם

בתור בסיסט שמנגן שנים על אחת שלהם הם נותנות הרבה יותר תמורה למחיר לדעתי.. מעבר לזה שהסאונד של GL הרבה יותר ניתן להתאמה מאשר פנדר שיש לה יותר סאונד ספיצפי (וסבבה אם זה מה מה שהנגן אוהב).

ההבדל הכי גדול בין פרסיז'ן לג'אז זה הפיאקפים.. ג'אז משתמשת בסינגלים שנותנים סאונד מאוד טרבלי והפרסיז'ן זה שונה קצת וטיפה יותר באסי (לדעתי). אפילו שאני אישית מעדיף לנגן עם שתי האמבקרים חח

Aviraman

New member
ממליץ על הבאסים של שכטר

יש לי את הפרסיז'ן שלהם (Diamond-P Custom), בס מגניבה, לא יקרה (2360 בוויילד גיטרס, אמנם לא רכשתי מהם אבל הם הנציגים בארץ)
בנוסף לפיקאפים הרגילים שיש על פרסיז'ן יש לה גם האמבקר קרוב יותר לגשר עם אפשרות פיצול.
אמנם אני גיטריסט, אבל לקטעים שאני מנגן ולסקיצות שלי היא נותנת בול את הסאונד שאני מצפה ממנה לתת :)

mitzyddt

New member
ובכן

פרסיג'ן = מלא שומן . מכל הסוגים ....אבל זה הוייב הכללי
ג'אז בס = שמן , בקטע של , לרוב קנולה , אבל מדי פעם יש שמן אבוקדו טוב .

למעלה