מה ההבדל בין סקסופון אלט לטנור

מה ההבדל בין סקסופון אלט לטנור

אני אוהבת מאוד את הכלי ורוצה ללמוד לנגן בו אבל לא מבינה מה ההבדל בין שני הסוגים אשמח לקבל ההסבר

noy uzrad

New member
ההבדל

ההבדל הוא גודל הכלי. הטנור גדול יותר (צינור ארוך יותר) ולפיכך מפיק צליל נמוך יותר. האלט מפיק צליל גבוה יותר מהטנור. האצבוע זהה בשני הכלים ולכן כל מי שמנגן אלט יכול לנגן גם בטנור (אם כי יש להתרגל לגודל ולסאונד השונים). חוץ מזה הכלים לא בנויים באותו הסולם כלומר דו של אלט שונה מדו של טנור (יש ביניהם 2 וחצי טון מרווח) אני ממליץ לך להתחיל לנגן באלט ורק בגלל שהוא יעלה לך פחות בגלל שהוא קטן יותר. אני מניח שכל מה שכתבתי לא ממש נוגע לך בשלב זה. אפשרות אחרת היא להקשיב לסקסופון טנור, ולהקשיב לסקסופון אלט ולהחליט איזה סאונד את אוהבת יותר בהצלחה

The Brainiac

New member
תשובה

דיי חוזר על התגובה מעלי אבל לא נורא. ההבדל החיצוני הוא הגודל. הטנור גדול יותר ולפיכך גם כבד יותר. האצבוע בשני הכלים (ובכלל בכל הסקסופונים) הוא זהה אך הצלילים המופקים הם שונים. טנור הוא ב Bb ואלט הוא בEb. למי משניהם יש צליל יפה יותר? אני מאמין שזה תלוי בנגן עצמו. קיימת מין סברה כי בטנור קל יותר להגיע לצליל יפה. אבל שוב..זה תלוי בכשרון של כל אדם וברמת ההשקעה. בקשר למשקל, תיקחי שני סקסופונים זהים ותוכלי לראות שיש הבדל במשקל של כל כלי. יש רצועות גב שיותר בריאות כי כך העומס לא נופל על הצווא אך חגורות אלה קצת מעצבנות כי מרגישים כלואים בתוכם. לגבי איכות כלים. בהתחלה הייתי שוכר כלי כדי לראות אם אני באמת אוהב את זה. לאחר מכן הייתי קונה כלי יד שניה שהמורה בודק ומאשר (ויש בשפע בארץ ולא רק בחנויות) אבל מה שכן צריך להשקיע בפיה איכותית. פיה איכותית משפרת את הצליל בצורה דרסטית. וברגע שיש לך פיה טובה, כנראה שלא תחליפי אותה בזמן הקרוב. אם יש עוד שאלות זה המקום. ושיהיה בהצלחה (כלי מדהים!)

Shards

New member
הייתי ממליץ לך

להתחיל מאלט, גם בגלל שיהיה לך יותר קל לנשוף ולהוציא ממנו צליל, בהנחה ומדובר בכלי הנשיפה הראשון שלך, וגם בגלל שהוא שוקל פחות ויותר נח להתרגל אליו בתור כלי ראשון. כמו כן אני חייב לסתור את המגיב לפניי ולהמליץ בחריפות *נגד* קניית כלי יד שניה. ובנושא הפיות, זה נכון שפיה טובה משפרת את הצליל באופן משמעותי, בתור התחלה הייתי ממליץ לך לנגן על פיית פלסטיק, ולא פיית מתכת, מהסיבה הפשוטה שיותר קל לנשוף בה. בהצלחה, עומרי.

תירתיר

New member
עוד תשובה

אל תתחילי מטנור, הוא כבד מאוד ועדיף להתחיל מאלט. אני לא יודעת מה יש לעומרי שהגיב מעלי נגד כלי יד שניה. הכי נכון לשכור כלי, ואם את רצינית אחרי כמה חודשים פשוט לקנות, אפשר בהחלט לקנות יד שניה. אני אישית מעדיפה פיה ממתכת כי ההבדל בסאונד הוא שמיים וארץ, וגם לי אישית יותר קל עם פית מתכת. בדרך כלל מספקים עם הכלי השכור פיה פשוטה, איתה תתחילי וכשאת מתקדמת עם הפקת הצליל, תעברי לפיית מתכת. בהצלחה.

The Brainiac

New member
אתם מקדימים את המאוחר..ובגדול

פית מתכת - רק אחרי שיש שליטה מוחלטת בהפקת הצליל ושליטה באופן כללי על הכלי, רק אז הייתי שוקל אם לעבור לפיית מתכת. לפני כן, יש הרבה עבודה לעשות כדי שיצא צליל מושלם.

למעלה