מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת לך לך?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו עדיין לא בטוחים מי מהילדים יגיע לשבת, אז קצת קשה לתכנן.
דבר אחד בטוח- מתכוונת להכין בע"ה עוגות שמרים כדי מי שיחזור ישמח מאד למצוא כאלה בבית כשיחזור.
יכול להיות שנקנה חלק מהאוכל אם נהייה בהרכב מצומצם, נראה..
כרגע נראה לי שככה:

ליל שבת:
מרק קוסקוס
אמנון חריף
פתיתים
עגבניות שרי צלויות

שבת:
מנות עקריות קנויות (?)
תפ"א פיקנטיים בתנור
ברוקולי ושעועית בשמ"ז
אורז נקי

מאפים:
המון עוגות שמרים, בע"ה...

זהו בינתיים...

אולי אראה משהו קל ומהיר אצל מי מכם ולא אקנה מנות עקריות...

שבת שלום, בשורות טובות|@|
 

michalgad

Active member
ואצלינו שבת מצומצמת ועל תקן מתכונים חדשים
מרק דלעת ותפוחים שיצא מעלף
חזה עוף ירוק
תבשיל אורז מלא פרגיות עם עגבניות וירק
קציצות כרובית עם קארי
ברד פודינג מלוח
עוגת קלמנטינות ושוקולד צ’יפס
עוגת סינבון
בתמונה המרק נראה צהוב אבל יש לו צבע כתום דלועי כזה מאד יפה
לצערי אין לי קליינטים למרקים טחונים וזה כנראה יהיה אחד האחרונים . נורא חבל כי הם הכי יפים וטעימים
 

קבצים מצורפים

  • image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · צפיות: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · צפיות: 8

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלינו שבת מצומצמת ועל תקן מתכונים חדשים
מרק דלעת ותפוחים שיצא מעלף
חזה עוף ירוק
תבשיל אורז מלא פרגיות עם עגבניות וירק
קציצות כרובית עם קארי
ברד פודינג מלוח
עוגת קלמנטינות ושוקולד צ’יפס
עוגת סינבון
בתמונה המרק נראה צהוב אבל יש לו צבע כתום דלועי כזה מאד יפה
לצערי אין לי קליינטים למרקים טחונים וזה כנראה יהיה אחד האחרונים . נורא חבל כי הם הכי יפים וטעימים
ווא המתכונים החדשים נקראים מעולה! אנסה את המרק בע"ה.
כשיהיה לך זמן- איך את מכינה את קציצות הכרובית?
 
ואצלינו שבת מצומצמת ועל תקן מתכונים חדשים
מרק דלעת ותפוחים שיצא מעלף
חזה עוף ירוק
תבשיל אורז מלא פרגיות עם עגבניות וירק
קציצות כרובית עם קארי
ברד פודינג מלוח
עוגת קלמנטינות ושוקולד צ’יפס
עוגת סינבון
בתמונה המרק נראה צהוב אבל יש לו צבע כתום דלועי כזה מאד יפה
לצערי אין לי קליינטים למרקים טחונים וזה כנראה יהיה אחד האחרונים . נורא חבל כי הם הכי יפים וטעימים
הכל נראה טעים. אני אשמח לדעת איך את מכינה את האורז עם הפרגיות
 
ואצלי כרגיל מאד בקטנה
שניצלונים
צלי כנפי הודו שהזמינה חברה מאד ותיקה שבאה לסעודה ראשונה
סלט גדול של חסה ושאר ירקות (שסוף סוף חזרו אחרי הקיץ)
סלט אבוקדו עם חלבון כלשהו (טונה או ביצה או גבינה בולגרית)
בפיצוחייה של השחקן גולן אזולאי שפתחו בקניון שלנו, ושאליה נכנסתי כדי לקנות שומשום לשניצלוניןם,
גיליתי פולים מטוגנים (כתוב קלויים אבל כולם יודעים שזה מטוגן) שאני מאד אוהבת ובעבר
הרחוק צריך היה לעמול ולהכין בבית כי לא נמצא בפיצוחיות. כמובן שקניתי כפינוק לשבת.

