מה ההבדל בין עלי פילו לעלי/בצק פילאס?

יהלי 14

New member
מה ההבדל בין עלי פילו לעלי/בצק פילאס?

רוצה להכין מאפה עם גבינה -מתוק , במתכון רשום עלי פילו , אבל בסופר לא מצאתי , ראיתי רק עלי פילאס .
 

mmw2008

New member
בצק פילאס זה בצק הדומה לבצק עלים ויש בו שומן, מה שבבצק פילו

אין בכלל שומן ויש לעבוד איתו בזהירות שלא יקרע, כי מדובר בעלים דקים דקים
 

mmw2008

New member
אגב, אם את לא מוצאת עלי פילו אז ניתן להשתמש בעלי סיגר גם.

 

יהלי 14

New member
תודה על התשובה , חיפשתי ב 2 סופרים ולא מצאתי

מחר אחפש בעוד סופר
 

yela

New member
אני מכינה מפילאס שהוא נוח ופשוט יותר לעבודה, יוצא יפה ושורד

הרבה זמן, אפילו ללא מקרר או חימום.

אפשר להכין אותו הרבה זמן מראש והוא עדיין יפה מאוד לחיתוך והגשה.

ובסופו של דבר, יכול להיות שיוצא יותר זול בשמן מאשר פילו שדורש הברשות וכמות שמן די רבה.

אלא אם....
תמצאי בשופרסל או מקומות אחרים את עלי הפילו שמגיע מטורקיה (חתוך למשולשים או גליון שלם}
הוא דורש מעט שמן ועמיד יותר בגלגול ואפיה וגם שורד הכנה מראש והקפאה מבלי שמתקלף ומתפורר.
 

yela

New member
לצערי הרב, אין לי כרגע חבילות בבית

ודווקא יש לי ממה להכין מלית שווה...

נמכר בשופרסל אם זה עוזר
 

yela

New member
היבואן הוא "תומר", מצאתי באתר של שופרסל את הדגם המשולש

הם כותבים: דפי פילו לסיגרים

כתוב "רבנות מקומית".

 

yela

New member
מצאתי תמונה של אלה שהכנתי בחגים. ככה נראה אחרי יומיים במקרר

וחימום מחודש. עדיין נשמרת הצורה ואין קילוף.


טיפ חשוב:
חשוב מאוד להרטיב היטב את הבצק כשמוציאים מהאריזה עם מגבות לחות. אח"כ התזתי ספריי שמן והברשתי למעלה, אחרי הגלגול קצת שמן רגיל.

 

mmw2008

New member
זה מאוד תלוי באיזה מאפה מדובר. למשל במאפה האחרון שהכנתי לפי

מתכון של יותם אוטולונגי למוטאבאק אז צריך עלי פילו, אחרת זה יהיה ממש שונה.
 
למעלה