מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת בא?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני אחרי שבוע של וירוס בטן ומיד אח"כ שפעת (לא קורונה)- עדיין לא במלוא הכוחות, אבל יהיה בסדר בע"ה.
לא ברור אם הקרבי מגיע הביתה לשבת או לא, אז אנסה לתכנן עם אופציות לשינויים.
כרגע מתכננת:
ליל שבת:
מרק קוסקוס או עדשים
כדורי דגים פיקנטיים של מיקי
קוסקוס טריק שהביאה חנהפ
כרובית שלמה צלויה

שבת:
איזשהו עוף בתנור
אולי קלופס של אמא שלי אולי קציצות
אורז נקי
תפ"א פיקנטיים בתנור
שעועית וברוקולי בשמ"ז

מאפים (זה מאד תלוי בקרבי):
עוגת בננות
עוגת מקופלת ושוקולית
אם הבן מגיע: עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס, בראוניז, אולי שמרים

שבת שלום, בשורות טובות |פרח|
 

michalgad

Active member
ואצלינו שבת מצומצמת
מרק עוף עם פתיתים
קציצות עם כרובית של לייזה פאנלים
עוף סופריטו
כרוב שלם צלוי לתוך עצמו
ולצהריים כנראה חמין פעם ראשונה לכבוד השלג הצפוי
עוגת שמרים עם המילוי הטעים שהמתהוללת הביאה
עוגת גבינה קרה עם פרורי לוטוס
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ואצלינו שבת מצומצמת
מרק עוף עם פתיתים
קציצות עם כרובית של לייזה פאנלים
עוף סופריטו
כרוב שלם צלוי לתוך עצמו
ולצהריים כנראה חמין פעם ראשונה לכבוד השלג הצפוי
עוגת שמרים עם המילוי הטעים שהמתהוללת הביאה
עוגת גבינה קרה עם פרורי לוטוס
כיף לכם, שלג!!!!
שבת נהדרת וחמימה!
 
ואצלי ...
שניצלוני חזה הודו (בתנור כמובן)
כבדים צלויים
טחינה
סלט חסה ושאר ירקות
סלט ביצים, טונה ואבוקדו
לנשנוש - תורמוס. שנים לא הכנתי ונראה אם הפעם אצליח לרכך אותו כראוי.
 
תורמוס עוד לא טעמתי- תתחדשי!
תודה. בירושלים זה חטיף נפוץ מאז מלחמת ששת הימים, כאשר נפגשנו עם הערבים וגילינו שזה נמכר
בכל פינה בגביעים קטנים מנייר עיתון, כמו זה שעטפו בו את הזעתר לטבילת הבייגלה הירושלמי. כיום אפשר
לקנות מבושל, ארוז בוואקום, אבל אני כמובן מעדיפה להכין בעצמי. ניסיתי בעבר ולמרות שעות של בישול זה
לא התרכך. התייאשתי והחלטתי לוותר, עד שהבנתי שזה מפני שהוספתי מלח. הפעם הוספתי מעט מאד מלח
(רק בחלק שיגיע לשתי חברות) והתרכך לאחר בישול של 4 שעות. נאלצתי לקנות חצי קילו (בחנות הכול נמכר
כבר ארוז ולא רצו לפרק חבילה מוכנה) ויוצא מזה ממש הרבה. התורמוס הוא אחת הקטניות הכי בריאות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה. בירושלים זה חטיף נפוץ מאז מלחמת ששת הימים, כאשר נפגשנו עם הערבים וגילינו שזה נמכר
בכל פינה בגביעים קטנים מנייר עיתון, כמו זה שעטפו בו את הזעתר לטבילת הבייגלה הירושלמי. כיום אפשר
לקנות מבושל, ארוז בוואקום, אבל אני כמובן מעדיפה להכין בעצמי. ניסיתי בעבר ולמרות שעות של בישול זה
לא התרכך. התייאשתי והחלטתי לוותר, עד שהבנתי שזה מפני שהוספתי מלח. הפעם הוספתי מעט מאד מלח
(רק בחלק שיגיע לשתי חברות) והתרכך לאחר בישול של 4 שעות. נאלצתי לקנות חצי קילו (בחנות הכול נמכר
כבר ארוז ולא רצו לפרק חבילה מוכנה) ויוצא מזה ממש הרבה. התורמוס הוא אחת הקטניות הכי בריאות.
מעניין.
נמכר בשוק?
 
מעניין.
נמכר בשוק?
במצב היבש נמכר בכל מקום בו מוכרים קטניות בתפזורת. בהרבה מקומות נמכר גם מבושל כבר, ארוז בוואקום.
אני קניתי בחנות פיצוחים ותבלינים בשכונת מגוריי, שם יש גם מבושל וגם יבש, וראיתי יבש בשוק וברמי לוי
סניף עטרות שמשרת הרבה ערבים ויש בו מתחם פירות מיובשים, קטניות ועוד ועוד, מכל הסוגים. לא ראיתי כזה
בשום מרכול ישראלי רגיל. חשוב לציין שאת המלח הוספתי דקה לפני כיבוי האש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
במצב היבש נמכר בכל מקום בו מוכרים קטניות בתפזורת. בהרבה מקומות נמכר גם מבושל כבר, ארוז בוואקום.
אני קניתי בחנות פיצוחים ותבלינים בשכונת מגוריי, שם יש גם מבושל וגם יבש, וראיתי יבש בשוק וברמי לוי
סניף עטרות שמשרת הרבה ערבים ויש בו מתחם פירות מיובשים, קטניות ועוד ועוד, מכל הסוגים. לא ראיתי כזה
בשום מרכול ישראלי רגיל. חשוב לציין שאת המלח הוספתי דקה לפני כיבוי האש.
אם אזכור אשאל קולגה שגרה בטייבה, אולי שם יש.
 
אנחנו נוסעים לשבת ולא מבשלים. איזה כיף!
(ביום ראשון כשנחפש מה לשים בקופסאות לעבודה כבר כנראה נחשוב אחרת. מקווה שיהיו אצל אמא הרבה שאריות)
 
למעלה