מה בסירים|סיר|לכבוד שבת זכור?|מסכה||מסכה||מסכה|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כמה שאני אוהבת את השבת הזו!!!
ובמיוחד השבוע, כי הקרבי חוזר בע"ה אחרי חודש ואחרי מסע כומתה (הלילה, בלי הורים:(). מקווה שגם אחי יצטרף אלינו.
אז, כרגיל, כשהקרבי חוזר, אני נהנית להכין לו דברים מיוחדים שהוא אוהב.
כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מטבוחה, חצילים, חומוס
מרק עדשים
דג חריף, קוסקוס פטנט של החברה של חנהפ, כרובית שלמה בתנור

שבת:
צלי כתף, פרגיות בזיגוג חריף-מתוק
אורז "לבן", נודלס עם ירקות
ברוקולי ושעועית בשמ"ז

מאפים:
וואפלס ופנקייקס מחמצת קמח מלא לשישי בבוקר
עוגת "דואונט" (חדשה),
עוגת אקלייר (חדשה)
עוגיות שוקולד ושיבולת שועל

שבת שלום, בשורות טובות |פרח|
 

michalgad

Active member
נהיה החוג מצומצם ממש אז האוכל יהיה בהתאם
מרק כנראה עדשים
חזרה על העוף בבצק עלים משבוע שעבר כי הקטן ממש התלהב
נעשה גם את החזה עוף של אמרלדה כי עם הצלחה לא מתווכחים
אולי אכין שווארמה עוף שהובאה פה גם
ברוקולי ופטריות בתנור
חלות מהפריזר ועוגיות שוקולד עם מיני אוראו
 
כרגיל - בקטנה
צוואר טלה בתנור על ארטישוק ירושלמי
כבדים צלויים
טחינה (חובה עם הכבדים)
סלט חסה ושאר ירקות (כולל אבוקדו)
קוקו סבזי שזה לביבות ירק פרסיות, אפוי בתנור (קצת נמאס מביצים עם אבוקדו כל שבת).
כבר מוכן - הכנתי שיהיה גם לארוחת בוקר היום. התעצלתי לטגן, הוספתי קצת שמן לתערובת ואפיתי.
הן השתטחו ונדבקו זו לזו, וכשהפרדתי ביניהן יצאו מרובעות במקום עגולות. שלחתי תצלום
לבני הבכור שמיד כינה אותי רפורמית כי כך לא עושים במחוזותינו.
ובכל זאת - טעים להדהים. אחד המאכלים האהובים עלי. משביע ובריא.
 

mיטלמן

Well-known member
ומה את שמה?
כי בכל מתכון אני רואה מרכיבים מעט שונים, גם יחסים שונים בין הביצים לעשבים/ירק,
אם תצרפי לנו צילום אשמח מאד, אולי גם אבין בערך כמה ירוק לעומת ביצים, תודה.
 
ומה את שמה?
כי בכל מתכון אני רואה מרכיבים מעט שונים, גם יחסים שונים בין הביצים לעשבים/ירק,
אם תצרפי לנו צילום אשמח מאד, אולי גם אבין בערך כמה ירוק לעומת ביצים, תודה.
אני שמה הרבה ירק. הפעם שמתי 2 צרורות פטרוזיליה, צרור שמיר וצרור כוסברה. הצרורות די גדולים. במשפחה שלנו
נוהגים לשים מה שיש מבין אלה ששמתי והולך גם תרד (עדיף טורקי, זה עם העלים הקצת מחודדים), שנבלילה (הירק של
צמח החילבה), טארה TAREH שזה גבעולים של כרשה צעירה, או בצל ירוק, והמחותנת שלי מוסיפה רצועות חסה.
הרבה ירק, קצת מלח וביצים - רק בכמות שתדביק את הכול. ממש לא רואים את הביצים. צילמתי אך לא הצלחתי להעלות
לכאן ואם תשלחי לי במסנג'ר את מספר הטלפון שלך, אשמח לשלוח לך בוואטסאפ כדי שתוכלי להעלות לכאן. בצילום רואים
קצת את הביצים שנפרדו מהקציצות עם הכנסתן לתנור וזה מה שהדביק אותן זו לזו. מוסיפים ביצים "כמה שלוקח" - עד
שרואים שיש עיסה אך לא יותר. לי זה לקח 10 ביצים גודל מדיום. ולצורך האפייה הוספתי קצת שמן זית ושמן קנולה. צריך לשים מלח.
אני מעדיפה לא להמליח או להמליח מעט מאד, ולאכול עם גבינה בולגרית. זה מה שאוכלים אצלנו במשפחה בחול המועד פסח,
עם מצה.
חשוב לציין שזו הגרסה המשפחתית שלנו אבל יש גרסאות כנראה נוספות. מכירה מישהי שמכניסה קצת קמח כדי ליצור
לביבות יותר יציבות. אצלנו זה ממש לא מקובל.
 

