מה אתם חושבים שממשלת שמאל צריכה לעש

S h a y D u

New member
אתה כן.. אתה לעולם לא תסכן את חייך!

השורש לכל הדעות האלה שלך (מה שגרם לך לגבש לעצמך אותם), הוא הרצון להצלחה שלך או של עמיתיך בסרבנות מצה"ל. חייב למנוע בכלל מאזרחים את היכולת לנקוט עמדת סרבנות בגלל דעות מופרחות כאלה. צריך שאפילו לא תהיה אפשרות כזו - "סרבנות בגלל שצהל הוא ארגון טירור"/"צבא כיבוש".

טולאי

New member
הממ, הייתי בטוח שמה שגרם

לי לגבש את הדעות שלי הוא קריאה של טקסטים מרקסיסטיים, אבל אם אתה אומר, מי אני שאשפוט. אתה תומך במשטר פאשיסטי, כשאתה מגביל את זכות הביטוי. אתה תומך במשטר פאשיסטי, כשאתה שם את הצבא כקדוש. אני אגיד לך משהו, אני אתגייס לצבא, ואפילו לקרבי, אם המצב יירגע ויהיה נסיון ליצירת שלום עם שכנינו הפלסטינים.

יווו אתה דפוק

צבא זה פאשיזם? תגיד תודה לצה"ל על כל שניה שאתה חי. לא צריך אותך, לא בקרבי ולא בצה"ל בכלל, נאמנות סלקטיבית לא רצויה פה.

טולאי

New member
אתה לא הבנת אותי,

אמרתי שהשמת הצבא כקדוש זה סממן פאשיסטי ומותר (ואפילו רצוי) לבקר אותו, את המדיניות שלו ואת העובדים בראשו. אני בחיים לא התכוונתי שהצבא הוא פאשיזם. ד"א, היית צריך לחשוב קצת, אם אני אומר שבחיים אני לא אצטרף לפאשיסטים, ואתה טוען שאמרתי שצבא הוא פאשיזם אז איך אתה מסביר שאמרתי שאני אולי אתגייס?

טולאי

New member
ד"א, אתה קצת טמבל

אם רוצים לא להתגייס, לא מסרבים ונכנסים לכמה חודשים בכלא אלא הולכים לקב"ן. ולכן, הבחן הין השתמטות מהצבא, לסירוב.

Fleddermaus

New member
עוד משהו (קצת ארוך, אבל ממש מזעזע)

