../images/Emo157.gif
אני חצי חצי קצת עם אליגטור וקצת עם מוצרט. יש אווירה במדינה של כפיה דתית- אבל מה בקשר לכפיה חילונית? אני מתפלאת עליכם, חנות שנפתחת בשבת- כמובן דברי מאכל- לא תהיה כשרה מבחינת הדתיים, וזה גורם לצימצום המבחר ולאפליה, אין שיוויון, לחילווניות יש יותר אופציות מאשר לדת. לא הבנתי מה בושה בכך? בתור בנאדם אישי פרטי הוא לא מאמין, למה לו לחתום על מסמך שהפתיחה שלו נוגדת את אמונותיו? סליחה, אבל כמו שאלי ישי הוסיף את הבס"ד/ב"ה, כך פורז רשאי להורידו. מה העניין הזה של קירבו לבבות? בגלל זה בדיוק המגזר הדתי עוד יקרוס. הכל שטויות, אתם צריכים להבין שבאמת יש קווים אדומים, שביניכם לבין החילונים יש שוני, שזה לא מתבטא רק בכיפה, תפילות, צניעות ועוד כמה דברים. אז נכון שיש המון מסורתיים במדינה שלנו, אבל עדיין, שהם יתקרבו אליכם, לא אתם אליהם. ואל החילונים הגמורים? תתרחקו. אין לכם מה לחפש שם, שיחיו טוב, בשקט ובשמחה שלהם. לא מזיק אף פעם להיות מיודדים, אבל מפה ועד להתחיל לחשוב כמוהם המרחק רב. אני יכולה להעיד, כמו רבים פה, מניסיוני האישי כמה קל ליפול לזה, כמה קל להקל ראש ופשוט להיות כמותם. אבל אני יודעת גם להגיד שברגע שאתה קולט מהי האמת ומגייס את כולך אליה, אין אפס.ץ מרגישים את זה, וחבל. צריך לדעת לתת את ההרגשה הזאת לרוב המסורתי במדינה, כי הם רוצים לדעת, אל תרדו אליהם. תעלו אותם אליכם.