מה דעתכן על שרשור טיפים?

מה דעתכן על שרשור טיפים?

אני מרשה לעצמי לפתוח שרשור חדש אחרי שקראתי את כל השרשור שקטניפ פתחה. מזדהה כמעט עם כל מילה. וגם אני לא מצליחה לצאת מהמקום המתוסכל.
כבר עם אינסולין וגם איתו שום דבר לא מסתדר. ואני גם לא באמת מבינה איך משפיע האוכל על הערכים (אותה ארוחה מביאה אותי לערכים שונים). ואני פשוט מרגישה איך אני נשברת (כי כשכלום לא עובד במלא, אז... )
מעבר לקושי שסכרת מנהלת לי את החיים , הכי קשה לי ארוחה ראשונה וארוחת לילה
מה עובד בשבילכן?
באיזה שעות אתן אוכלות?
מה אתן אוכלות בלילה?

הנחיות שאני קיב - ארוחת ביניים מנת פחממה אחת, ארוחה גדולה- שתי מנות פחממה . גם אתן?

אני אחלפתי ארוחה ראשונה (שהייתה אמורה להיות מנת פחממות אחת ) לארוחת בוקר - בעיקר שיהיה לי קל יותר

מה אתן אוכלות בחוץ לארוחה עיקרית?
אם אחת הארוחות זזה בחצי שה, אתן מזיזות גם את הארוחות הבאות?
מה עושים בשישי / שבת? או יום שבו הלכתם לישום לישום מאוחר במיוחד?

מצפה בשקיקה לכל טיפ/ כל תובנה וניסיון

ושיהיה לכולנו הריון קל, עגול ומשמעמם . שבסופו נחבק תינוק בריא ונשכח מכל התסכולים והקשים שבדרך.
 
לא להשבר|חלון|

ראשית, אם האינסולין לא מספיק עוזר, יתכן שיש צורך להגדיל מינונים - כדאי להתייעץ במרפאה.
שנית, אותה ארוחה יכולה להביא לערכי סוכר שונים מפני שלא רק האוכל משפיע על ערכי הסוכר , יש גורמים נוספים.
למשל, זמן הארוחה - אם תאכלי את אותה ארוחה על הבוקר או בערב, יתכן שתקבלי ערכי סוכר שונים, כי אצל סוכרתיות רבות התנגודת לאינסולין גבוהה יותר בבוקר. כמובן שתתכן גם השפעה אם הגעת לארוחה עם ערך סוכר 70 או 120. גם רמת הפעילות משפיעה (פעילות גופנית משיעה לטובה על ערכי הסוכר כלומר גורמת לירידה). מחלה או סטרס עלולים לגרום לעליה בערכים ....
ההנחיות שקיבלת - מנת פחממה אחת בארוחת ביניים ושתי מנות פחממה בארוחה עיקרית הן מקובלות.
לארוחה עיקרית בחוץ אפשר לאכול סלט עם גבינות\עוף (רק יש לשים לב לא לקחת רוטב על בסיס סוכר\דבש). או כל מנת חלבון (חזה עוף\קבב\קציצה\דג בתוספת סלט או בתוספת פחממה שממנה יש להקפיד לאכול את הכמות המוקצבת - בד"כ כ 4-5 כפות שטוחות).
אם ארוחה זזה בחצי שעה אפשר להזיז את הארוחות הבאות או לא, בהתאם לנוחות. כדאי להקפיד שיהיה פער של כ 2.5 - 3.5 שעות בין ארוחה לארוחה . אבל לא צריך דיוק ואם הארוחה נדחית בעוד קצת זה לא נורא.
אם הולכים לישון מאוד מאוחר אפשר להוסיף עוד ארוחת ביניים קטנה. יש להשתדל שמהארוחה האחרונה של לפני השינה ועד למדידה בבוקר לא יהיו יותר מ 8 שעות.
והכי חשוב - לנסות לקחת את העניין בקלות , לא להלחץ מכל חריגה. יודעת שקל לאמר וקשה ליישם ... אבל אם את עם אינסולין, דברי עם המרפאה, יתכן מאוד שהגדלת המינונים תפתור את כל בעייותיך (לפחות אלון שקשורות לאיסון הסוכר (-;)
 
פינה בלב יקרה

הטיפ הכי חשוב (והכי קשה ליישום ) - זאת הכותרת שבחרת

קיבלתי הנחיות לעלות את האינסולין כל יומיים אם הערכים לא תקינים וזה מה אני עושה ועדיין יש קפיצות.
כתבת "אצל סוכרתיות רבות התנגודת לאינסולין גבוהה יותר בבוקר" - מה זה אומר בפרקטיקה? היו לי א. בוקר זהות לגמרי שהביאו לערכים שונים משמעותי. אבל אם סטרס וכו' משפיע אז הכל ברור לי

8 שעות הפסקת לילה- גם זה כמעט ולא ישים. אני על 8:30-9 בין המדידות. אני לוקחת בבוקר אלטרוקסין שמחייב בטן ריקה ורק אחרי חצי שעה מותר לי לאכל.

