מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויחי?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויחי?

אני נכנסת למצב של שקדנות מוגברת ולכן לא אבשל כמעט.

לערב אכין
חומוס, מטבוחה
מרק קוסוקוס
סלמון כלשהו, במיה, אורז פשוט, סלט

לשבת, נקנה את המנות העקריות ב"ניר אליהו" ואני אכין תוספות: אניטיפסטי, פתיתים, סלטים טריים.

לא בטוחה לגבי עוגות. בטח אכין מאפינס מחיטה מלאה לשישי ושבת בבוקר, מתלבטת אם להכין שמרים או לקנות שמרים.

נראה.

שבת שלום!
 
דווקא ירקות דורשים יותר עבודה מאשר מנות עיקריות. ואצלי

עדיין לא לגמרי מגובשת. ביקור בשוק הניב הרבה תכנונים
אבל לשבת אכין רק חלק מהם

ערימה גדולה של כנפיים בגריל
פרוסות חצילים "מטוגנות" בתנור בשמן זית ובמלח גס
רצועות פלפלים אדומים כנ"ל
שומר מאודה לפי מתכון של נועם
חומוס
 

yela

New member
שתיכן צודקות !!
אכן ירקות יותר עבודה אבל לא אנטיפסטי

אנטיפסטי לא דורש קילוף ל מרבית הירקות וגם החיתוך יותר מהיר.

מכינה 2 תבניות תנור תוך דקות ולפחות משהו יוצא מזה... שמה באמת את מרבית הירקות:
בצל, גזר, חציל, זוקיני, שומר (נפלא כרגע), חצאי עגבניות, רבעי פלפל אדום או צהוב, קולרבי ולפעמים נוספים...
 
וכמובן שלאחר שמצאתי פודינג תות, אכין לשבת בע"ה גם לפתן

קומפוט/מרק פירות, בשילוב של מיובשים וטריים, והכול יוסמך קצת בעזרת הפודינג הזה. רוצה לראות אם שזיפים מיובשים מגולענים, באמת שומרים על צורתם השלמה גם לאחר בישול.
 

amysh

New member
זה נקרא לא לבשל??


אז מה זה כן לבשל??

&nbsp
בהצלחה בלימודים
 

חנהפ

Active member
על הגז סיר ממולאים

ומרק בצל
נשאר עוד טחון - הסניורית תכין ממנו טופינג לחומוס ולזה יצטרף סלט ירקות השוק
יש במקפיא פרגיות צלויות
מקישואים צהובים,זוקיני ורגילים אכין גראטן
מחר אקפיץ שאוורמה הודו עם בצלים , מגוון ירקות אפויים רוסט פוטיטו מתכון שהגיע באיזה אפליקציה בסלולרי של ג'ימי אוליבר, נראה טעים ודומה לאלה המעוכים שאנחנו כבר מכירים.
תהיה עוגת תפוחים ואני תכף אקציף שמנת מתוקה לעוגת גבינה קרה עם בשקוטים ותועפות ריבת חלב (צריך לסיים)
 

אמרלדה

Active member
הערב אזכרה לאבא ולסבתא. אז מהכל הכנתי/מכינה כפול

האזכרה לא אצלנו, ואני רוצה שמכל מה שאני מכינה יישאר לנו בבית לסוף השבוע.
הדוד והדודות שלי אחראים על הברכות והמאפים,
אני לקחתי על עצמי עניינים "בריאים", בעיקר ירקות.
&nbsp
אנטיפסטי (אבל לאור הנפשות הפועלות, כל סוג נאפה בנפרד, וכמויות גדולות כי יש הרבה אנשים): ברוקולי, כרובית, תפו"א, רצועות פלפלים, חצאי עגבניות שרי בשמן זית וזעתר.
&nbsp
קוביות בטטה נצלו גם הן, בתיבול חריף, והוכנסו לתוך קינואה. יחד עם שמן זית, מלח ולימון יצרו סלט חם טעים.
&nbsp
מגש גדול של נקניקי חציל נוסח האני נמצא עכשיו בתנור.
&nbsp
2 חבילות חומוס קפוא בושלו אתמול עוד קצת במים, וייכנסו לתנור אחרי החצילים בתיבול פיקנטי. אחר כך יתווספו להם עשבי תיבול ולפני ההגשה מיץ לימון.
&nbsp
2 חבילות אדממה.
כל זה כבר מוכן או כבר מוכן בתבניות לאפיה.
&nbsp
תכף: טחינה ירוקה, ממרח פסטו, סלסה עגבניות חריפה.
אח"כ סלט עגבניות ומלפפונים, וסלט ירוק מחסה, נבטים וכרוב.
&nbsp
נראה לי שמחר בבוקר אוסיף לזה תבנית גדולה עם עוף ואורז בתנור, ואנחנו מסודרים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
כבר אי אפשר לערוך. מעצבן. אשמח לרעיון לעוד ממרח פרווה.

