מהפכה בשכר הקצינים?

rubinon

New member

talburstein

New member
נשמע מעניין..

זאת תוספת של 800 עד 1000 שקל לעתודאי, ולפי הכתוב מדובר גם על תוספת של כשתי משכורות חודשיות כל שנה. נקווה שזה יעבור..

היונתן

New member
דעתי

שלא השתנה כלום, רק נכנס לתפקיד ישר הוא דואג לרפד את הכיסים. זה כתוב בכתבה בפירוש, "בעיקר לבעלי הדרגות הנמוכות" אעלק. תחשוב כמה זה שתי משכורות של תא"ל. איזה ביזיון. שיקצץ 60% מכח האדם במפקדות וכל הבעיות יפתרו באורח פלא. לגבי הפערים מהאזרחות, זאת שטות להגיד שיש תחרות, לצבא בהגדרה יש תפקיד שונה מלתעשיות האזרחיות/היי טק, והוא לספק ביטחון.אין ולא צריכה להיות בכלל תחרות. אם אתה מצויין בתחום אקדמי כלשהו, מקומך לא בצבא.

motior

Member
התוכנית כנראה כוללת גם קיצוץ כ"א במפקדות

כדי למצוא תקציב "קצין בכיר שפרש לאחרונה מצה"ל אמר היום ל-TheMarker כי לצורך המהלך יצטרך אשכנזי להורות על קיצוץ בתקני כוח אדם במפקדות, ואולי אף על צימצום במספר הקצינים בדרגות הבכירות, תת-אלוף ואלוף משנה. "הבעיה מתחילה מלמעלה - במשכורות הגדולות ובתנאים הנלווים נמנעו מלטפל במהלך השנים. לכל קצין בכיר יש שני כלי רכב לפחות, מטה ומפקדה עתירי כוח אדם ואמצעים נוספים. לא לכל תא"ל יש תעסוקה מלאה המצדיקה העמסת עלות כזו על תקציב צה"ל. ניתן לחלק את העבודה טוב יותר ולצמצם את מספר התקנים", אמר הקצין הפורש. "

היונתן

New member
איך אתה מסיק את זה?

הקצין הפורש בהגדרה לא נמצא במעגל מקבלי החלטות.

yoamash

New member
למען הדיוק

מדובר על תוספת של שתי משכורות בשנה (כלומר תוספת של בערך 15% בברוטו) לסרנים, ורק תוספת של אחוז אחד לשכר התא"לים. אם תא"ל מרויח 40,000 ברוטו (ניחוש פרוע ולא מבוסס), זה אומר תוספת של 400 ש"ח, ובערך 250 ש"ח בנטו.

היונתן

New member
הבנת הנקרא

"תהיה התוספת דיפרנציאלית ותעמוד על שיעור מקסימלי של כ-15% שיינתן לדרגות הנמוכות. התוספת תינתן גם לדרגות הבכירות בשיעורים נמוכים יותר. קצין בדרגת אלוף יקבל תוספת של אחוז אחד לשכרו. זאת בנוסף לתוספת שנתית בגובה שתי משכורות שתינתן לכל קציני הקבע. בדובר צה"ל סירבו היום להתייחס לפרסום." אתה באמת תמים כל כך כדי לחשוב שיש איזשהו תא"ל ומעלה שיקדם איזושהי רפורמה שכוללת העלאה בשכר בלי לכלול העלאה בשכר שלו?

חכה, יש עוד

לפי מסמך רשמי כביכול כתוב שם שרק סרנים ותיקים יקבלו תוספת לשכר, ובאותה נשימה ציינו שם שלא הוגדר מה זה סרן "ותיק". (איכשהו יש לי הרגשה שהצבא שוב יצליח להשחיל לי צינור) מישהו מסביבי קשקש שהעלאה של 16% היא רק לסרנים שהם סרנים מעל 4 שנים (שזה מה? קומץ לוזרים שלא הצליחו אפילו להשיג תקן רס"ן?). כמובן, שאין לי מושג מה נכון ומה לא. המשך יבוא.

היונתן

New member
חוק מספר אחד לעתודאים..

1. על טעויות משלמים. גם ככה הגיע הזמן שתשתחרר כבר

smokylover

New member
שוב לא מדויק

במסמך הרשמי התוספות הוגדרו כשתי משכורות שנתיות לסרן בעל ותק של 3 שנים, 5.5% לרס"נים, 5 % סא"ל ואל"ם, 1% לתא"ל ואלוף. דרגות זוטרות באמת לא יקבלו כלום. עתודאים בחתימה הראשונה - כנ"ל.

mike76tlv

New member
../images/Emo31.gif "קומץ לוזרים שלא הצליחו להשיג תקן רס"ן"?

