מה אתם חושבים על הכתבה הזאת?

מוצארט

New member
ואפילו אם נעזוב לרגע

את הקטע של נסיון מחיקת סימני היהדות מהמדינה אני רואה כאן הפרה מפורשת של חוק, וציפצוף מפורש על החוק! חשוב לי להדגיש את דעתי האישית. אין לי בעיה שימכרו חזיר או חמץ או מה שיירצו ברחוב, באמת שאין לי בעיה עם זה. הבעיה היחידה שיש לי היא, שעל כל דבר קטן אנחנו רבים אחד עם השני, ושיש בעם כ"כ הרבה שנאת חינם. אם זה שיימכרו את הנ"ל, זה מה שיקרב יותר בין הלבבות, אני בעד!

אליגטור

New member
זה מה שאתה חושב שיקרב בין הלבבות

אתה סתם זורק את זה לאוויר. לא כל דבר צריך להשליך כי יש סיכוי לקירוב לבבות. ישנם קווים אדומים. כמו שאנחנו לא ניתן שטחים כדי לקרב לבבות. אחרי זה הם ירצו גם חילול שבת בפרהסיה הרי לא תתן להם? איזו מן שיטה זו, להכנע לכל דבר בגלל לכאורה קירוב לבבות. אדם שרוצה לקרב לבבות מבין את השני ויודע שיש לו קווים אדומים עליהם הוא לא יוותר ומפלגת שינוי לא מבינה את זה והיא מהמפלגות שעליהן ניתן לומר בוודאות שאינן באות לקרב לבבות. עם גישה כזו לא נגיע לשום מקום. לי מפריע שימכרו חמץ וחזיר במדינה יהודית באישור המדינה. לי מפריע כי כמדינה יהודית עלינו שלמור על הצביון היהודי של המדינה. המדינה הזאת לא צריכה להיות ככל הגויים ולכן ראשיה קבעו בתחילתה את הסכם הסטטוס קוו שיאפשר למדינה לשמור על זהות יהודית למדינה. ברגע שתתיר הכל, נחזור לימינו כקדם ותתרבה הפריצות. אנשים ירגישו עוד פחות קשר ליהדותם שעכשיו גם ככה היא קשה לחלק, קטן אמנם, מנשוא. אם אתה חושב שלהתיר מכירת חזיר בפרהסיה בעידוד המדינה זה פרט קטן, מסופקני מהו פרט גדול מבחינתך.

מוצארט

New member
אני אתן להם כמעט הכל

יש צביון יהודי למדינה? איפה? באצטדיון שמלא עד אפס מקום באמצע שבת קודש? בפאבים ובבארים שמלאים ב"שישי בערב? אולי הצביון מסתובב בין בתי הבושת במרכז ת"א? או אולי בין כל חנויות לממכר חזיר בבאר-שבע? אה... הצביון היהודי נשכח אי שם בין מושבי המונית שנהגה נרצח רק בגלל תאוות הממון... אם אתה קורא לחוקי המדינה לגבי שבת, ושנוגעים ביהדות, וכל חוקי הכפיה הדתית (כן! כפיה!) - צביון יהודי, אז אתה בבעיה קשה ידידי. כי לא משנה כמה חוקים תשים ותאכוף, תמיד יעקפו אותך. אולי לדעתך הצביון הוא תלמידי הישיבות שמקבלים כסף מהמדינה, בלי שהלכו לתרום למדינה, או לנסות לעבוד, בשעה שאין לחמישית עם מה לאכול!!! צביון אמרת? ועל אלה אני בוכיה...

אליגטור

New member
כן, התפלא

לראות את הצד השחור זה קל. ברור שתמיד יהיו כאלה שעושים את כל מה שאתה מדבר עליו, מה לעשות שזו עדיין מדינה דמוקרטית ולכן לכל אדם מותר לעשות כרצונו בלי שהוא פוגע בחוקי המדינה. ברגע שהמדינה מתירה ומעודדת חילול שבת בפרהסיה, אז זה מותר? כי כבר ככה יש כאלה שמחללים שבת? איזה הגיון זה? יש צביון יהודי למדינה הזאת וזה מתבטא בכך שיש המון חילונים המקיימים ברית מילה, שלא בורחים לקפריסין להנשא אלא מתחתנים בחתונה כדת משה וישראל, ששומרים על כשרות, והולכים לבתי כנסת בחגים וביום כיפור. שעושים בר-מצווה לילד שלהם בבית הכנסת הקרוב, שאפילו שומרים שבת או עושים סעודה משפחתית בשבת. הדוגמאות הן רבות. אתה הבאת את הדוגמאות המעטות אשר בטלות בשישים לעומת רוב העם כי הן מחזקות את טענתך. מה אחוז ההולכים לבתי בושת? היהודים שאוכלים חזיר או מוכרים אותו? גם אוהדי הכדורגל רובם מסורתיים ואכן מנסים למצוא לזה בעייה בדוגמת יום שבתון נוסף כפי שהציע הח"כ לשעבר לגנטל. אתה מדבר על מיעוט. על כפייה דתית התווכחתי מספיק ואני במשחה אחטט בנבכי המקורות שלי להביא לך דברים שאמרתי כשדיברתי עם חילונים לא-מאמינים שהבנתי שיהיה לי קשה להגיע איתם להסכמה, אבל.. לא משנה. אתה זורק כאן הרבה דברים לאוויר שיש צורך לערוך עליהם דיון מאורך אחד לאחד. אתה רוצה לדבר עכשיו על כפיה דתית, כדורגל בשבת או גיוס בחורי ישיבות? על מפלגת שינוי ש"ס או מפד"ל?