mיטלמן

Well-known member
אני שמה הרבה ירק. הפעם שמתי 2 צרורות פטרוזיליה, צרור שמיר וצרור כוסברה. הצרורות די גדולים. במשפחה שלנו
נוהגים לשים מה שיש מבין אלה ששמתי והולך גם תרד (עדיף טורקי, זה עם העלים הקצת מחודדים), שנבלילה (הירק של
צמח החילבה), טארה TAREH שזה גבעולים של כרשה צעירה, או בצל ירוק, והמחותנת שלי מוסיפה רצועות חסה.
הרבה ירק, קצת מלח וביצים - רק בכמות שתדביק את הכול. ממש לא רואים את הביצים. צילמתי אך לא הצלחתי להעלות
לכאן ואם תשלחי לי במסנג'ר את מספר הטלפון שלך, אשמח לשלוח לך בוואטסאפ כדי שתוכלי להעלות לכאן. בצילום רואים
קצת את הביצים שנפרדו מהקציצות עם הכנסתן לתנור וזה מה שהדביק אותן זו לזו. מוסיפים ביצים "כמה שלוקח" - עד
שרואים שיש עיסה אך לא יותר. לי זה לקח 10 ביצים גודל מדיום. ולצורך האפייה הוספתי קצת שמן זית ושמן קנולה. צריך לשים מלח.
אני מעדיפה לא להמליח או להמליח מעט מאד, ולאכול עם גבינה בולגרית. זה מה שאוכלים אצלנו במשפחה בחול המועד פסח,
עם מצה.
חשוב לציין שזו הגרסה המשפחתית שלנו אבל יש גרסאות כנראה נוספות. מכירה מישהי שמכניסה קצת קמח כדי ליצור
לביבות יותר יציבות. אצלנו זה ממש לא מקובל.
תמיד לומדים,
"שנבלילה (הירק של
צמח החילבה), טארה TAREH שזה גבעולים של כרשה צעירה"
לא ידעתי, לא שמעתי, אין לי מושג איפה משיגים את הירק של החילבה,
אבל יש לי סלק בר שצמח לו בגינה וגם חרדל בר, ישר לחביתה,
ואני מתלבטת, קליפות של אפונה ירוקה טריה, כילדים היינו מכרסמים את הקליפה, מתוקה, מחר אנסה לאדות אותה, אולי תתאים.
בחנות הירקות ביישוב הבדואי הקרוב יש הרבה ירוקים, בפעם הבאה אקנה.
תודה אורני.
 
שנבלילה וטארה אפשר להשיג בדוכנים מסוימים בשווקים גדולים או בשווקים באזורים
בהם יש אוכלוסייה גדולה ממוצא מזרחי או ערבי. תודה על העלאת התצלום.
 

mיטלמן

Well-known member
התמכרתי לחביתת ירק,
ואחרי שיטוט ביישוב אתמול, חזרתי עם עלי חוביזה, קטפתי אצלי בגינה עלי סלק בר שגדלים שם בר, יש לי שמיר בגינה, זרעתי לפני כמה שנים והוא מזריע את עצמו, קטנים וטעימים, בצל לבן וירוק קנויים,
המון בריאות ומלא ברזל.
 
למעלה