מה אתם אומרים על המחשב הזה?

צבתות

New member
מה אתם אומרים על המחשב הזה?

קיבלתי הצעת מחיר למחשב חדש: מעבד - INTEL Pentium 4 1.5 GHz זיכרון - 256 MB RDRAM Vi 800 MHz. דיסק - Qu 40GB ATA 100 7200. DVD - Philips/EPO + Soft. מארז - 400W, S ATA full מפואר. לוח - Asus/Cha P4 Pro +ATA 133. כ. מסך - GeForce MX 2 400 64MB. מודם - Rockwell/intell 56K+voice. מקלדת עכבר וכרטיס קול בלה בלה בלה, סה"כ - 4,400 כולל מע"מ. לא כולל מסך. שווה? המודם שמוצע זה מודם חומרה או תוכנה? ועדיף של US Robotics? ומה עם ההארד דיסק? ולוח אם עדיף Asus נכון? והמעבד, אפשר לדרוש גם 1.7 לא? ומה עם די וי די? אני מסופק אם אם יש טעם להשקיע, שכן אני לא מאמין שאצפה בסרטים על המחשב הזה. אולי עדיף להשקיע בצורב טוב? כי היום כל דבר שרוצים להוציא מידע מהמחשב, לגבות ולעשות משהו זה באמצעות צורב. יש לי צורב במחשב אחר, אבל אולי היום כבר שווה לקנות צורב למחשב חדש?

התייחסות../images/Emo45.gif

ראשית וכללית - תרכובת יפה מאוד ומחיר סביר שאלה - אתה בטוח שה ASUS הזה תומך ב RDRAM? גם המספר 133 בדגם שלו רומז שהוא מיועד ל SDRAM 133 תבדוק את זה טוב כי המידע שיש לי על RDRAM אומר שבשוק היום רק גריבלדי עובד איתו, אבל יכול להיות שהשתנה, בבדיקה תבדוק לא רק עם הוא עובד עם הזכרון אלא גם אם הוא עובד איתו במהירות הדרושה ! המודם שמוצע הוא מודם תוכנה, בעיקרון כל המודמים PCI הם מודמים תוכנה לדעתי לא צריך להשקיע במודם, כי זאת טכנולוגיה בסוף הדרך לגבי ה DVD זה יתן לך אופציה לעשות RIP לסרטי DVD במחשב, מעבר לזה אין לזה יתרונות, אבל הפרש המחיר מ CD רגיל הוא סהכ 100 ש"ח ובהפרש הזה לא קונים צורב טוב הפרש הביצועים בין 1.5 ל 1.7 די זניח, השאלה היא כמה הפרש מחיר ידרשו עבור ההחלפה, עד 100 ש"ח לדעתי אפשר, מעל לא מוצדק בכל מקרה תרכובת יפה, בהצלחה

jumpgate

New member
לא רק גריבלדי אלא גם מריוויל

ה CHIPSET היחידי שמשלב תמיכה במעבד P4 וזכרון RDRAM הוא 850 של אינטל. כל לוחות האם שתומכים בשילוב הזה מיוצרים על בסיס ה CHIPSET הזה, לא משנה מי יצרן הלוח (ASUS, DFI, AOPEN, MSI וכו). GARIBALDI הוא שמו של לוח אם שמיוצר ע"י אינטל עבור מעבדי P4 ישנים (מפחיד שיש כזה מושג פנטיום 4 ישן לא?
) בחיבור SOCKET423. MARYVILLE הוא שמו של לוח אם חדש יותר של אינטל שנועד עבור מעבדי P4 בעלי החיבור החדש SOCKET478. שני הלוחות הללו של אינטל, וכל לוח של יצרן אחר המבוסס על ה INTEL 850 CHIPSET תומך ב RDRAM.

דובי123

New member
אבל..... צבתות...... לא מזמן רכשת מ

מחשב חדש [על חשבון ביוח וסרבת לשתף אותנו בפטנט !!
פרצוף זועם ]

צבתות

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

כן, המחשב הזה עודנו בשימוש. אבל צריך להתרחב לא? (למעשה אני מחליף מחשב ישן, פנטיום 130MHZ במחשב הזה. חתיכת שידרוג לא?)

nisso167

Member
מנהל
דיסקט

וואלה התגעגעתי אליך. איפה נעלמת מהנוף. באמת שאתה חסר.

