מה דעתכם על הסערה סביב החיקוי של אראל סגל את סתיו שפיר?

שקדיייה

New member
אני אגיד משהו, אבל אל תחשבו שתיתי חטפה אותי....

כידוע, אין בי גרם של ימניות ואני כל כולי שמאל אחד גדול.
אבל... אם יש משהו שהימין צודק לגביו, זו הצביעות של השמאל.

אין ספק שהחיקוי של אראל סגל דוחה לחלוטין.
אבל... אני לא זוכרת כזו סערה כשבארץ נהדרת עשו חיקוי של איילת שקד עוגבת ונאנחת על נפתלי בנט. אז ידעו יפה מאוד להגיד "זו סאטירה!".
סתיו שפיר מיהרה להגיש (או רק הצהירה כך..) תלונה במשטרה. משהו שאני לא זוכרת שאיילת שקד או מירי רגב או כל אישה אחרת מהימין שלעגו לה עשתה.

איכשהו אנחנו כשמאל, יודעים לצחוק על כל העולם, אבל כשצוחקים עלינו.... הדי הגוועלד עולים השמיימה....

אז מצד אחד אני שמחה שאני חיה במקום שבו עדיין יש חופש ביטוי (במיוחד לאור התחושה שזה לגמרי זמני..), ושיש מקום לסאטירה נוקבת (כנ"ל..)- מצד שני, הייתי שמחה אם בחברה שבה אני חיה לא היו מנצלים את חופש הביטוי כדי לרדת כל כך נמוך.... גם מימין וגם משמאל.

adif11

New member
מסכימה עם כל מילה

מסכימה איתך. ולגבי תיתי, אני חושבת שאתן מתחילות

רומן ומסתירות מהפורום.(אייקון צוחק). פעם שנייה שאתן כנראה מסכימות.

כן אבל - זה ערוץ המורשת....

ערוץ שמסרב לארח רפורמים כי הם לא מספיק יהודיים, ערוץ שדורש מנשים שמגיעות להתראיין לבוא לבושות צנוע - אבל לספר בדיחות גסות על חברת כנסת זה בסדר, זה מספיק מורשתי?
ארל סגל הוציא את האוויר מהבלון הנפוח של ״ערוץ מורשת״. בסך הכל עוד ערוץ בטלויזיה, עם בדיחות סרות טעם כמו שאר הערוצים.

kmiki

New member
ההבדל הוא שמים וארץ

נהדרת היא תכנית סאטירה, על אף שניתן להניח כי מרבית או כל שחקניה שמאלנים, היא בהגדרתה מציגה באופן סאטירי את הדמויות בה ואין שם השתלחות אישית בין אדם מציג לאדם אותו מחקים.
התכנית של אראל סגל, אדם דוחה ובזוי אינה תכנית סאטירה, היא תכנית דת אקטואלית, אם אני לא טועה, ומטרתה החיקוי היה יחיד, להשפיל, לבזות, ולהציג באופן מוקטן אדם, לא על אופיו, לא על מי שהוא או על התנהגות כזו אחרת שיש לבזות, פשוט על בסיס היותה אשה ועל כך שדעותיה שמאלניות.
&nbsp
שמים וארץ.

kmiki

New member
ההשתלחות היא בימין ובשמאל בו זמנית

אני אצפה אחר כך אפ זה ממש חשוב.
זה לא שאראל סגל היה מבצע חיקוי דומה לגבי ח"כית ימנית.

3תיתי

New member
האמת, ששקלתי לחטוף אותך

בא לי לעשות עם תלמידי משהו עם חותמות וצביעה בתוכן, בהשראת העבודה שלך.

שקדיייה

New member
לא צריך לחטוף את כל הפרה בשביל כוס חלב

אם תבקשי יפה, אשלח לך החתמות כמה שתרצי לעבודות עם תלמידייך.

3תיתי

New member
תודה על ההצעה הנדיבה, אבל חלק מהכיף, זה ההחתמה עצמה

והחותמות שלך (או כמו שלך) יקרות מכדי לתת אותן לילדים זרים. אפילו שבדרך כלל הם ממש בסדר וזהירים עם החומרים. (חוץ מאותו "יום כדור הארץ" המר והנמהר, בו עפו לא בכוונה, קופסה אחרי קופסה של חרוזים. מדובר בקופסאות מחולקות. בכל חלק, חרוזים קטנים בצבע אחר. שעות!!! שעות של עבודה, לקח לסדר אותן בשנית, שלא לדבר על אלה שנזרקו לפח. ולמה "יום כדור הארץ"? כי במקום להתפוצץ, הודעתי לילדים שהיום כח המשיכה של כדור הארץ, פועל בצורה חזקה במיוחד על חרוזים...)

יש לי הרבה חותמות, וגם רוצה שיכינו בעצמם. ויש לי כריות החתמה נחמדות בהמון צבעים, מעליאקספרס. עוד לא יודעת איך לעשות מזה "מוצר" אטרקטיבי ולא רק דרך עבודה. אשמח לרעיון. זה אשכרה סקראפ, נושא, בו אני כמעט לא עוסקת. הרעיון שלצביעה בתוך ההחתמה- מצא מאד חן בעיני, למרות שאני לא מתכוונת לתת לילדים עפרונות אקוורל. אין לי הרבה, והם יקרים מדי.

שקדיייה

New member
תעשי איתם סימניות. זה גם קל , וגם שימושי מאוד.

אגב, יש עפרונות אקוורל לא יקרים בכלל , לי יש רק את הזולים של שטדלר ושל קרטה קולור (זה עולה 30-40 ש"ח לחבילה של 20-30 עפרונות).
בכל מקרה, אפשר לצבוע גם עם צבעי מים- שזה כבר ממש זול (וגם עם הזולים אפשר להגיע לתוצאות מאוד יפות.
הדבר היחיד שאת צריכה אם את רוצה שהם באמת יצליחו זה מכחולים דקיקים...
אפשר להשתמש גם עם וואשי, או עם כל מיני אלמנטים גזורים ממקומות אחרים...

3תיתי

New member
בדיוק עבדנו בששי שעבר עם צבעי מים

למרות שהסברתי, היו חלק, שלא הבינו את הקונספט של צבע שקוף. היו כאלה שצבעו שוב ושוב וממש שיפשפו את הנייר (צלחת נייר). יש מכחולים דקים. זאת לא הבעיה. ואשי- אני לא נותנת. תני לילד קטן ואשי, ותראי גוש גדול נזרק לפח, בדיוק שתי דקות אחר כך. עכשיו קחי עשרים ילדים כאלה בבת אחת... אפילו דבק סטיק לא מתאים.
אני אחשוב על משהו עם סימניה. זה רעיון נחמד מאד. עפרונות אקוורל- אני חוששת. הם רכים מאד, ואני כבר רואה את העיסוק האובססיבי בחידוד שלהם. ה"שפתונים" של האקוורל, מתאימים יותר, אבל יקרים מדי.

נומלה

New member
ערוץ 20 הוא ערוץ מורשת

נחמד להתחבר לארץ נהדרת אבל לפי הגדרת הערוץ זה לא ממש לענין.

מירי,

New member
אני לגמרי איתך.

אלא שארץ נהדרת היא בהגדרה תוכנית סטירה (נדמה לי שבפתיח או בסיום יש גם הערה בהתאם) בעוד שהפטריוטים היא תוכנית אקטואליה בערוץ שמתיימר להיות צנוע.
&nbsp

למעלה