מה גורם לכן להיות שבעות והוא גם דל קלוריות.

myfairlady

New member
מה גורם לכן להיות שבעות והוא גם דל קלוריות.

אני רוצה לגוון את התפריט שלי עם דברים או תבשילים שהם: 1) די דלי קלוריות . 2)בעלי נפח- אני ממש צריכה להרגיש את האוכל ממלא את הקיבה. 3)עם ערכים תזונתיים תומכים לדוגמא פחמימות מורכבות או מלא סיבים וכו. כל מי שיש לה משהו כזה מוזמנת לתרום לי לתפריט
 
../images/Emo210.gif דברים משביעים ובריאים

אני מתייחסת להרכב המזון ולאו דווקא לקלוריות. גיליתי כבר מזמן שאני יורדת הרבה יותר טוב אם אני אוכלת, למשל לחם שיאור מקמח שיפון (רגיל, לא קל) לעומת חלה קלה, מקמח לבן, שהיא חצי בכמות הקלוריות. אז מה אותי משביע וגם בריא?
פרוסת לחם שיאור מקמח שיפון עם מעט אבוקדו/טחינה מעל וירקות ליד.
קערית של מג'דרה מקינואה ועדשים שחורות שאני מכינה (צירפתי מתכונים לקינואה, אחד מהם זו המג'דרה)+ קצת טחינה מעל, או בלי הטחינה.
יוגורט 1.5%+ חופן גרעיני חמניות טריים (לא קלויים!).כשרוצה מתוק, מוסיפה ממתיק מלאכותי. אפשר גם כפית סוכר אחת, זה לא נורא. עם סוכר חום זה הכי טעים.
יוגורט ויפלה תות 0%+ חופן גרעיני חמניות טריים.
תבנית קטנה עם קישואים חתוכית לעיגולים,עם מעט שמן זית+ מלח, לאפות בתנור על חום 200C, עד שמשחים ואף נעשה קריספי מעט מבחוץ. טעיםםםם! מנשנשת את זה בכיף מול הטלוויזיה, סוג של "פיצוחים"בריאים ולא משמינים.
ירקות בתנור חתוכים גס- קישואים חתוכים למקלות עבים+פרחי כרובית+גזר חתוך למקלות עבים+ אפשר גם כרוב חתוך לרבעים או שמיניות,תלוי בגודל, פלפל אדום/צהוב - הרוטב: מעט שמן קנולה/זית (אך קצת יותר משאר מרכיבי הרוטב) מעט חומץ בלסמי מעט רוטב סויה (הכוונה, שהירקות לא "ישחו" ברוטב, אלא רק יקבלו את הטעמים)לפזר מעל הירקות- ולתנור. מעדן! משביע, ממלא ובריא. .... טוב, יש עוד. אם את רוצה עוד רעיונות, אשמח. מקווה שעזרתי במשהו
 

myfairlady

New member
ממש תודה../images/Emo20.gif

גם אני הגעתי לאותה מסקנה, אני אוכלת לחם רגיל של עינן מחיטה טרום נבוטה. הדחיסות של לחם כזה משביעה אותי הרבה יותר מ-2 פרוסות לחם קל והקלוריות הן היינו הך.בהמשך אולי אחליף ללחם שאור לפי המלצתך ולפי המחמאות שהוא מקבל במאמרים שונים. קינואה זה מאכל שהכרתי רק לאחרונה ובאמת תחושת השביעות שלו נשארת להרבה זמן . תודה רבה על המתכונים. ייושמו השבוע.
 

יעל י

New member
ירקות עם כל דבר...

למשל...עושה בורגול ושמה המון ירקות חתוכים קטן. סלט ירקות טרי בכל ארוחה.כרוב ופלפלים מאד משביעים.
 

myfairlady

New member
לא כל כך מכירה את הבורגול

תוכלי לעלות מתכון/נים מועדפים בבקשה
. משהו שממנו אני אתחיל
תודה
 

יעל י

New member
בשמחה.קונים בסופר...

ליד הקיטניות ועושים כמו אורז. להשחים קלות בצל קצוץ בכף שמן זית להוסיף ירקות חתוכים לקוביות (גזר,פלפלים בצבעים,אפשר אפונה,שעועית ירוקה/צהובה קפואה,שימורי פטריות וכו) לערבב להוסיף בורגול,מלח לערבב. על כל כוס בורגול כוס וחצי מים רתוחים. לבשל עד שאין מים.
 

myfairlady

New member
בורגול זה גם מה שעושים אתו

סלט טבולה? אם כן אז אני ממש אוהבת למרות שתמיד אכלתי רק במסעדות. כפי שאתם רואים אני קצת מאותגרת בישול ורק לקראת הגריאטריה (יותר כמו סבתות ומרזות מאשר אמהות ומרזות) התחלתי לפתח את העניין. בכל מקרה תודה רבה.
 

יעל י

New member
כן מבורגול עושים טבולה...

אני מבשלת איתו. יש לי חברה שעושה איתו ממולאים במקום מאורז
 
מתכוני הקינואה הקרים שכתבתי

שני המתכונים האמצעיים, הולכים מעולה עם בורגול! רק שבורגול עשוי מחיטה, לכן אני פחות מעדיפה אותי לעצמי.
 
הכי טוב סלט ירקות עם קצח או חמניות

לא שמה הרבה משהו כמו כף סותם אותי ל-4 שעות כמו כלום ולפעמים יותר תלוי בגודל הסלט שאני טורפת. לפעמים אני אוכלת 2 כאלה ביום ומרגישה כאילו אכלתי אווירון. גיליתי בסופר שקית מעורבת במחלקת קטניות מדהימה עם כוסמת, אורז מלא וגריסי פנינה. בשלתי לפי הוראות והוספתי ליד סלט כרוב יצא מעולה. כל כך מעולה וטעים שכולם בבית חיסלו לי סיר שבשלתי לעצמי ל-3 ימים. משמע צריך לקנות שוב את השקית הטעימה הזו. דגים בגריל - קונה דגי סול או פוטית או מושט או דג הנסיכה. מתבלת את החלק הלבן ומניחה בגריל ל-10 דקות טורפת ליד עם סלט ונגמר אני מלאה לכמה שעות טובות. זה בערך רוב הדברים שאצלי מחזיקים שעות היתר גורמים לי לחזור למטבח אחרי שעתיים ולחפשאת היום של אתמול.
 

myfairlady

New member
קצח

ראיתי שזה תבלין העשוי מפרח ממשפחת הנוריתיים, האם קונים את זה בסופר במדף התבלינים? בעיקרון אני מאוד אוהבת סלט ירקות. לפעמים כשאני שבה הביתה לאחר שלא אכלתי כמה שעות אני עוברת בסופר וקונה לקט ירקות כלשהו. כשאני מגיעה הביתה אני מוסיפה לו עגבניה ומלפפון ורוטב לייט של אלף האיים, טורפת עד שאני נרגעת ואז אני מתפנה להכין אוכל אמיתי. סלט לבדו לא מחזיק אותי שבעה לאורך זמן, אני באמת צריכה תוספות כמו ה"כוסמת אורז וגריסי פנינה" (של איזו חברה?) ואז אני מסודרת. חולה על דגים- לא מסוגלת לבשל בגלל הריח.
 

יעל י

New member
ריח של דגים...

להפשיר עם המון לימון. היום אכלנו אמנון והיה נהדר. טונה בשימורים גם מאד משביע.
 
למעלה