צבתות

New member
מה שבטוח, באי סי קיו לא נעלמת...

איך אני יודע אם האיי סי קיו שלי מחובר? פשוט מאוד, אם אני רואה שדיסקט און ליין, אני יודע שהכל עובד
האמת, בזמן האחרון נראה לי שהאי סי קיו שלי כ"כ התרגל לראות אותך און ליין שהוא כבר אוטומטית מראה את זה, גם בלי להתחבר...

jumpgate

New member
לא רע. לא רע בכלל

דיסק קשיח טוב כרטיס מסך טוב אני רואה שהלכת על P4 + RDRAM, שזה עדיף על SDRAM. המודם 98% מודם תוכנה, עם כל מה שמשתמע מכך. האמת, היום קשה מאוד למצוא מודם חומרה. אני מסכים עם מה שנאמר שחבל על הכסף בהשקעה על P4 1.7, היום 1.5 זה מעל ומעבר. לגבי DVD, לך על זה. היום הם מספיק מהירים כך שהביצועים הם כמו של CDROM. נקודה אחת קטנה. איזה לוח זה? ASUS בסדר, אבל איזה ASUS? ה ATA133 אמור לתאר תמיכה בדיסקים קשיחים חדשים, אבל שים לב שהכוונה לא לזכרון במהירות 133 (SDRAM). אני ממליץ על ASUS P4T-E. בכל מקרה שים לב שלא נותנים לך P4T רגיל (דגם ישן יותר). תתחדש ותהנה.

ForumMan

New member
תנסה לבדוק גם...

הצעות מחיר ל- AMD תואם ל- INTEL שבחרת. הפתעות מצפות לך ! תתחדש מ... האיש, הפורום וה- AMD המעולה.

duke4you

New member
לגבי המעבד

ראיתי הרבה מחשבים עם מעבד פנטיום 4 1.5 והביצועים שלהם ממש לא משהו. 1.6 ומעלה מראים ביצועים של ממש. נכון שגם הלוח משחק תפקיד, אבל באופן כללי, לא הייתי ממליץ על ה1.5. לדוגמא - ראיתי מחשב עם פנטיום 4 1.6 לוח ASUS P4T זכרון 256 RDRAM של Kingston והוא העלה את windows98 תוך 12 שניות, כולל תהליך הpost של הbios. כמו-כן הפעלת יישומי האופיס (word, pp) בפחות משניה. לפי דעתי ה1.5 לא מוצלח.

ForumMan

New member
הי

המחשב שלי : AMD 750MHZ SDRAM 256MB וכו´ 9 שניות מרגע הלחיצה להפעלת המחשב ועד שאני כותב את סיסמת מנהל הרשת שלי ב- WIN2K. AMD שולטים, הא ? האיש והפורום.

קוברה@

New member
מסכים עם אי הפורום

לחלוטין! AMD לא רק יוצר זול אלא גם יותר מהיר מ INTEL כך שווה לך לבדוק הצעות של AMD אני בעצמי עשיתי את ההחלטה ואני מאוד מרוצה מהמחשב החדש... לגבי הATA-133 תבין שזהו תקן של דיסקים קשיחים שעדיין שום דיסק קשיח התומך בכך...למרות החשיבה הרווחת בין אנשים שהדיסק של MAXTOR החדש תומך בזה ...אז תבינו שזה לא נכון כך שזה לא בדיוק ה הדבר שצריך להתסכל עליו מה שכן אני מסכים לחלוטין שהDVD זה לא משהו שצריך לוותר עליו תיקח DVD של ASUS X16 ממש מכשיר מעולה ומהיר כשד...ואגב מחירי הצורבים היום ירדו לרמה ממש מצחיקה כך שהבדל בין צורב X16 וDVD הוא בערך 150-200 שקל...לא רציני בכלל. ואגב לא זוכר מי רשם בתגובה לגבי SDRAM?????ו P4???? על מה אתה מדבר??אין דבר כזה....מה שכן קיימים כבר לוחות עם DDR יכול להיות שזה גם כיוון ששוה לבדוק בהצלחה אגב המודם שציינת 100% תוכנה...(לא מהטובים) אם אתה רוצה מודם תוכנה טוב..תחשוב אולי על מודם של ELSA או ESS כמובן שאין כמו מודנים של USROBOTICS (יש להם גם מודם תוכנה) אבל הוא לשם שינוי לא עושה בעיות כמו האחרים.

