מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת בלק?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שבת יחסית רגילה אצלנו, חוץ מהקרבי שלא יחזור לשבת.
אין לי רעיונות גרנדיוזים, בא לי להכין דברים קלים ולא לבלות המון זמן במטבח.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק מיסו עם טופו ואטריות
סלמון של השריף, פתיתים, עגבניות שרי צלויות בשמ"ז

שבת:
פרגיות של נתי, חזה עוף מוקפץ של אחותי
תפ"א פיקנטיים בתנור
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמ"ז

מאפים:
עוגת משמשים ודובדבנים של יעלה
עוגה לקפה עם שטרויזל קינמון
מתפוצצות שוקולד

זהו בינתיים.
שבת שלום, בשורות טובות|פרח|
 
ואצלי ...
כבד עגל עם פטריות
שוקיים בתנור שניצל סטייל
סלט תירס עם ירקות וזיתים
פרוסות ביצים קשות ברוטב אלף האיים
שהחיינו - תפוחי ענה שעברו יישון שהופך אותם קמחיים ומתוקים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלי ...
כבד עגל עם פטריות
שוקיים בתנור שניצל סטייל
סלט תירס עם ירקות וזיתים
פרוסות ביצים קשות ברוטב אלף האיים
שהחיינו - תפוחי ענה שעברו יישון שהופך אותם קמחיים ומתוקים
נשמע טוב כרגיל.
מהו תהליך היישון של של התפוחים?
 
נשמע טוב כרגיל.
מהו תהליך היישון של של התפוחים?
אני פחות אוהבת את המרקם והטעם הפריכים והחמצמצים של התפוחים האלה.
מניחה בסלסילה או בקערה (אם קערה, חובה להניח מתחת לתפוחים 2 שכבות של
נייר מגבת) ומשאירה על השיש למשך כמה ימים. התפוחים הופכים להיות מתוקים
וקצת קמחיים. איך יודעים שמוכן? הם מקבלים גוון צהבהב וריח בושם נפלא. ולמה כל
זה נוצר אצלנו בבית? כשבטיפת חלב המליצו לתת לבני הבכור מנת פרי בנוסף ליניקה,
זו הייתה העונה ולא היו בנמצא פירות שהתאימו לכך. התפוחים התרסקו למרקם ממש
לא נוח. ניסיתי להשאיר בחוץ והשאר היסטוריה. בכל שנה אני קונה תפוחים אלה,
מיישנת אותם ואוכלת בשמחה תוך מחשבות טובות על הבן שכבר הפך בעצמו לסבא
לפני שנה.
 
למעלה