כשכהנא נבחר לכנסת, נדמה היה כי הוא ניסה לאמץ לעצמו את תדמית "היטלר היהודי", ולפעול על פי דפוס פעולותיו של הדיקטטור הנורא. כהנא ניסה להעביר שתי הצעות חוק, "חוק האזרחות הישראלית וחילופי אוכלוסין יהודים וערבים", וחוק "למניעת התבוללות בין יהודים ללא-יהודים וקדושת עם ישראל". לח"כ מיכאל איתן (חירות) הדבר צרם מאוד. החוקים הזכירו לו בשמם ובתכנם שני חוקים אחרים, מתקופה אחרת. חוק "אזרחות הרייך" וחוק "להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני", הידועים גם כ"חוקי נירנברג". חוקים אלו היו הבסיס לשאר חוקי הגזע הנאציים. ח"כ מיכאל איתן ערך השוואה בין החוקים של כהנא לחקיקה הנאצית: "מעמד לא-יהודים" שהציע כהנא: א. "ללא שום זכות לאומית. ללא שום חלק בתהליכים פוליטיים במדינת ישראל. לא יוכל להימנות לכל תפקיד שררה ולא יוכל להצביע בבחירות לכנסת או לכל גוף ממלכתי אחר." ב. "יקבל על עצמו חובת מסים ועבדות. אם לא יסכים לעבדות ולמסים יגורש בכח." "מעמד היהודים" בחקיקה הנאצית: "יהודים אינם יכולים להיות אזרחי הרייך. אין להם זכות הצבעה פוליטית ואינן יכולים לשאת בתפקיד ציבורי." (הוראה ראשונה על פי חוק האזרחות-14.11.35.) "הגבלות מגורים" שהציע כהנא: "לא יהודי לא יגור בתוך תחומי שטח השיפוט של העיר ירושלים." "הגבלות מגורים" בחקיקה הנאצית: "דירות בברלין ובמינכן, שהושכרו ליהודים, לא יושכרו מחדש ליהודי, לאשתו או למפעל יהודי ללא אישור מיוחד." (הוראת שר העבודה של הרייך-8.2.39) "איסור על נישואי תערובת" שהציע כהנא: "אסור ליהודיםוליהודיות אזרחי ותושבי המדינה להינשא ללא-יהודים בין בארץ ובין בחו"ל...נישואי תערובת שכאלו לא יוכרו כלל כנישואין." "איסור על נישואי תערובת" בחקיקה הנאצית: "נישואין בין יהודים ובין אזרחי המדינה בעלי דם גרמני או בעלי דם קרוב לו אסורים. נישואים שנערכו בניגוד לחוק בטלים גם אם נערכו בחו"ל". (סעיף 1 לחוק הגנת הדם הגרמי והכבוד הגרמני-15.9.35) "יחסים מחוץ לנישואין" שהציע כהנא: א. "אסור ליהודים וליהודיות, אזרחי המדינה, לקיים יחסי אישות מלאים או חלקיים מכל סוג שהוא עם לא יהודיםוזאת גם שלא במסגרת נישואין. העובר על סעיף זה דינו מאסר שנתייים" ב. "לא יהודי המקיים יחסי אישות עם זונה יהודיה או זכר יהודי דינו מאסר חמישים שנה. זונה יהודיה או זכר יהודי המקיימים יחסים עם זכר לא יהודי דינם מאסר חמש שנים". "יחסים מחוץ לנישואין בין יהודים לאזחרי הרייך" בחקיקה הנאצית: א. יחסים מחוץ לנישואין בין יהודים ונתיני המדינה בעלי דם גרמני או בעלי דם הקרוב לו-אסורים". ב. יהודים אינם רשאים להעסיק במשק ביתם נתינות המדינה בעלות דם גרמני או בעלות דם קרוב לו שהן למטה מגיל 45. (סעיף 3 לחוק הגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני) "הפרדת תלמידים" שהציע כהנא: "כל מוסדות החינוך בארץ ישראל יהיו נפרדים ליהודים וללא יהודים. "הפרדת תלמידים" בחקיקה הנאצית: "חל איסור על תלמידים יהודיים ללמוד בבתי ספר גרמניים. מותר להם ללמוד אך ורק בתי ספר יהודיים."(הוראת שר החינוך הנאצי-15.11.38) "מניעת מפגש בין בני נוער" שהציע כהנא: "יבוטלו קייטנות, מתנ"סים וכל המוסדות המעורבים. יבוטלו תכניות של ביקורי תלמידים יהודיים וערביים לכפרים ולבתים. יבוטלו נסיעות וביקורים בחו"ל, אשר במסגרתם מתארחים תלמידים יהודיים בבתי לא-יהודיים, וכן ביקורים דומים בארץ של לא יהודיים". מניעת מפגש בין בני נוער" בחקיקה הנאצית: א. "אסור לשתף תלמידים ותלמידות לא אריים בביקור באכסניות נוער". ב. בלתי נסבל שתלמידים יהודיים ישתתפו באירועים של בתי ספר שבהם הם עלולים לבוא במגע גופני עם תלמידים גרמניים". (הוראת שרי החינוך) "הפרדה בחופי רחצה" שהציע כהנא: "יוקמו חופי ים נפרדים ליהודים וללא יהודים ללא הבדל באיכותם. בן עם הנמצא בחוף ים המיועד לבן העם השני יהיה צפוי למאסר של חצי שנה." "הפרדה בבריכות שחיה ומקומות קיט" בחקיקה הנאצית: א. "אסור ליהודים להיכנס לבריכות שחיה ציבוריות: (הוראה של רשיויות מקומיות) ב. "במקומות קיט ומרפא יש להפריד בין היהודים ללא יהודים. לשם כך יש לאכסן יהודים בבתי מלון ובפנסיונים נפרדים. במקומות קיט ומרפא שבהם יש מתקנים לשימוש משותף של רבים יש להפריד בין יהודים ללא יהודים. אם אין אפשרות להפרדה תיאסר כניסת היהודים". (שר הפנים של הרייך-24.7.37) ההצעות של כהנא נגנזו על ידי יו"ר הכנסת וסגניו. ח"כ איתן, איש ימין שרוף, לא היה מסוגל להסיק בוודאות אם כהנא העתיק את ההצעות מהחוקים הנאציים. למרות "הדמיון העצום בצורה, ולמרות הזהות ברעיון הכללי ולמרות השוני המועט בתכנים" ח"כ איתן אמר ש"ייתכן שהתוצר של כהנא מקורי". הוא הוסיף "שאלה זו בדבר מקוריות יצירתו של כהנא חשובה ככל שתהיה לפסיכולוגים ולפסיכיאטרים, צריכה להיות פחות חשובה לציבור הישראלי כולו. עבורנו העובדות המזעזעות המוצגות לעיל מדברות בעד עצמן, והמסקנה העולה מהן היא, שהצעות כהנא, בין אם הן מיובאות מבית היוצר הנאצי ובין אם הן מקוריות, הנן בכל מקרה, מסמך נאצי שנכתב בישראל". (ע"פ "הייל כהנא, מאת יאיר קוטלר, פרק 30) ואני תמיד נזהר עם השוואות לנאצים ולשואה...