והצלי הזה של כנפי הודו - אני לא כל כך אוהבת כנפי הודו, אבל כשהיינו סטודנטיות זה מה שאכלנו
בגלל המחיר הנמוך. הצעתי לחברה שאכין מחלקי עוף שהיא אוהבת אבל היא התעקשה שדווקא את זה
היא אוהבת ושנים לא אכלה. אז הנה המתכון שהוא מאד פשוט ואפשר להכין גם מחלקי עוף כלבבכם -
מזהיבים קלות רצועות בצל, מוסיפים רצועות פלפל באיזה צבע שאוהבים (לא יותר מפלפל אחד לכל הסיר)
ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את הכנפיים - שלמות או חצויות, מטגנים לסגירה מכל הצדדים,
מוסיפים כמות נדיבה של שיני שום קלופות וחצויות וכמה עגבניות בשלות חתוכות גס, וכשרותח, מכסים
ומעבירים לאש קטנה. לא מוסיפים מים. נדמה לי שבעבר הייתי מוסיפה גם פרוסות קישוא עם
קליפה. מבשלים כשעתיים.
אם מכינים מחלקי עוף אחרים, מספיק לבשל שעה וקצת.
אם אפשר, כדאי לבשל בסיר נון סטיק בו כל הכנפיים תשבנה בשכבה אחת. גם אם זה בדוחק בתחילה,
הן מתכווצות קצת בהמשך הבישול ומסתדרות יפה.
קניתי שתי חבילות שבכל אחת מהן 3 כנפיים לא גדולות, והסתדר לי בדיוק בסיר גודל 24.
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלי כרגיל מאד בקטנה
שניצלונים
צלי כנפי הודו שהזמינה חברה מאד ותיקה שבאה לסעודה ראשונה
סלט גדול של חסה ושאר ירקות (שסוף סוף חזרו אחרי הקיץ)
סלט אבוקדו עם חלבון כלשהו (טונה או ביצה או גבינה בולגרית)
בפיצוחייה של השחקן גולן אזולאי שפתחו בקניון שלנו, ושאליה נכנסתי כדי לקנות שומשום לשניצלוניןם,
גיליתי פולים מטוגנים (כתוב קלויים אבל כולם יודעים שזה מטוגן) שאני מאד אוהבת ובעבר
הרחוק צריך היה לעמול ולהכין בבית כי לא נמצא בפיצוחיות. כמובן שקניתי כפינוק לשבת.

והצלי הזה של כנפי הודו - אני לא כל כך אוהבת כנפי הודו, אבל כשהיינו סטודנטיות זה מה שאכלנו
בגלל המחיר הנמוך. הצעתי לחברה שאכין מחלקי עוף שהיא אוהבת אבל היא התעקשה שדווקא את זה
היא אוהבת ושנים לא אכלה. אז הנה המתכון שהוא מאד פשוט ואפשר להכין גם מחלקי עוף כלבבכם -
מזהיבים קלות רצועות בצל, מוסיפים רצועות פלפל באיזה צבע שאוהבים (לא יותר מפלפל אחד לכל הסיר)
ומטגנים עוד דקה או שתיים, מוסיפים את הכנפיים - שלמות או חצויות, מטגנים לסגירה מכל הצדדים,
מוסיפים כמות נדיבה של שיני שום קלופות וחצויות וכמה עגבניות בשלות חתוכות גס, וכשרותח, מכסים
ומעבירים לאש קטנה. לא מוסיפים מים. נדמה לי שבעבר הייתי מוסיפה גם פרוסות קישוא עם
קליפה. מבשלים כשעתיים.
אם מכינים מחלקי עוף אחרים, מספיק לבשל שעה וקצת.
אם אפשר, כדאי לבשל בסיר נון סטיק בו כל הכנפיים תשבנה בשכבה אחת. גם אם זה בדוחק בתחילה,
הן מתכווצות קצת בהמשך הבישול ומסתדרות יפה.
קניתי שתי חבילות שבכל אחת מהן 3 כנפיים לא גדולות, והסתדר לי בדיוק בסיר גודל 24.
נשמע טוב! מעולם לא טעמתי כנפי הודו..
 
למעלה