מה דעתכן על בישול עם חלב אם?

Sailorgirl

New member
מה דעתכן על בישול עם חלב אם?

הבן שלי רגיש למוצרי חלב אז החלטתי להחליף בבישול / אפיה ולשים חלבם במקום חלב פרה (היום הכנתי מאפינס שנטרפו...) יש מישהו/הי מידע לגבי סיכון כלשהו בשימוש בחלבם בבישול?
 
אין סיכון כלל בבישול חלב אם

מה שכן קורה זה שחלק מהרכיבים נהרסים בבישול ואפיה. זה נכון לא רק לחלב אם, אלא לכל מוצר מזון שאנחנו צורכים... לכן לא צריך לפחד מבישול ואפיה בחלב אם, רק לקחת בחשבון שלא כדאי להסתמך תזונתית על חלב אם בבישול ואפיה *בלבד*. אם מדובר בתינוק שיונק ישירות או מקבל חלב שאוב שלא בושל קודם לכן, אין שום בעיה. תהנו ובתיאבון!
 

crystal909

New member
אני חושבת שלא נשאר כלום ממרכיבי החלב

ולכן זה די זהה לבישול עם מים במקום חלב....
 
זה ממש לא נכון...

גם כאשר משתמשים בחלב פרה לצורך העניין, חלק ממרכיביו לא שורדים. חלק כן. זה לא כמו לבשל עם מים, אבל זה גם לא כמו חלב אם טרי. גם בישול של בשר או של ירקות הורס חלק מהמרכיבים שלו. זה עדיין לא אומר שאנחנו אוכלים מים...
 

crystal909

New member
אוקיי, לא מתווכחת. אני רק יודעת שכל מה שקשור

לחלבון נהרס. זה די הרבה. גם נוגדנים נהרסים.
 
חלבונים לא נהרסים

הם אולי משנים את המבנה שלהם, אבל ההרכב שלהם לא משתנה בחימום. חלק מהויטמינים נהרסים.
 

crystal909

New member
קראת את הלינק שצירפתי? מפורט שם

זה הרס של המבנה של החלבון שמתרחש בטמפ' שמעל 40 מעלות ובעצם הורסת את התפקוד של החלבון. לרוב מדובר בתהליך בלתי הפיך.
 
שינוי במבנה המרחבי

או במילים ודוגמאות פשוטות: מה שהופך חזה עוף למשהו שאפשר להכניס לפה וללעוס, ומה שהופך ביצה לביצה קשה. זה תהליך שקורה בחום, והוא בלתי הפיך.
 

פולספגן

New member
כל חלבון שמגיע לקיבה עובר דהנטורציה בגלל

הסביבה החומצית, אך אנו לא זקוקים בתזונה שלנו לצרוך חלבונים פעילים.
 
נכון, אבל לא מבחינה תזונתית

החלבון אמנם יפסיק לתפקד, אבל הוא עדיין יהיה מורכב מאותן חומצות אמינו ועדיין יכיל את אותן אבני בניין לגוף. הגוף לא צריך חלבון מתפקד, הוא מפרק אותו ממילא.
 

פולספגן

New member
חימום אומנם לא מספיק לדגרדציה אך הוא גורם

לדהנטורציה והחלבונים מאבדים את פעילותם וצורתם.
 
אבל כמו שרוני כתבה-- חלק נהרס אבל לא הכל

כמו שחלב פרה לא נהרס *לגמרי* בבישול (פסטור) אלא שומר לפחות על חלק מהמרכיבים שלו, כך גם חלב אם. ברור שערכו יהיה נמוך בהרבה לעומת חלב טרי. וברור שדיסה או עוגה ע"ב חלב אם לא יכולות להחליף ארוחת חלב אם, אבל ממילא לא מדובר פה על החלפות הנקות אלא על מוצקים שמבושלים בחלב אם במקום בחלב פרה. כלומר מבחינה תזונתית זה די דומה, מן הסתם קצת יותר טוב.
 

kita1000

New member
דנטורציה כן, הרכב חומצות אמינו לא :)

ואפילו אם החלבון משנה את תפקודו, הרי שעדיין מכיל *בדיוק* את הרכב חומצות האמינו שדרוש לתינוק. וואו, לשאוב בשביל להכין עוגיות? זה הרבה יותר ממה שאני הייתי מוכנה להשקיע, בטוח.
 

Sailorgirl

New member
אני שואבת כשהוא במעון

גם ככה ויש לי בשפע
אז למה לא? אם לא היה רגיש לחלב פרה לא היה עולה על דעתי בכלל..
 
זה ממש לא נכון...

גם כאשר משתמשים בחלב פרה לצורך העניין, חלק ממרכיביו לא שורדים. חלק כן. זה לא כמו לבשל עם מים, אבל זה גם לא כמו חלב אם טרי. גם בישול של בשר או של ירקות הורס חלק מהמרכיבים שלו. זה עדיין לא אומר שאנחנו אוכלים מים...
 
למעלה