מה ההבדל בין השקעה באותה חברה בארץ

מצב
הנושא נעול.

matanTs

New member

שלום! מה ההבדל בעצם בין להשקיע נניח בטבע לטבע NY? חיפשתי המלצות אנליסטים באתר מסויים ומצאתי שם את טבע NY. השאלה שלי היא בעצם למה להשקיע דרך בורסת ניו יורק לבין הבורסה בת"א? תודה

lernery

New member
אין הבדל עקרוני

שלום! מה ההבדל בעצם בין להשקיע נניח בטבע לטבע NY? חיפשתי המלצות אנליסטים באתר מסויים ומצאתי שם את טבע NY. השאלה שלי היא בעצם למה להשקיע דרך בורסת ניו יורק לבין הבורסה בת"א? תודה
אין הבדל עקרוני
אולי יש הבדלי מיסוי (לא מבין בזה), חוץ מזה יותר מסובך לפתוח חשבון ברוקר בחו"ל והעמלות קצת יותר יקרות. גם השעות שבהן תוכל לפעול משתנות - בארץ תוכל לסחור בין הבוקר (שכחתי איזו שעה זה בדיוק) ל-17:30, ולעומת זאת בחו"ל תוכל לסחור בשעון ישראל בין 16:30 ל23:00. אם אתה חושב שחדשות משמעותיות מדווחות בעיקר בשעות המסחר של המניה בחו"ל, אז זה ישפיע על היכולת שלך להגיב בזמן אמת לחדשות כאלה, ובצורה דומה לגבי ישראל - אם אתה חושב שהחדשות המשמעותיות מדווחות בשעון ישראל. לי אישית נראה יותר שהחדשות המשמעותיות מדווחות תמיד *אחרי* סגירת הבורסה בארה"ב, כדי לתת למשקיעים הרבה זמן לשקול את החדשות ולא להגיב בפזיזות, מה שאומר שיותר כדאי להחיזק את המניה בארץ. בכל מקרה מבחינת רווחים ועליות וכו' - זו בדיוק אותה המניה, זה כמו לקנות נפט בארה"ב או נפט בישראל - הסחורה שיש לך היא אותה סחורה.

biz man

New member
המניה היא אותה מניה

המניה היא אותה מניה
אם לזה התכוונת. חלק מהמניות של טבע נסחרות בת"א וחלק בוולסטריט. אין הבדל בין המניות. בכל מקרה המניה נקבעת בוולסטריט.

c0nfig

New member
עוד הבדל

עוד הבדל
המניה נקנית ונמכרת בדולרים במקום בשקלים. כלומר אתה צמוד כאן (לטוב/לרע) לדולר

biz man

New member
טעות - אתה בכל מקרה צמוד לדולר

עוד הבדל
המניה נקנית ונמכרת בדולרים במקום בשקלים. כלומר אתה צמוד כאן (לטוב/לרע) לדולר
טעות - אתה בכל מקרה צמוד לדולר
גם אם אתה קונה את המניה בת"א. פער הארביטראז' תלוי גם בשער הדולר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה