מה אתם חושבים על רכבת ישראל?

מצב
הנושא נעול.

איליה.

New member
אני לא מסכים.

ועוד!
מזמן חשבתי "לערוך" את הסלוגנים שלהם חח
אני לא מסכים.
בסך הכל רכבת ישראל היא כלי התחבורה הכי נוח כשיש יותר מחלופה אחת (רכבת/אוטובוס/מונית שירות). כן, יש לה חסרונות, אבל בסך הכל זה הכי נוח, הכי מהיר, ולפעמים צפוף
אבל זה רק אומר שיש ביקוש גדול, וחוץ מזה אפשר לדעת מראש באיזה שעות תהיה צפיפות ולא לנסוע בשעות האלה.

מי שאיטי זה הממשלה. מי שצפוף זה

אני סתם סקרן! כי הכנתי משהו..
מי שאיטי זה הממשלה. מי שצפוף זה
ועדת הכספים והבירוקרטיה וכל תחלואי הרכבת נובעים משולחן הממשלה וחבל כי הרכבת בארצנו יחסית מעולה לעומת האיחורים באנגליה ובגרמניה. הרי אלה אותם הקרונות !!! הממשלה מאחרת לתת תקציבים ולכן יש לפנות לממונה על פניות מתן הגמ"ח בממשלה ולא לרכבת שלנו המסכנה...

raminec

New member
אנחנו חושבים שזה אחד הדברים

אני סתם סקרן! כי הכנתי משהו..
היותר מוצלחים שקרו למדינה. חבל רק שחיכו כ"כ הרבה זמן לפני שהתעוררו והתחילו לפתח את הרכבת. עדיין לפני קום המדינה היה יותר קילומטראז' של פסי רכבת בארץ מאשר יש כיום. אם תנופת הפיתוח של הרכבת תימשך לפי התוכנית הקיימת לעשור הקרוב, אנחנו צפויים לחזות במהפכה בדפוסי הנסיעה בתחבורה ציבורית בארץ. רק רכבת
Raminec

מסכים גם עם אביתר וגם עם raminec

היותר מוצלחים שקרו למדינה. חבל רק שחיכו כ"כ הרבה זמן לפני שהתעוררו והתחילו לפתח את הרכבת. עדיין לפני קום המדינה היה יותר קילומטראז' של פסי רכבת בארץ מאשר יש כיום. אם תנופת הפיתוח של הרכבת תימשך לפי התוכנית הקיימת לעשור הקרוב, אנחנו צפויים לחזות במהפכה בדפוסי הנסיעה בתחבורה ציבורית בארץ. רק רכבת
Raminec
אבל הייתי מוסיף שגם את התכנית הקיימת צריך להגדיל ולזרז. יש לזכור את הפער והפיגור העצום שהצטברו במשך שנות המדינה, בהשוואה למקומות אחרים. סגירת הפער הזה פירושה הפניית 99% ממשאבי פיתוח תשתיות התחבורה למסילות מכל המינים (בין-עירוניות, מטרו, רכבת קלה) וכן תכנון וביצוע אינטנסיבי של מערך תחבורתי משולב עם טרמינלים משותפים, לו"זים מתואמים, כרטוס משותף, ומעברים נוחים בין סוגי התחבורה...רק גישה מערכתית כזאת תקרב את מדינת ישראל לרמה המקובלת והדרושה בתחום זה.

דוד היקר: תודה על הערתך המחכימה!!

אבל הייתי מוסיף שגם את התכנית הקיימת צריך להגדיל ולזרז. יש לזכור את הפער והפיגור העצום שהצטברו במשך שנות המדינה, בהשוואה למקומות אחרים. סגירת הפער הזה פירושה הפניית 99% ממשאבי פיתוח תשתיות התחבורה למסילות מכל המינים (בין-עירוניות, מטרו, רכבת קלה) וכן תכנון וביצוע אינטנסיבי של מערך תחבורתי משולב עם טרמינלים משותפים, לו"זים מתואמים, כרטוס משותף, ומעברים נוחים בין סוגי התחבורה...רק גישה מערכתית כזאת תקרב את מדינת ישראל לרמה המקובלת והדרושה בתחום זה.
דוד היקר: תודה על הערתך המחכימה!!

david80

Active member
האם פער התשתיות ייסגר אי פעם???

Raminec
קחו למשל את ציר האיילון, איך לכשישלימו את המסילה השלישית - יהיה כבר צורך במסילה רביעית + שתי מסילות נוספות עבור רכבות ה-S-Bahn...

אף אחד מאיתנו לא נביא

קחו למשל את ציר האיילון, איך לכשישלימו את המסילה השלישית - יהיה כבר צורך במסילה רביעית + שתי מסילות נוספות עבור רכבות ה-S-Bahn...
אף אחד מאיתנו לא נביא
אבל אין ויכוח שיש להכפיל, לשלש, ולרבע את העשייה כבר עכשיו...

מצב
הנושא נעול.
למעלה