לקוברה@, מצטער אבל דעותינו שונות

ראשית לא ראיתי שבאי הפורום המליצו על AMD, הקבועים שממליצים עליהם חזרו על המנטרה, אני אישית מנסיון אישי מר, אכלתי קש עם AMD ומזל שבחנות שיש לי שם קשרים החליפו לי ל P4 והיום אני מאוד מרוצה אני יודע ש AMD מעבד טוב, כנראה שאני אחד מאלו שתפסו את בעיות התאימות ואכלתי קש, לכן אני דוקא מאלו שמתנגדים לחסכון הכספי הזה שנית, בהתייחס למודם, היום מודם זה טכנולוגיה ביציאה, זאת שאלה של זמן עד שכולנו ניהיה בADSL או בכבלים, לכן חבל להשקיע במודמים יקרים, המודם הפשוט שהוא קיבל את ההצעה שלו יעשה את העבודה טוב מאוד (סהכ זה מודם ולא צורב או איזשהוא פריט מהותי) שלישית, לגבי DVD אני אישית גם בעד, החסרון היחידי זה שרוב ה DVD בשוק לא מזהים דיסקים של 90 דקות בעוד שכמעט כל ה CD החדשים כן

עוזי 2

New member
ככלל, כאשר קונים AMD, יש להקפיד על

כאשר קונים מחשב מבוסס AMD יש להקפיד על מספר כללים. שניים מהם דורשים התייחסות מיוחדת: ספק כוח יציב וחזק, ופיזור חום יעיל. Athlon קצת יותר רגיש מפנטיום, לגבי יציבות הספק, וגם צורך יותר חשמל, וספקים מסוגים זולים מתחילים לאבד את יציבותם כאשר צריכת החשמל גבוהה, לכן חשוב לדאוג הספק מספיק גדול של הספק. הרבה טכנאי מחשבף לא שמים ספקים מספיק טובים וחזקים והתוצאה היא בעיות יציבות שקשורות בד"כ לישמוים ספציפיים או לכרטיסי מסך עתירי משאבים (ולכן זוללי חשמל). אנשים מייחסים את זה לבעיות יציבות כלליות או לבעיות תאימות עם חומרה, אבל מדובר בספק לא מספיק טוב. אנאנד צ´ימפי, אחד מהמומחים היותר גדולים לחומרה (אין קשר לשימפנזות), אמר פעם שהוא גילה שכמעט בכל המקרים שבהם אנשים הגיעו אליו עם בעיות יציבות שקשורות למחשבים מבוססי את´לון, הוא גילה שהחלפת הספק פתרה את הבעיות. לגבי פיזור חום, שוב, אין כאן דברים מיוחדים מעבר לשימוש במאוור ובמפזר חום שהותאמו למעבד הספציפי שרכשת, ולהקפיד על המשחה להולכת חום (מגיעה בד"כ באופן סטנדרטי כבר על מפזר החום), ואז אין שום בעיות. כמו במחשבים מבוססי פנטיום, גם במחשבים מבוססי את´לון, חשוב לקנות לוחות אם וזכרונות באיכות טובה. הקפדתם על זה, ויש לכם מחשב יעיל חזק יציב, וללא שום בעיות תאימות. פשוט עיסקה הרבה יותר מוצלחת מכל עיסקה מבוססת פנטיום 4. לא הקפדתם על זה, ויהיו לכם בעיות יציבות ו"תאימות" וכדומה.

למעלה