מה דעתכם על דברי סמוטריץ?

Harrington

Well-known member
מנהל
נכנסת להסבר של דבריו? מענייו אותי מה למדת מדבריו
לא התעמקתי, אך על סמך מה שפורסם (כותרות וכותרות משנה), סמוטריץ' מבדיל בין טעות או בדבריו, מחדל טקטי, למעשה מכוון ויזום שניתן להגדירו (מילים שלי) כמחדל אסטרטגי. מחדל שמיני עצרת התשפ"ד היה מחדל טקטי. הפעלה לא נכונה של כוחות הבטחון, קונספציה שגויה שעל בסיסה פעלו ונקבעו סדר הכוחות וכו'. כמובן מחדל חמור מאוד וטעות חמורה מאוד שצריך לטפל בה, אבל עדיין, טעות, לא מעשה מכוון. לעומת זאת הנכסת מוסלמים לקואליציה שמנהיגה את המדינה, לשיטת סמוטריץ' מהווה טעות (או מחדל) אסטרטגי. בתוך כך הוא מבדיל בין מחדל שנובע מטעות ולא משנה כרגע עד כמה היא חמורה, למעשה מכוון שאיננו על תקן טעות אנוש, שגגה אקראית לא מכוונת.

אישית אני לא רואה בעיה מיוחדת עם הכנסת מוסלמים/ערבים לקואליציה ועל כן אינני מסכים עם סמוטריץ'. אולם למי שסבור כמותו ואלו כידוע, רבים וטובים, מבחינה זו, בוודאי שדבריו צודקים לחלוטין.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא התעמקתי, אך על סמך מה שפורסם (כותרות וכותרות משנה), סמוטריץ' מבדיל בין טעות או בדבריו, מחדל טקטי, למעשה מכוון ויזום שניתן להגדירו (מילים שלי) כמחדל אסטרטגי. מחדל שמיני עצרת התשפ"ד היה מחדל טקטי. הפעלה לא נכונה של כוחות הבטחון, קונספציה שגויה שעל בסיסה פעלו ונקבעו סדר הכוחות וכו'. כמובן מחדל חמור מאוד וטעות חמורה מאוד שצריך לטפל בה, אבל עדיין, טעות, לא מעשה מכוון. לעומת זאת הנכסת מוסלמים לקואליציה שמנהיגה את המדינה, לשיטת סמוטריץ' מהווה טעות (או מחדל) אסטרטגי. בתוך כך הוא מבדיל בין מחדל שנובע מטעות ולא משנה כרגע עד כמה היא חמורה, למעשה מכוון שאיננו על תקן טעות אנוש, שגגה אקראית לא מכוונת.

אישית אני לא רואה בעיה מיוחדת עם הכנסת מוסלמים/ערבים לקואליציה ועל כן אינני מסכים עם סמוטריץ'. אולם למי שסבור כמותו ואלו כידוע, רבים וטובים, מבחינה זו, בוודאי שדבריו צודקים לחלוטין.
אם לא התעמקת , לדעתי אינך יכול לכתוב שהכותרת אינה מתאימה לתוכן.
תודה!

Harrington

Well-known member
מנהל
אם לא התעמקת , לדעתי אינך יכול לכתוב שהכותרת אינה מתאימה לתוכן.
תודה!
בוודאי כן, כל עוד אני מתייחס למה שכן קראתי בלבד :). זה שלא טרחתי להתעמק מעבר לכך ולקרוא את כל דברי סמוטריץ' לא משנה זאת. אם וכאשר תרצי להתייחס לדברים עניינית, אשמח לשמוע.

ריקי זו אני

Well-known member
כמובן שהתשובה גדולה פי כמה מאשר תגובה לתגובה בתוך תגובה.
בגדול, מחמוד עבאס או ה-7/10 נשמע לי כמו השאלה את מי ואת מה את אוהבת יותר... את הילדים שלך או שוקולד למריחה/פרגיות על האש...
אז ואני לא אחבר ציונות דתית..., חמאס הביא לנו שואה קטנה... מחמוד עבאס וחבריו מביאים לפתחנו שואה הרבה הרבה יותר גדולה...
כלי הנשק בכפרים ובערים המעורבות קיים, המוטיבציה אחרי השואה הקטנה בשיא... קיימת, החיבור בינהם טבעי..., מערכת המשפט איתם ונגדנו, התקשורת מגוייסת אליהם על מלא... אז???

nothing but the truth

Well-known member
כמובן שהוא צודק, ולכן הוא הטיל וטו על קואליציה עם עבאס, כי הוא העדיף שבנט ולפיד יקימו איתו קואליציה, ואילו הממשלה שלו תקבל את השבעה באוקטובר.

ובנימה רצינית יותר: אנחנו בתקופת בחירות (תוך חצי שנה) , ופוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית נוהגים לשחרר אמירות שונות במטרה לחזק את המחנה שלהם (לעתים האמירות עלולות לגרום את ההפך). אז קואליציה עם מחמוד עבאס הייתה אצל יריביו הפוליטיים , ואילו טבח שבעה באוקטובר קרה כשהוא היה בממשלה. אז זה אך טבעי, שינסה להציג את מה שהיריבים שלו עשו כחמור יותר ממה שהתרחש במשמרת שלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אמירה מטופשת של מטומטם, מטומטם שידוע טען שהחמאס הוא נכס.​
רק לטובת חובבי ז'אנר האמת, העובדות והמציאות נציין שסמוטריץ' כמובן מעולם לא ראה בחמאס נכס. מדובר באמירה בנושא מאוד תחום וספציפי, אך המהדהדים את דבריו חדשות לבקרים בנסיון להגחיכו/להשמיצו/להגביר פילוג ולפזר רעל, נוהגים 'לשכוח' לספר לקוראיהם את ההקשר המלא (שאגב מי שמודע לו, קרוב לוודאי שיחתום על דברי סמוטריץ' גם בענין זה עם שני ידיו).

למעלה