המון המון תודה על העדוד. זה עוזר.
 
בפרקטיקה

זה אומר שמי שאצלה התנגודת לאינסולין גבוהה בעיקר בבוקר, תנסה להקטין את הפחממות בארוחת הבוקר - אפשר למשל לפצל לאכול פרוסה אחת של לחם ב 8:00 ואת הפרוסה השניה רק ב 10.
וזאת למרות שבערב, כשהתנגודת נמוכה יותר, אין בעיה לאכול 2 פרוסות והתוצאה תהיה תקינה.
 

קטניפ

New member
הטיפ הכי טוב מבחינתי

היה ללכת לרופא מומחה באופן פרטי...
אבל ברצינות - תמצאי משהו שאת אוהבת לאכול מבין המאכלים המותרים. זה מקל את ההתמודדות.
 
אני מוותרת על הרפאה פרטית מראש


הבעיה הכי גדולה שלי זה שמשהו אחר שולט על החיים שלי . האוכל הוא רק סימפטום

תודה
 

kaparu

New member
רעיון טוב!!!

מתחילה עם הטיפים שלי:
למדוד מדידת צום מיד עם הקימה, לא לחכות.
אם לא אוכלים את ארוחת הבוקר בצמוד למדידת הצום, להכניס משהו קטן של 3 גר' פחמימות, רק בשביל לשבור את הצום עד ארוחת הבוקר (אני אוכלת בד"כ עוגיה קטנה ללא סוכר או חתיכה קטנה של חטיף אנרגיה).
לא להתנזר ממתוקים!!! אפשר לאכול, במסגרת כמות הפחמימות המותרת. לפעמים אני מוותרת על פחמימות בארוחה (ואוכלת רק חלבונים וירקות) רק בשביל לשמור אותן למתוק שאח"כ. עושה את זה מדי פעם כי אחרת אני אתחרפן.
לא לוותר על מסעדות / אכילה בחוץ. אפשר להזמין: סלט מפנק, בשר, קיש בליווי ירקות, ארוחת בוקר / שקשוקה ולבקש לחם קל.
לא לוותר על דברים שאוהבים – לאכול אותם, פשוט בכמות יותר קטנה.
פעילות גופנית לא חייבת להיות כזאת כמו "בהגדרה". אפשר להפוך חלק מהיום-יום לפעילות גופנית גם בלי לפנות לזה זמן מיוחד (למשל – ללכת ברגל במקום להוציא את האוטו, לעלות במדרגות ולא במעלית...)
הטיפ הכי חשוב בעיני הוא שהשבוע-עשרה ימים הראשונים של הדיאטה הם הכי קשים. הגוף עובר סוג של גמילה ולוקח זמן עד שזה מתאזן. אח"כ זה הופך להיות קצת יותר קל.
 
עברתי את ה-10 ימים ראשונים


בינתיים זה רק קשה יותר. לגוף שלי אין שום בעיה. למוח שלי יש בעיה גדולה

אהבתי מאוד את הטיפ של המתוקים (תפור עליי )
המסעדות קשות לי המבחר וה"אסור" ממש מדכא. אבל כמו שאמרי קודם זה המוח ולא הגוף.
אם את לוקחת בבוקר 3 גר פחממה מתי את אוכלת אחרי זה? (בכל מקרה אצלי ה לפחות חצי שעה אחרי שקמתי

תודה רבה
 

kaparu

New member
אני קמה ממש מוקדם

בסביבות 5:45. אז מודדת מיד ואוכלת משהו קטנצ'יק.
אח"כ אוכלת ארוחת בוקר עם קפה בסביבות 7:00.

במסעדות הכל מותר, צריך רק לזכור שהכל עניין של כמויות.
 

קטניפ

New member
בהמשך לטיפ שלך

צריך ללמוד להקשיב לגוף.
שלשום אכלתי ארוחת ערב בשמונה וחצי, ארוחת לילה באחת עשרה ובבוקר למחרת המדידה היתה מעולה.
אתמול אכלתי ארוחת ערב בשבע וחצי, ארוחת לילה באחת עשרה אבל התעוררתי ממש רעבה והמדידה היתה גבוהה.
כנראה שהגוף יודע טוב יותר מכל דיאטנית ושבע וחצי זה מוקדם מדי בשבילי.
 