קודם כל ../images/Emo51.gif על ההשקעה

אני מבינה שאתה רוצה להתדיין ולהשכיל ולא לעורר פרובוקציות?
בקשר למיכאל איתן, לא הייתי מגדירה אותו כ"איש ימין שרוף", שכן הוא היה בעד ההתנתקות (למרות שאח"כ הצטער על המצב של עקורי גוש קטיף..). בקשר לפסקה האחרונה המסכמת את הדברים: אם ניתן להוכיח שהרב מאיר כהנא הסתמך על מקורות שהם לא נאצים, מה תאמר על כך? חשוב לבדוק את הרקע המשפחתי של הרב כהנא, ולהבין שהוא היה מאוד משכיל מבחינת הדת היהודית (הוא היה רב). מה שלא נוח לי עם החוקים שהוא קבע זה שהוא מתייחס באופן שלילי מוחלט לאנשים לא יהודים. אם יש אנשים שידוע מעל לכל ספק שהם נאמנים לישראל, וקשרו קשר נצחי עם עם ישראל, אני לא מוצאת סיבה לשלול אותם באופן בוטה כזה. אבל שוב, יש לקחת בחשבון את הרקע הדתי של הרב. אפשר לראות בחוקים שלו שהם נועדו להגן על עם ישראל, או לפחות זו הייתה מטרתו.

Fleddermaus

New member
תגובה:

מיכאל איתן היה, לפחות, מאוד ימני. הוא היה ח"כ מטעם "חירות" והיה רוויזיוניסט בכל רמ"ח איבריו. גם אנשי "חירות" הזדעזעו מתורת הגזע של כהנא. למען האמת, ממש לא מעניין אותי אם הוא היה או לא היה רב. רבנות מושגת על ידי למידה ולא מעידה על שפיות. החוקים הם לא "להגן על עם ישראל" אלא למען פיתוח תורת גזע חדשה, לפיה העם היהודי עליון על כל העמים, ועל כל העמים להיות עבדים ליהודים. מדובר בנאציזם.