הרי הצבא ידוע בזה שהוא מתגמל מצויינות, ומי שטוב - מקבל תמריצים ומי שלא - לא, ותקנים, שיאים, מכסות, ביורוקרטיה, ועוד קללות (וסתם טיימינג) Have nothing to do with it. במו עיני ראיתי לא מעט אנשים שאין מוכשרים מהם לא מקבלים את התמריצים המעטים שהצבא כן יכול לתת להם (תוכניות שירות, מענקים, תקנים).

yoamash

New member
לקרוא אני יודע, תודה

הופץ היום גם עדכון ברשת הדואר הצבאית על תוספות השכר, והוא מפורט ומדוייק יותר מידיעה עיתונאית. אז ככה: א. סרנים יקבלו תוספת של שתי משכורות בשנה, בתנאי שיש להם ותק של 3 שנים (אני מניח שמדובר על ותק בשירות, שכולל גם שירות חובה; אם מדובר על ותק בדרגה, זה ישפיע על מעט מאוד אנשים) ב. רס"נים יקבלו תוספת של 5.5% למשכורת. ג. סא"לים יקבלו תוספת ששכחתי את גובהה, אבל מדובר באחוזים בודדים. ד. אל"מים ותא"לים - אחוז אחד למשכורת. הרקע, כמו שאני מבין מהעיתון, הוא הבריחה ההמונית של קצינים צעירים מהצבא. מהיכרותי קצינים צעירים הבעיה היא פחות בעתודאים (אלה ממילא חתומים לקבע) ודווקא יותר אצל הלא אקדמאים, שנכון להיום מקבלים משכורות מעליבות, של פחות משכר מינימום (סרן ללא תואר ובלי רמת פעילות - בערך 3800 ומשהו) ולפיסקה האחרונה שלך אני לא עונה, כי חבל על הויכוח. השנאה שלך למערכת הצבאית (בלי קשר למקור שלה, שאולי מוצדק) מעבירה אותך על דעתך ומה שלא אומר לא ישכנע אותך.

חולקת עליך לגבי הסרנים

מעטים מאוד הם הסרנים שאין להם ותק של שלוש שנים בשירות, ואני לא רואה סיבה הגיונית למנוע מהם את המשכורות הנוספות. לעומת זאת, סרנים עם וותק של שלוש שנים בדרגה הולכים ומתרבים, כי יש קיצוצים בתקנים ו"התכנסות למכסות" וכל מיני מילים יפות כאלה. אז יותר הגיוני שהמשכורות הנוספות האלה (שמסתכמות ל-16.6% מהשכר השנתי. אולי מכאן העיתון הביא את המספר של 15%) מיועדות לפצות את הסרנים הותיקים על זה שאין בשבילם תקן רס"ן. סא"ל ואל"מים יקבלו 5%; תא"לים ואלופים רק 1%. קשה לומר שסא"לים ואל"מים הם "קצונה זוטרה"... מכתב חצי-רשמי שהסתובב גם הוא ברשת היום (מקורו בענף תקציבים בפיקוד העורף), דיבר על כך שהתוספת לרס"נים מיועדת לפצות אותם על העליה בעלות שווי רכב הליסינג - וזה מסביר גם למה סא"לים ואל"מים יקבלו העלאה דומה. תא"לים ומעלה מין הסתם מקבלים גילום מלא של כל שווי-רכב שהממשלה תחליט עליו, ולכן לא צריכים שום העלאה. אבל במכתב הרשמי (של ר' אמ"ש) אין זכר לעניין הרכב. בכל אופן לא ברור איך התכנית הזו מועילה להחזיק את הקצונה הזוטרה בצבא. היא מתאימה רק לעתודאים, שבנקודת ההחלטה הראשונה שלהם, בסוף הקבע הקשיח, הם סרנים בוותק של שלוש שנים. היום כולם דורשים תקן רס"ן בשביל להאריך חתימה. עכשיו אפשר יהיה להגיד להם, "גם אם תישאר סרן המשכורת שלך תגדל ב-16%." נחכה ונראה אם באמת יעשו משהו גם בשביל הסגנים והסרנים הצעירים, ובשביל הנגדים.

yoamash

New member
צודקת לגבי הסרנים

לפחות לפי מעריב של היו, מדובר בסרנים עם ותק של 3 שנים בדרגה, כלומר באמת אותם סרנים ותיקים שעוד לא קיבלו רס"ן. ישפיע על מעט מאוד עתודאים - כאלה שיבחרו לחתום מעבר לחתימה המקורית (בין אם יהנו מההטבות לסרנים ותיקים ובין אם יהנו מהעלאת שכר הרס"נים). בעיניי, זה לא פותר את הבעיה האמיתית של הצבא, וזה דווקא אותם קצינים לא אקדמאים שעוזבים כי הם מקבלים פחות משכר מינימום. אגב, באותה איגרת של ראש אכ"א היה רשום גם משהו על תוספות לנגדים, אבל לא התעמקתי....

במחלקה שלנו בקושי יש סרנים

לעומת זאת מספר הסגנים הוא הגבוה במחלקות חה"א

למעלה