לקסיקון מלח קצרצר / YNET
מלח על הדברים הטובים שהוא עושה לפילה בקר אחד, המון עגבניות וכמה סוגי דגים יאיר ברק, מגזין "שף" לקסיקון מלח קצרצר מלח שולחן מלח טחון דק, עם או בלי תוספת של כימיקלים. מקורו בים (כלומר במי ים המוזרמים לברכות ועוברים אידוי) או ביבשה (כלומר ממכרות מלח). מלח בישול או מלח גס גרגריו גדולים, ומקורו בים או ביבשה. יש מלח גס שהמינרלים הטבעיים נשטפו ממנו והוא מכיל תוספות מלאכותיות. בארץ היו פעם שני סוגים, האחד לבן (מעובד) והשני אפרפר ולח, בלי תוספות. היום, למיטב ידיעתנו, אפשר להשיג (בקמעונות) רק את הלבן. מלח "אפור" ומלח סלעים מלח המופק מביצות מלחה המשתרעות סמוך לים או מכרייה במכרות, ואינו עובר עיבוד כימי. המלח מופיע בגבישים גדולים הנראים כאבני חן לא מלוטשות. יש גוונים שונים ממקומות שונים בעולם, חלקם אפרוריים, ורודים (המכילים ברזל) ואפילו כהים שחורים (עם גופרית). פרח המלח מלח הנאסף ידנית מהשכבה העליונה הדקה המצטברת על פני מרבצי מלח, גבישיו קטנים וצבעם שנהבי. שכבה זו יקרה במיוחד ונחשבת לבעלת טעם וארומה מיוחדים, או בשפתם של הטבחים של צרפת "ניחוח של אצות וסיגליות").