לא בדיוק

הרב כהנא בקיא מאוד ביהדות. הכרת את הרב מאיר כהנא באופן אישי שאתה יכול להעיד עליו שהוא לא שפוי? אם לא, אין לך זכות לומר עליו דבר כזה. האמת היא שהתוצאות מדברות בעד עצמן, שכן יהודים רבים בחו"ל ניצלו הודות לפועלו של כהנא. אני חושבת שהדיון הוא הרבה יותר מעמיק ודורש מחשבה מאשר עוד נושא בפורום אקטואליה. אם רצונכם לדון יותר לעומק, אתם מוזמנים לקומונה שלי.

Fleddermaus

New member
לא דרושה היכרות אישית

בשביל להיות בקיא ביהדות צריך רק ללמוד. אפילו הרבנים הימניים ביותר, כגון הרב מנחם מנדל שניאורסון (הרבי מליובביץ'), התנגדו לפעילות של כהנא. אין קשר בין הבקיאות שלו ביהדות לבין הגזענות המטורפת של כהנא. הוא היה מסוכן. כהנא היה שקרן פתולוגי, רודף תקשורת ובצע, רודף נשים (פרשת גלוריה דארגאניו) פסיכופת, ומסוכן. לא צריך להכיר אותו בשביל לדעת את זה, מספיק ללמוד עליו ועל ארגוני הטרור שלו. אף יהודי אחד לא ניצל בזכות כהנא. להיפך, יהודים רבים סבלו בגללו, ואף קיפחו את חייהם לליגה להגנה יהודית שלו. ספרי לאיריס קונס ז"ל על "אהבת ישראל" של כהנא. היא היתה יהודיה בדיוק כמוך, ובכל זאת כהנא חיסל אותה. למה? כי היא עבדה בשביל אמרגן של להקה רוסית. לדעתי, וגם לדעת החוק, כהנא היה טרוריסט ומסוכן.

או. קיי

יש משהו בדבריך. לא בטוחה לגבי הקביעה הזו שלך "כהנא היה שקרן פתולוגי, רודף תקשורת ובצע, רודף נשים (פרשת גלוריה דארגאניו) פסיכופת, ומסוכן". מהיכן אגב אתה שואב את האינפורמציה הזו? שקרן הוא לא היה. ולכן אני מפקפקת גם בשאר. בזכות אותה ליגה שהקים, יהודים יכלו להסתובב בטוחים יותר ברחובות. היו לו אנשים שהיו בריונים יהודיים גדולי גוף שהגנו על יהודים אחרים. לא רואה משהו שלילי בזה. נכון, רבים לא אהבו את דרכו, אבל זה משום שהעם היהודי תמיד רגיל להיות חסר ישע. למרות שכהנא היה דמות שנויה במחלוקת, אי אפשר שלא להעריך את מנהיגותו ורוח הלחימה שלו, הקרבתו ונכונותו להגן על עם ישראל. אלו תכונות שחסרות היום, לצערנו. אל תשכח שישב בכלא תקופה ממושכת. חסרים לנו אנשים בעלי שיעור קומה כזה בימינו.

Fleddermaus

New member
אני שואב את האינפורמציה...

מקריאה של מאמרים, הקשבה להרצאות ועיון בספרים בנושא. כהנא בהחלט היה שקרן. הוא שיקר כשחבר למאפיה בניו-יורק, הוא שיקר כשבגד באשתו עם דוגמנית לא-יהודייה. הוא שיקר כשלקח כספי תרומות לעצמו, הוא שיקר כשטען שמטרת "הליגה" היא להגן על יהודים ברחוב ועוד ועוד ועוד. הליגה לא הגנה על יהודים, היא התנכלה לגויים (וזה אסור מן התורה). אני לא מש מעריך את כהנא, כשם שאני לא ממש מעריך את חאלד משעל.

להכריז מלחמה על הפלסטינים

ולגמור להם את כל הארגונים כמה אפשר לסבול אותם בלי רחמים להכנס בהם

למעלה