מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת שמות?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יאומן שכבר שמות...
אצלנו סיכוי קלוש קלוש שהקרבי יחזור לשבת, אז ליתר ביטחון אכין כמה דברים שיהיו גם לכבודו במידה ויבוא.
אקנה בשר לטשולנט ליתר ביטחון אבל אם לא יגיע, לא אשתמש השבוע ואעלה את רמת האפיה במידה ונקבל תשובה חיובית.
בע"ה...
כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק עדשים ירוקות וכתומות
דג ברוטב מזרחי
קוסקוס פטנט של חברה של חנהפ
אולי כרובית שלמה בתנור

צהרי שבת:
אולי חמין
חזה עוף
עוף בתנור עם תפ"א ובטטות אם לא חמין
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמ"ז

אפיה:
אם הבן מגיע, בע"ה אכין שמרים ועוגיות (שוקולד m&m ו/או שוקולד צ'יפס). ואשתדל להכין גם חלות.
אם לא אסתפק בשתי בחושות- עוגת שיבולת שועל ואולי משהו מהספר של נשואה למאפיה.

נחיה ונראה...

שבת שלום, בשורות טובות ובריאות לכולם |@|
 

michalgad

Active member
ואצלינו
לשם שינוי יש לנו אורחים לערב שבת. מרגיש ממש מוזר כי לא נראה לי שאירחנו איזה שנתיים
מרק עוף עם קניידלך
קציצות בקר עם שזיפים
מאפה כרובית וירקות עם קראמבל
צלי בקר על צ׳יפס
רולדת עוף עם חרדל ודבש

לצהריים
נוסיף עוף שלם סתווי או סופריטו

יש בבקה
עוגיות קינמון
חלות טריות
עוגת קרמבואים
 

ליאת127

New member
אפשר לקבל מתכונים ל-
מאפה כרובית וירקות עם קראמבל
צלי בקר על צ׳יפס
רולדת עוף עם חרדל ודבש
תודה
 
ואצלי ממש בקטנטנה -
קוביות צלי בקר בירקות ארומטיים (לא בדיוק חגיגי אבל אני אוהבת)
סלט חסה עם רצועות אפויות של פלפלים אדומים ופומלה (שתי הפומלות שקניתי בשבוע שעבר היו קצת חמוצות ומוסיפה את פלחי השנייה לסלט במקום לימון)
עוגת גבינה דלת פחמימות

המלצה: קוביות צלי בקר בירקות ארומטיים
השתמשתי בצוואר אך מתאים גם שריר (מס' 8)
צלי קוביות בקר בירקות ארומטיים

כך הכנתי אך יחסי הכוחות ומבחר הירקות – לפי הטעם

1.5-2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות בינוניות (יש לקחת בחשבון שהבשר די מתכווץ בשיטת הבישול הזו ללא תוספת מים)
1 בצל גדול
4 גזרים בינוניים
1/2 פלפל לא ירוק
4-5 גבעולי סלרי (משתמשת בסלרי גבעולים שעונתו בחורף)
1/2 ראש שום
שמן לטיגון – זית או קנולה
אפשר (לטעמי לא נחוץ) להוסיף פפריקה מתוקה

קוצצים קטן אך לא ממש דק, את כל הירקות (אפשר בפולסים במעבד מזון). מטגנים בסיר שטוח ורחב עד שהצבע משתנה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב מזדמן, עד שגם צבעו משתנה, מכסים את הסיר וכשרותח מעבירים לאש קטנה. מבשלים עד שהבשר ממש רך. לטעמי אין צורך במלח. לקראת סוף הבישול מוודאים שהצלי לא התייבש. אמורה להיות כמות מאד קטנה של רוטב סמיך. במקרה של חשש מהתייבשות, מוסיפים מעט מאד מים רותחים מהקומקום.
 
נערך לאחרונה ב:

היי אורני המקורית,​

אפשר בבקשה את מתכון עוגת הגבינה דלת -הפחמימות?
זו עוגה מאד קטנה ועתירת שומן. עוגה אישית בשבילי שמטעמי בריאות מנועה מפחמימות.
לא משהו חגיגי וייצוגי להגיש לאורחים.
1 גביע מסקרפונה
2 ביצים לארג' או 3 מדיום
טיפה תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכרלוז
גרידת לימון אם אוהבים
מערבבים הכול בעזרת מטרף - לאט ובסבלנות, ויוצקים לתבנית חד"פ A5 (תבנית ממש קטנה) משומנת
אופים 20-25 דקות בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות. בינתיים מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה
עם 2 כפות סוכרלוז + תמצית וניל, מוציאים את העוגה לאחר 20-25 דקות אפייה, מורחים עליה בזהירות
את השמנת ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות. מכבים ומשאירים בתנור. כעבור 10 דקות פותחים את דלת
התנור ומשאירים בפנים את העוגה עוד 10-15 דקות. מוציאים ומניחים לקירור על רשת או על חצובת הכיריים
כדי שייכנס מספיק אוויר גם מתחת לתבנית. לאחר שהצטננה לגמרי, עוטפים ושומרים במקרר.