טיפים שלי

אם את לוקחת אינסולין לפני השינה רק אז פשוט אם יש חריגה 2-3 רצוף תעלי את המינון בשתי יחידות. תוודאי את זה עם הרופא. זה מה שנאמר לי בהריון הקודם והנוכחי. מעבר לזה מבחינת האוכל אם את לא סובלת מעודף משקל גדול ואת לא בקטע של לרזות על הדרך אז יש דברים שאת יכולה להתפנק עליהם: בארוחות ערב פסטה שבדרך כלל מתקבלת טוב יותר מפחממות אחרות עם רוטב שמנת פטריות או פסטו ודג או בשר זו מנה נפלאה. אם את לא אוכלת כשר וגם אם כן מסעדות דגים כמו דרבי בר בהרצליה זה תענוג לנו... ואוכל לא קשור וכיף כמו כרובית מטוגנת. יש לי מתכון למשהו מהמם: צנצנת גבינות ופלפלים: קולים בתנור 5 גמבות, אחרי צינון מקלפים אותם מוציאים גרעינים מבפנים וחותכים לרצועות. מניחים בצנצנת שיכבה שלהם+ קוביות פטה או בולגרית+ זיתים שווים ומטבלים במלח גס, פלפל שחור, גרעיני כוסברה ורוזמרין ומכסים בשמן זית. עושים כאלה שכבות עד הסוף. סוגרים את הצנצנת ומניחים במקרר יומיים שלושה. אחר כך על טוסט מועכים גבינה מניחים פלפל וזיתים וזה אחד הדברים הטעימים שיש!!!! אז 2-3 פרוסות לחם עם זה וסלט זה אחלה ארוחת ערב.
מבחינת מתוקים לארוחות ביניים תתפנקי: קרמבו\חצי כיף כף\ קרטיב\ מיני מגנום\ במבה קטנה כמובן אחרי כל דבר כזה תמדדי פעמיים שלוש אבל מאמינה שיהיה בסדר לפחות עם חלקם. בהצלחה
 
המתכון נשמע מעולה

לגבי פסטה (ועוד עם שמנת) זאת לא כמות פחממות גדולה מדי?
עקרונית אני עם עודף משקל (שנים ), אבל בהריון אני בעיקר מרזה. ועד כה עוד לא הגעתי שמשקל שהיה לי לפני ההריון (ואני בשבוע 31). אז לא כזה אכפת לי מהמשק.

תודה
 

kaparu

New member
תבדקי. אני גם גיליתי שפסטה (מחיטת דורום!)

לא מקפיצה לי סוכר ואני יכולה לאכול כמות יחסית יפה.
אני מעדיפה לעשות פסטה שהרוטב שלה "עם נפח" כי ככה אני יכולה לאכול ממש הרבה מהנפח...

למשל:
קולים בתנור: פרחי כרובית (הרבה. כמה שנראה לך שיש הרבה, תוסיפי עוד!) וחתיכות עבות של זוקיני.
בשמן זית מקפיצים 10 שיני שום שלמות עד שמזהיבות.
מוסיפים את הכרובית והזוקיני שקלינו + עגבניות שרי חתוכות והרבה בצל ירוק.
מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. לאוהבי החריף -אפשר להוסיף פלפל שאטה / תבלין צ'ילי.

מוסיפים כרוטב לפסטה.
יוצא מעדן!!!

(אפשר להוסיף גם חזה עוף).
 

kaparu

New member
יוצא בערך שתי כוסות חד"פ של פסטה מבושלת

ביחד עם רוטב "מלא ועשיר" כמו שתיארתי (או למשל רוטב בולונז - המון בשר, פטריות וגזר מגורד) - הנפח הוא מנה ממש יפה ואני אוכלת ליד זה סלט ירקות גדול. זאת ארוחה ממש משביעה.
 

קטניפ

New member
אני אנסה

כי הבוקר שוב הסוכר היה גבוה.
כל דבר שיצליח לאזן יתקבל בברכה.
 

kaparu

New member
תתחילי מכוס ורבע-כוס וחצי ותראי מה יוצא לך

אחרי שעתיים.
אני עשיתי בהדרגה. התחלתי מכוס אחת ואז ראיתי שאחרי שעתיים אני על ערכים ממש נמוכים. אז בפעם הבאה אכלתי קצת יותר וכך הלאה, עד שהגעתי לנוסחה (ד"א כך אני עושה לגבי כל דבר)
 

honeycombs

New member
לי יש קופסא של ירקות קלויים במקרר

בד"כ כרובית, קישוא ושום - ולפעמים גם חציל.
וקופסא אחת עם חזה עוף. בד"כ אני מערבבת עם קינואה, אבל גם עם פסטה זה רעיון טוב.
וככה יש לי ארוחת צהריים מהירה מוכנה במקרר שאני מערבב ולוקחת כל יום לעבודה.

אבל הרוטב הזה עם העגבניות והבצל הירוק נשמע לי סוף!
 
למעלה