מוצארט

New member
כפי שהבנתי מהשירשורים הקודמים

אתה מתכוון להגיע למפגש בפסח, ואז מצפה לנו יום עמוס בדיונים!

זהו זה חזרתתיייי

לא להתגעגע חזרתי.. אוקיי אני גם אגיד מה שהייתי צריכה להגיד
גליה שבט אלעד סניף מרכז קרית שמונה החסרתי משהו?

אליגטור

New member
תגובה

א. לגבי הבס"ד- זכותו המלאה כאדם לא מאמין למחוק ממכתבים שעליהם הוא חתום את המילה בס"ד. ב. פורז ילך בעצמו לפקח על איסור מכירת חמץ כי זהו חוק ועל החוק להאכף. כמו ששינוי ניסתה להחזיר את הפקחים ולא הצליחה גם כאן היא תכשל. לדבר פורז יודע, לעשות בינתיים הוא לא עושה כלום- רק מדבר.

../images/Emo157.gif

אני חצי חצי קצת עם אליגטור וקצת עם מוצרט. יש אווירה במדינה של כפיה דתית- אבל מה בקשר לכפיה חילונית? אני מתפלאת עליכם, חנות שנפתחת בשבת- כמובן דברי מאכל- לא תהיה כשרה מבחינת הדתיים, וזה גורם לצימצום המבחר ולאפליה, אין שיוויון, לחילווניות יש יותר אופציות מאשר לדת. לא הבנתי מה בושה בכך? בתור בנאדם אישי פרטי הוא לא מאמין, למה לו לחתום על מסמך שהפתיחה שלו נוגדת את אמונותיו? סליחה, אבל כמו שאלי ישי הוסיף את הבס"ד/ב"ה, כך פורז רשאי להורידו. מה העניין הזה של קירבו לבבות? בגלל זה בדיוק המגזר הדתי עוד יקרוס. הכל שטויות, אתם צריכים להבין שבאמת יש קווים אדומים, שביניכם לבין החילונים יש שוני, שזה לא מתבטא רק בכיפה, תפילות, צניעות ועוד כמה דברים. אז נכון שיש המון מסורתיים במדינה שלנו, אבל עדיין, שהם יתקרבו אליכם, לא אתם אליהם. ואל החילונים הגמורים? תתרחקו. אין לכם מה לחפש שם, שיחיו טוב, בשקט ובשמחה שלהם. לא מזיק אף פעם להיות מיודדים, אבל מפה ועד להתחיל לחשוב כמוהם המרחק רב. אני יכולה להעיד, כמו רבים פה, מניסיוני האישי כמה קל ליפול לזה, כמה קל להקל ראש ופשוט להיות כמותם. אבל אני יודעת גם להגיד שברגע שאתה קולט מהי האמת ומגייס את כולך אליה, אין אפס.ץ מרגישים את זה, וחבל. צריך לדעת לתת את ההרגשה הזאת לרוב המסורתי במדינה, כי הם רוצים לדעת, אל תרדו אליהם. תעלו אותם אליכם.

מזדהה עם שניכם.

מצד אחד מבינה עד כמה חשוב לא להיכנס לשנאת חינם, וזה נכון שיש קטעים שיש צורך לוותר- שני הצדדים חייבם בויתור! אבל מצד שני, חייבים לשמור ולא לכופף הכל.

ממש לא..

התכוונתי לומר שאתה כן תומך, ולא בכל מחיר. אתה צודק. אני עם מוצרט מהבחינה שחבל על השנאה והחילוק בעם, אבל איתך בקטע שיש דברים שלא מתפשרים עליהם. אם נתחיל להתפשר לא יהיה סוף.

למעלה