מהנמל ועד לרכבת."המעביר" קו 4.

מצב
הנושא נעול.

krause

New member

כרטיסיה של "המעביר" תחילת שנות ה 40 .שימו לב לבית הדר ותחנת הרכבת. חוץ מבית הדר אשר עדין קיים, אזי הנמל כבר לא נמל. מוגרבי הנו מגרש חניה עלוב,ותחנת הרכבת לא קימת יותר.קו 4 יחיה לנצח! אגב האם שמה של תחנת הרכבת בבית הדר לא נקרא "מרכז"??

אוהד11

New member
אכן רכבת מרכז

כרטיסיה של "המעביר" תחילת שנות ה 40 .שימו לב לבית הדר ותחנת הרכבת. חוץ מבית הדר אשר עדין קיים, אזי הנמל כבר לא נמל. מוגרבי הנו מגרש חניה עלוב,ותחנת הרכבת לא קימת יותר.קו 4 יחיה לנצח! אגב האם שמה של תחנת הרכבת בבית הדר לא נקרא "מרכז"??
אכן רכבת מרכז
אכן תחנת הרכבת על יד בית הדר כונתה "תל אביב מרכז". אבל, לפני שנם רבות היא שבקה חיים והרכבת עברה הרבה גלגולים.

מה פתאום, רכבת צפון.......

אכן רכבת מרכז
אכן תחנת הרכבת על יד בית הדר כונתה "תל אביב מרכז". אבל, לפני שנם רבות היא שבקה חיים והרכבת עברה הרבה גלגולים.
מה פתאום, רכבת צפון.......
לא יודע איך היא נקראה בשנות ה-40 עד אמצע שנות ה-50. אולם, בוודאות בשנות ה-60 ואולי כבר בשנת 55' עם הקמת תחנת ארלוזורוב, תחנת בית הדר נקראה "תל אביב דרום". במוזיאון הרכבת וכן באתר של רכבת ישראל, תחת האייקון מוזיאון הרכבת, מופיע לוח זמנים רשמי של הרכבת משנת 68', בו כתוב מפורשות תל אביב דרום ובסוגריים בית הדר. כמו כן ת"א מרכז כתוב בסוגריים ארלוזורוב ואילו רכבת ת"א צפון היא לא בני-ברק אלא רמת-גן. הכוונה היא למה שהיום זו אכן תחנת בני-ברק. זה מוזר כי מאז ומעולם היא היתה בשטח המוניציפאלי של בני-ברק. לא יודע למה כתוב דווקא רמת-גן.

four seasons

New member
מקסים, אין מילים בפי...

מקסים, אין מילים בפי...
אני ממש נפעם מהיופי והדמיון בעיצוב הכרטיסיה, אני מודה לך שצרפת את התמונה וגרמת לי אושר רב, לגבי מוגרבי והגימנסיה ועוד מאות מיבנים ציבוריים ופרטיים שאינם נכתבו רקוויאמים רבים, ת"א עיר שמצטיינת בדימיון, בעושר ולעיתים בעצב.

oren*

New member
מה הכוונה "אין מספר אחד יכול לשמש

להסעת שני ילדים"? די ברור שצריך לשלם עבור כל ילד בנפרד לא? פריטים מדהימים, ברוך שובך קראוס

איליה.

New member
יכול להיות שבאותה תקופה היה מקובל

להסעת שני ילדים"? די ברור שצריך לשלם עבור כל ילד בנפרד לא? פריטים מדהימים, ברוך שובך קראוס
שניקוב אחד יכול לשמש לשני ילדים שנוסעים ביחד? ובכלל - זאת לא כרטיסיית נוער, נכון? זה לא כתוב בשום מקום. אז יכול להיות שהיה מקובל שניקוב אחד משמש להסעת מבוגר אחד או שני ילדים?

alexUK

New member
"שניים במחיר אחד" מקבל מושג חדש

שניקוב אחד יכול לשמש לשני ילדים שנוסעים ביחד? ובכלל - זאת לא כרטיסיית נוער, נכון? זה לא כתוב בשום מקום. אז יכול להיות שהיה מקובל שניקוב אחד משמש להסעת מבוגר אחד או שני ילדים?
ואגב, רואים שאת הכרטיסיה עשה מעצב גרפי בעל רמה גבוהה ביותר.

ליילנד

New member
לדעתי זו כרטיסיה של מבוגר

ואגב, רואים שאת הכרטיסיה עשה מעצב גרפי בעל רמה גבוהה ביותר.
ומאחר ילד עד גיל מסוים נסע חינם זה כאילו כולל גם אותו אבל אם המבוגר אם שני ילדים הוא צריך לשלם על אחד מהם. אני חושבת שזה כך גם היום. באמת הכרטיסיה מעוצבת יפה.

krause

New member
אני חושב שליילנד צודקת.ראו כרטיסית

ומאחר ילד עד גיל מסוים נסע חינם זה כאילו כולל גם אותו אבל אם המבוגר אם שני ילדים הוא צריך לשלם על אחד מהם. אני חושבת שזה כך גם היום. באמת הכרטיסיה מעוצבת יפה.
אני חושב שליילנד צודקת.ראו כרטיסית
ילד של המעביר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה