מה ההבדל בין טופס 161א' לבין 161 ?

שיווקי

New member
מה ההבדל בין טופס 161א' לבין 161 ?

והאם כשאני מפוטר מעבודתי, אני צריך למלא את 2 הטפסים ? (אחד המעביד מילא - זה 161. האם חלה גם עלי חובת מילוי הפרטים). תודה.

161 הוא למילוי ע"י המעביד...

ו-161א - למילוי ע"י העובד. אם אתה רוצה לקבל פטור ממס על פיצויי הפיטורים, אז אתה אמור למלא את טופס 161א.

שיווקי

New member
נראה קצת מסובך הטופס

וחברת הביטוח מחייבת אותי למלא את טופס 161א' - האם יש לה זכות לדרוש זאת. זאת למרות שבטופס 161, שכבר נכתב רשום את כל הסכומים (סעיף יא' בטופס 161 : חישוב סכום המענק הפטור/החייב). וכן, אני לא מבין את הסעיפים השונים. זה שפה קצת לא מובנת, ואני צריך עזרה מאיזה יועץ שמבין בטפסים האלה. האם אני צריך ללכת לפקיד שומה. (ועד שאמלא, האם בשל כך יתעכב שחרור הפיצויים בשל חברת הביטוח). תודה.

אני לא יודע אם אתה "צריך"...

אבל כדאי לך לדאוג שהטופס ימולא, כי אחרת תהיה חייב מס הכנסה על הפיצויים.

מדון

New member
אנסה להסביר

אדם מסים את עבודתו המעביד ממלאה טופס 161 שבו מצויין תקופת העבודה שכר וסכום הפיצויים המגיעים לעובד . לפי תקנות מס הכנסה פיצויים הפטורים ממס הכנסה הם פיצויים בסך של 10,850 לכל שנת עבודה כל סכום מעבר לכך חייב במס יש שתי אופציות למשוך את התקרה הפטורה ואחרי שנה להתחשבן אם מס הכנסה על תשלום המס של הפיצויים שמעבר אם לא מצא עבודה תוך זמן זה זה נקרא רצף פיצויים לאומת זאות יש אפשרות למשוך את הפיצויים עד לתקרה של מס הכנסה ולבקש רצף קיצבה זאות אומרת שהכספים מעבר לתקרה לא יתחשבנו אתך וביום הפרישה לפנסיה כל הכספים תוכל למשוך אותם ככיצבה (כספי פיצויים) אבל דרגות המס על הפנסיה יהיו ללא הנחות הנתנות לאנשים שלא משכו פיצויים יש לברר מה סכום הפיצויים עבור שנה אחת X מספר השנים שעבדתה = לסכום שכל שנה שעבדתה לא עובר 10,850 עד סכום זה אנך חייב בטופס 161א כמו כן יש שאלה של גיל

למעלה