&nbsp
גם הפסטו שלי ללא גבינה.
&nbsp
חוץ מזה שלוקחת לשם אתי 2 גבינות קשות וקוטג'.
 

לאה סי

Active member
אפשר,בבקשה, ריענון הראש לגבי נקניק חציל נוסח האני?משום מה לא

זוכרת מהו?
 

אמרלדה

Active member
הי לאה, זה היה להיט הערב.

נקניק חציל נוסח האני

מצרכים
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית חוויאג’
½ כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה – עם חצילים שלמים, לא פרוסים
מערבבים את התבלינים בקערה עם חצי כוס שמן, עד שיוצרים את התערובת שאנחנו רוצים להשרות בה את החצילים. כמובן שאתם יכולים להתפרע, ולשים איזה תבלינים שאתם רוצים.
מקלפים את החצילים, ובעדינות מורחים עליהם את התערובת. להשתמש בכל התערובת, אין למה לחסוך פה. כשהחצילים “עטופים” בתבלינים, מכניסים אותם למקרר להשרייה של בין שעה ללילה שלם. אנחנו התעצלנו לחכות לילה וחיכינו רק שעה, וזה ממש היה מעולה בכל זאת.
מוציאים מהמקרר, ומטגנים על מחבת פסים (לא צריך להוסיף שמן למחבת). אם אתם עושים מנגל זה יעבוד מעולה גם על הגריל מן הסתם.
כשיהיו לו פסים יפים מכל הכיוונים, הוא מוכן. לנו זה לקח בערך עשר דקות. אפשר גם תנור.
הערות האני: אפיתי ב- 200 מעלות 45 דקות והפכתי באמצע האפיה.
אפשר בסוף לשים על מצב של גריל ל-10 ד' ולהפוך אחרי 5 ד' ואז יהיה טעם קלוי.
לי לא היה מריר - אולי לשים פחות חוויאג'. אפשר בכלל לשחק עם התבלינים לפי הטעם
אמרלדה - ההערה על המריר באה אחרי הפעם הראשונה שהכנתי וכתבתי שהציפוי היה לי קצת מריר. הפעם עשיתי כך:
1. בחרתי חצילים צרים וארוכים, והם במקרה יצאו גם די קטנים
2. קילפתי ככתוב, שמתי פחות מחצי כוס שמן זית, וויתרתי על הכמון. באופן כללי שמתי פחות תבלינים מהפעם הקודמת כדי שלא ייצא מריר. עיסיתי את המשחה לתוך החצילים, כיסיתי בנייר כסף ושלחתי למקרר ללילה (בפעם הקודמת שעתיים. גם טוב).
3. אפיתי לפי ההוראות של האני מבחינת הזמן, אבל היתה תבנית מלאה חצילים אז הייתי צריכה כמעט שעה.

יצאו נפלאים. הגשתי בתבנית, חציל אחד חתכתי לפרוסות (זה יותר יפה כשהם גדולים) ואת השאר השארתי שלמים, ליופי. ואז ראיתי שהחובבים הגדולים של החצילים פשוט חתכו להם חצי חציל לצלחת...
 

חנהפ

Active member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת


נראה לי שפיספסתי פה משהו, ואנחנו דווקא אוהבים חצילים
ועוד שאלה, אופים את החצילים ואח"כ ממש ניתן לפרוס? כי חציל אפוי אני פשוט תוקעת כף וכל אחד לוקח ערימה....
 
למעלה