מה אתם חושבים שממשלת שמאל צריכה לעש

אז צר לי לומר לך,

אבל אתה תסבול מזה. אתה לא יכול שיהיה אכפת לך רק מעצמך ולא מאחרים, כי אז לאחרים לא יהיה אכפת ממך....

תראה

אני יודעת שהילדים שם לא תמימים. ראיתי איך הילדים בחברון לוקחים מקל ומכוונים אותו לחברות שלי כאילו זה אקדח, ואני יודעת שברגע שהם יגדלו אז יש מצב גדול שהם יהיו מחבלים אבל יחד עם זאת אנחנו לא יכולים לפגוע בהם כך. אתה לא יכול להשמיד עיר שלמה.

אבל ניסינו את כל הדרכים

היו הרבה הסכמים, כל הזמן ויתרנו וויתרנו, מסרנו שטחים מארצנו, שטחים שחשובים לנו מכל הבחינות, שלא לדבר על כך שאנחנו נותנים להם נשקים כדי שיטפלו בטרור והם לא עושים זאת, כסף, מים.... והם לא הפסיקו... כל הרכרוכיות הזו כנראה שזה לא הפתרון. הגיע הזמן להראות להם שאנחנו כועסים. ומי שנוקט בגישה כזו לא צריך להתנצל או להרגיש נקיפות מצפון, כי הוא צודק.

ממש לא ניסינו הכל.

אנחננ מנסים גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. גם לעשות הסכמים, למסור אדמות, ולתת חלק ממכויות על אזורם אליהם, אבל באותה עת גם ללווץ בקלות על ההדק, ולשמור לעצמך סמכויות אחרות בשביל להשאיר שליטה אצלך.... מדיניות הכיבוש קיימת. אתה לא יכול גם לטעון שאתה חפץ בשלום, וגם להפעיל באותה עת זרוע צבאית על האזרחים. אם אתה עושה זאת, אין סיבה שיאמינו לך, ובצדק.

תקשיב

לא אנחנו פתחנו במלחמה נגדם. איך שהכרזנו על הקמת המדינה ב- 48 מיד פרצה מלחמת העצמאות. והעניין לא שקט מאז. ראה, כל רצוננו הוא לחיות כאן בשקט, בשלווה, בשלום עם הסובבים אותנו. אנחנו לא זוכים לטיפת נחת. הדרך שאתה מציע, ניסינו אותה כבר והיא הוכיחה שהיא כישלון. אנחנו נאלצים להפעיל כוח בשביל להגן על אזרחנו.

מי זה הם, את מוכנה להסביר לי?

גם הם רוצים לחיות כאן בשלווה. את שמת אותם במשטר צבאי ב48.(את במובן של אנחנו, ישראל...הבנת אותי...) וז ממש לא משנה מה הסיבה, כי להם לא משנה מה הסיבה- היחס שנוצר מזה הוא שכל צד פוחד מהצד השני, והפחד מתבטא בכעס ושנאה, ויצר לפגוע. מעולם לא ניסינו את הדרך שלי, איזו שטות לגיד. אני בעד הקמת מדינה פלסטינית, כי רק כך יוכל לבוא שלום. את רוצה להגיד לי שכבר הקמנו אחת כזו, וזה נכשל, ולא שמתי לב? את מפעילה כח להגן על האזרחים, ובסופו של דבר הם עדיין נפגעים, ואת רק פוגעת בעוד. זה לא הזמן לנסות למצוא דרך אחרת להגן עליהם?

כן ניסינו

שוב, נתנו להם שטחים, רובים, נשק בהסכמים השונים. החרבנו ישובים שלמים כדי שיהיו מרוצים. יצאנו מהשטחים! האם יש שלום? האם הם בכלל פועלים להשיג שלום? האזרחים שלנו נפגעים כי מדיניות הממשלה הנוכחית לא מאפשרת לצה"ל לפעול ביד חופשית נגד הטרור. וזה העיקר.

אמרתי,

זה ניסיון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...(יופי, עכשיו כל הדיבורים על עוגות אני רעב...) נתנו את הדברים הללו, אבל באותו זמן המשכנו לפעול בצוררות שנוגדות את כל זה. בטח שלא יכבדו במצב כזה את ההסכם. את לא היית בוטחת במישהו שמצד אחד אומר שהוא רוצה שלום, וצד שני פועל נגדך.... יד חופשית נגד הטרור תעזור? לחמאס לא אכפת שנפגעים אזרחים. להפך- נער שאיבד את כל משפחתו על ידי צהל יתמלא שנאה כלפי ישראל, ואפילו יהיה מוכן להישלח כמחבל מתאבד, כי אין לו מה להפסיד.

למעלה