אם ההקפדה על דל פחמימה אינה חמורה ואפשר מעט לקטוז - מוסיפים גם חבילת גבינת טוב טעם,
משתמשים ב- 4 ביצים, מכפילים את כמות הסוכרלוז ומכניסים לשמנת (בכל זאת 2 גביעים למרות השינוי)
2 סוכר וניל. אופים בתבנית A4
 

ויוי 25

Well-known member
זו עוגה מאד קטנה ועתירת שומן. עוגה אישית בשבילי שמטעמי בריאות מנועה מפחמימות.
לא משהו חגיגי וייצוגי להגיש לאורחים.
1 גביע מסקרפונה
2 ביצים לארג' או 3 מדיום
טיפה תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכרלוז
גרידת לימון אם אוהבים
מערבבים הכול בעזרת מטרף - לאט ובסבלנות, ויוצקים לתבנית חד"פ A5 (תבנית ממש קטנה) משומנת
אופים 20-25 דקות בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות. בינתיים מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה
עם 2 כפות סוכרלוז + תמצית וניל, מוציאים את העוגה לאחר 20-25 דקות אפייה, מורחים עליה בזהירות
את השמנת ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות. מכבים ומשאירים בתנור. כעבור 10 דקות פותחים את דלת
התנור ומשאירים בפנים את העוגה עוד 10-15 דקות. מוציאים ומניחים לקירור על רשת או על חצובת הכיריים
כדי שייכנס מספיק אוויר גם מתחת לתבנית. לאחר שהצטננה לגמרי, עוטפים ושומרים במקרר.

אם ההקפדה על דל פחמימה אינה חמורה ואפשר מעט לקטוז - מוסיפים גם חבילת גבינת טוב טעם,
משתמשים ב- 4 ביצים, מכפילים את כמות הסוכרלוז ומכניסים לשמנת (בכל זאת 2 גביעים למרות השינוי)
2 סוכר וניל. אופים בתבנית A4
תודה רבה אורני,
בדקתי שבמאה גרם של עוגת הגבינה הנ"ל , יש 3 פחמימות בלבד,
מעולה!
 

rinat173

Member
אצלנו
אבא שלי קנה לאמא שלי בטעות 3 קילו קמח בתוספת שמרים - ואמא שלי לא אופה שמרים בכלל
אז אמרתי להם שאני אכין עם זה היום עוגות וחלות- אז מתכננת שמרים שוקולד/ קינמון , פיסטוק ושוקולד לבן - יש לי גם דובדבני אמרנה - מתלבטת אם לדחוף כמה - אני אוהבת את השילוב
וחלות מתוקות לשבת- חשבתי להכין את הבצק בערב ולתת לו לתפוח במקרר - ולאפות בבוקר שיהיה טרי

וחוץ מזה מרק עוף בנוהל - ממש בא לי לגוון במרקים אבל הילדים שלי די בררנים
קניידלך , ואטריות
פרגיות ובטטה בתנור
שעועית מוקפצת
אורז לבן
ושניצלים

שבת בצהריים אצל ההורים
אגב הכנתי עוגת שיש בחושה - עם מחית פיסטוק ודובדבני אמרנה - מקווה שיצא טעים . הריח היה מטורף - פרווה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו
אבא שלי קנה לאמא שלי בטעות 3 קילו קמח בתוספת שמרים - ואמא שלי לא אופה שמרים בכלל
אז אמרתי להם שאני אכין עם זה היום עוגות וחלות- אז מתכננת שמרים שוקולד/ קינמון , פיסטוק ושוקולד לבן - יש לי גם דובדבני אמרנה - מתלבטת אם לדחוף כמה - אני אוהבת את השילוב
וחלות מתוקות לשבת- חשבתי להכין את הבצק בערב ולתת לו לתפוח במקרר - ולאפות בבוקר שיהיה טרי

וחוץ מזה מרק עוף בנוהל - ממש בא לי לגוון במרקים אבל הילדים שלי די בררנים
קניידלך , ואטריות
פרגיות ובטטה בתנור
שעועית מוקפצת
אורז לבן
ושניצלים

שבת בצהריים אצל ההורים
אגב הכנתי עוגת שיש בחושה - עם מחית פיסטוק ודובדבני אמרנה - מקווה שיצא טעים . הריח היה מטורף - פרווה
רינת, אשמח למתכון הבחושה עם הפיסטוק אם אכן יצא מוצלח. תודה!
 
למעלה