מה אוכלים?

natali24

New member
מה אוכלים?

בנות יקרות, אשמח לעצות וטיפים מניסיון לגבי העשרת התפריט היומי של ביתי, בת ה- 10 חודשים. היום התפריט נראה כך: בוקר - סימילאק ארוחת 10 - פירות (רסק) צהריים - מרק (רסק של עוף+גזר+קישוא+בטטה+תפו"א+אורז מלא) את שתי הארוחות הללו היא אוכלת במשפחתון. אחה"צ - סימילאק ערב - גבינות: יוגורט+גבינה 9%+גבינת סקי וניל למתיקות. מה אפשר עוד לתת? ניסיתי עגבניה ונרשם כשלון ופרצוף חמוץ. במבה אוהבת (בעצם מי לא!?) תודה רבה מראש
 

אביטלתל

New member
אפשר

ירקות מבושלים חתוכים לאכילה ביד אם כבר התחלת לתת מזונות שמכילים גלוטן אז פסטות בכל מיני גיוונים ליוגורט אפשר להוסיף פירות מרוסקים לגיוון
 

uti

New member
קצת הצעות

בתור התחלה תתחילי להסמיך לה את האוכל המטרה שלנו בהכרת המוצקים לתינוקות זה שבגיל שנה כבר יאכלו כל מה שאנחנו אוכלים
בגילה היא לא צריכה רסקים את יכולה להסמיך לה את האוכל, לתת לה פירות בשלים ביד, או למשל תפוח אפוי בתנור ולתת לה לאכול בידיים.
לגבי גיוון, את יכולה במקום מרק כל צהריים, לגוון לה בבישולים למשל אפונה ולמעוך ולתת לה, להוסיף דגנים למרק - גריסים, כוסמת, קוסקוס(כמובן כל אלו לבשל טוב) בגילה היא כבר יכולה לאכול כמעט הכל(מלבד טחינה, ביצים וכאלו אלרגניים). את יכולה לבשל לה קציצות בשר טחון(לאל ביצים) עם עגבניות (זה שהיא עשתה פרצוף לעגבנייה לא אומר כלום, הם לא מפתחים העדפות קולינריות עד גיל 2 כל השאר זה הרגל, לא רצתה עגבניה עוזבים לשבוע ומנסים שוב)
הצעות לגיוון: עוף עם אבוקדו ורסק עגבניות תפוח אדמה עם כרובית וכרישה עוף עם גזר ומשמשים את יכולה להוסיף צימוקים לאוכל (לאחר השרייה של שעה במיים) חומוס קטניות ושות' להכין דייסות מסולת ופירות ולטבל בקינמון (מאוד טוב בעיקר בחורף ובעת צננת) קמח תירס עם גבינות אפוי בתנור בכל מקרה, ממליצה לך להציץ בספר טעמים ראשונים יש שם המון המון רעיונות ואפ את בקופת חולים מכבי יש הרצאות חינם של תזונאית תינוקות ששוברות המון מיתוסים ויש מידע חשוב מאוד ממליצה לך לשמוע בהצלחה
 

uti

New member
קצת טעויות כתיב...

הכוונה לקציצות ללא ביצים, ובכלל את יכולה להכין לה לבבות מכל מיני ירקות (כרובית, בטטות וכו')
 

נורית2004

New member
שאלה נוספת. אם עד עכשיו הייתי מרסק

מרסקת את המרק ומקפיאה לכמה ימים בקופסאות איך מקפיאים אם לא מרסקים ומשאירים את הירקות בגודלת הטבעי ?? כשאת מציינת עוף עם אבוקדו העוף מרוסק או לא ?
 

אביטלתל

New member
לא עוברים מריסוק לגודל טבעי

עוברים למרקם גס יותר אני הייתי מרסקת בעזרת מועך של הפירה וכך יצא לי מרקם גס יותר אם כרגע את יוצרת מחית חלקה כדאי להשתמש בבלנדר אבל לא לטחון לגמרי כדאי להקפיד שאת הבשר והאורז תטחני בנפרד ולמחית חלקה
 

לימיצ

New member
את יכולה לפרט לגבי דייסות הסולת?

איך עושים דייסות מסולת ופירות וליבי כבר מעל שנה אז אין בעיה עם חלב.....
 

natali24

New member
קציצות - זה לא מוקדם?

שוב שלום, ניסיתי לתת לה קצת קציצות שהסבתות בישלו. לקחנו קציצה, פוררנו לחתיכות קטנות ושמנו על המגש מלפניה, כדי שהיא תתפוס עם האצבעות ותאכל לבד. לאחר בדיקה מעמיקה, לי הכניסה את חתיכת הקציצה לפה. ואז התחילו הפרצופים: לא כ"כ הבינה מה היא צריכה לעשות, ללעוס את זה? לבלוע? כמה זמן לועסים? מאוד לא ברור. ניסיון אחד הספיק, ואח"כ היא לקחה הכל וזרקה לכלבה שחיכתה בהנאה מתחת לכסא שלה. היום הניסיון הסתיים בהקאה וכמעט חנק. יכול להיות שזה קצת מוקדם? איך אפשר לדעת שהיא מוכנה לאוכל קצת יותר "מורכב" (קרי, סמיך, שצריך ללעוס קצת) מאשר המרק הטוב והמוכר? תודה רבה
 

אביטלתל

New member
נשמע שבאמת מוקדם מדי בשבילה

יש תינוקות שבגיל הזה כבר אוכלים קציצות כנראה שהיא עדיין לא בשלב הזה את המרק הטוב והמוכר כדאי לנסות לטחון קצת יותר גס ולראות כיצד היא מתמודדת עם זה אני הייתי מרסקת את הבשר והאורז למרק בבלנדר למחית חלקה ואת הירקות ריסקתי עם מועך פירה ואחרי זה עירבבתי
 

natali24

New member
בהחלט רעיון טוב

למרק שאכין בשבוע הבא (במשפחתון מדי יום מבשלים לה טרי) לסופ"ש אנסה לעשות את מה שיעצת. נשמע רעיון טוב. כמובן שאכין די מרק רגיל למקרה שהיא לא תתלהב. סה"כ, היא לא אכלנית גדולה...
 

natali24

New member
אני מעריצה אתכן!!!

תודה רבה על התשובות, הטיפים והעצות הנפלאות. אשתדל ליישם ולדווח. תודה רבה, אני מאוד מעריכה את זה.
 

לימיצ

New member
יש לי עוד כמה רעיונות..

תכיני מנשיקה של לחם מלא טוסט (תייבשי בתנור) ותתני לה ביד בארוחת ערב (להשגיח טוב טוב על גודל הביסים שהיא לוקחת). לגבי הצימוקים- אולי זה ברור, אבל עדיין- לחתוך אותם, לא לתת שלמים... לגבי ההקפאה- אין שום בעיה- כמו שהקפאת עד היום מרוסק, תקפיאי שלם- תשימי בקופסא פולקה, חתיכת תפו"א, חתיכה גזר וחתיכה ממה שעוד יש בדר"כ, 2 כפות אורז ודגנים אחרים, קצת מים מהמרק ויש לך מנה מוכנה.
 
למעלה