מה דעתכם האם יש חתול מסוכן ?

GAUDI

New member
מה דעתכם האם יש חתול מסוכן ?

בפטנט יש דיון על חוק שיצא לגבי כלבים מסוכנים , האם חתול שלמשל תוקף אורחים נקרא חתול מסוכן ? או שחתול תוקף רק כשמציקים לו והוא לא כמו כלב אשר שומר על הטריטוריה שלו ?

לילךLilach

New member
טוב אז כמובן

שחתול עצבני או אמא חתולה ששומרת על גוריה ,יכולים להיות די מסוכנים,יחסית לחתול שקט. אבל אין מה להשוות את מידת הנזק שיכול לגרום חתול עצבני (שריטה ,נשיכונת) לעומת נעילת מלתעות של אמסטף . למזלנו הרב ,לא שמענו בארץ על חתולים שטרפו וגרמו פציעה רצינית ביותר לילד או אדם מבוגר ,לעומת זאת על אמסטפים וכלבי תקיפה אחרים ,שמענו גם שמענו ,ברור שהאשמה היתה של הבעלים שלא חינכו את הכלבים ,אבל בכל מקרה כשמשווים את הנזק מתקיפת חתול עצבני לתקיפת כלב תקיפה עצבני ,אין מה להשוות ,ברור איפה הנזק יותר מהותי.

לילךLilach

New member
אם אתה מתכוון למקרה של האשה האנגלי

אין שום הוכחה שזה קשור לחתול היא מתה מפצע בצוואר שיכול להיגרם מכל מיני חפצים . כמו שאמרתי בהודעה הקודמת: כשמשווים את הנזק שיכול לגרום חתול ולו העצבני ביותר לנזק שיכול לגרום כלב תקיפה ,ברור שהנזק שיכול לגרום כלב תקיפה הרבה יותר גדול. עובדה שיש הרבה מאד מקרים של כלבי תקיפה שגרמו נזק עצום ואין אף מקרה של חתול תקיפה.

GAUDI

New member
אל תשכחי שבאפריקה החתולים מאוד

מסוכנים הרבה יותר מהכלבים . ברור שכלבים יכולים לגרום ליותר נזק אבל אם זה המצב אז צריך להכליל בתור כלב מסוכן כל כלב בעל מבנה גדול מישום שהפוטנציאל שלו לגרום לנזק הוא גדול יותר . סתם נקודה למחשבה .

לילךLilach

New member
המממ אם אתה מתכוון

לחתולים הגדולים כמו: אריה ,נמר וכו ,אז אני בעד חוק שלא ירשה להם להסתובב ברחובות ארצנו. בעצם נדמה לי שיש חוק כזה: חוק איסור גידול חיות בר

טליה ג

New member
חתול בניגוד לכלב לא סתם מתנפל

על אנשים. לפעמים אמא חתולה, שרואה שמתקרבים אל גוריה ורוצה להגן עליהם, עלולה תתקוף, אבל היא בד"כ תנהם ותיילל, ולא תתנפל על בן האדם. כלבים לפעמים תוקפים ללא סיבה, כשאיש לא התגרה בהם. ברור שהייתה להם איזו סיבה לעשות זאת וסביר להניח שהם הרגישו מאויימים באיזושהי צורה, אבל בלי להיכנס לפסיכולוגיה של הכלב, לנו בני האדם זה לא נעים במיוחד, כשמתנפל עלינו כלב וחס וחלילה גם נושך. לפני כמה שנים כשהלכתי ברחוב, על המדרכה ליד בית אחד שיחקו כמה ילדים עם כלב קוקר ספנייל. כלב כנראה תפס קריזה, רץ ונתן לי ביס בירך, למרות שבכלל לא התקרבתי אליו!

למעלה