מהן הדרישות המינימליות

מהן הדרישות המינימליות ../images/Emo35.gif

כדי שאבנה אתר עם עבודה מול מסד נתונים ותמונות יפות... מה הדרישות המינימליות של המחשב שאני צריכה להשיג? זכרון-הארד-דיסק, פנטים 1-2-3 מה התנאים המינימליים שאזדקק להם?
מראש אוקיינוס

שלום לך

קודם כל, אם את מתכוונת לאכסן אתר על המחשב האישי שלך אני ממליץ מאוד לא לעשות את זה - זה חיבור איטי (כן, גם adsl וכבלים איטיים מדי בשליחת נתונים), לכולם זה יהיה איטי, שלא לדבר אם ייכנסו עשרה אנשים ביחד. אני כותב כרגע הסבר מפורט על הסיבות ללמה לא לאכסן בבית באתר שלי, יהיה עוד מעט. אבל הנה התשובות לשאלה שלך: -כמה שיותר זכרון, מעבד כמה שיותר מהיר, מחשב חזק כמה שיותר כדי שיהיה יציב יותר. -לא משנה מה גודל ההארדיסק, רק שיהיה לך מספיק מקום בכיף כדי לאכסן את הדברים עצמם... -חיבור כמה שיותר מהיר לאינטרנט, למרות ששוב, שום דבר לא מהיר כמו שרתים מקצועיים. -תצטרכי גם תוכנת שרת שתומכת בשפת הצד-שרת שתשתמשי בה, אני ממליץ על apache עם תמיכה בphp+mysql. בהצלחה!

tom2222222

New member
הצעה : תתעלמי ממי שמנסה למכור לך

בתשלום מה שאת יכולה וביקשת בחינם אם זה רק היה הסבר של למה לא
מניסיון הם רובם מוכרים מקומות אחסון ומנסים לשכנע את מי שלא מבין אני עושה הכללה אז לא להיפגע אם מישהו "סתם" עשה טעות ולא הבין ששאלו "איך כן לבצע" ולא "למה לא לבצע" !!!!!!! ---------------- ולתשובה כדי לבנות אתר כמו שאת רוצה הדרישות מינימום מאוד קטנות ואפשר להריץ אותו גם על פנטיום 1 עם זיכרון 16 מגה בייט א ב ל . . . א. על מחשב כזה תוכלי להריץ אני חושב רק מערכת לינוקס עם שרת ב. כמו שאמר לך האדם הקודם המחשב בנתונים האלו יספיקו לך לבנות את האתר כמו שרצית אבל לא לשמש כמקום אחסון לאתר כי אז צריך דרישום קצת יותר לאחסן אתר פרטי אני חושב שמספיק פנטיום 2 עם מערכת הפעלה וינדוס 98 או יותר תעבורה של אינטרנט מהיר מספיק ועדיף כבלים בגלל אפלויד יותר גבוה ושרת אפטצי' יותר מ10 גולשים ביחד לא מאמין שיהיו לך ולכן זה ממש מספיק אם את רוצה תשובות יותר מיקצועיות את יכולה לשלוח לי מסר פרטי ואני אתן לך כתובת של מקום מיקצועי (לא רוצה לפרסם כאן כי אני לא בטוח שזה ממש חלק מהתשובה ואז זה כאילו פירסום ואסור בצדק) אבל שם אני יודע שתקבלי תשובות של "איך כן לעשות כל דבר" ולא "למה לא לבצע" כי זה אתר לימודי שהמטרה שלו ללמד והודעות של "למה לא" זוכות לנזיפה שם ע"י צוות האתר בדרך כלל כי הכל אפשר ושרת בבית הוא בדיוק מחשב כמו שרת מיקצועי והשאלה היא איך כן הופכים אותו לשרת יותר מיקצועי ובסוף את צריכה להחליט אם ה"איך כן" שווה לך מבחינה מאמץ וכסף

אני חייב לתקן.

אוקיינוס, תתעלמי מכל מי שאומר לך להתעלם מאחרים
(שמתם לב לפרדוקס?) נפתח בזה שאני לא מוכר אכסון, וגם אם כן לא דיברתי על חברה מסוימת ככה שזה לא עוזר לי. המלצתי על אכסון מקצועי (גם בחינם יותר טוב מעל המחשב הביתי!) מהסיבה הפשוטה שהוא יותר טוב מהביתי ברמות עצומות, אין מה להשוות. לגבי מה שאמרת (טום) על הודעות של "למה לא" ו"איך כן" אתה די צודק, אבל במקרה הספציפי הזה אני לוקח לעצמי (תמיד, כל פעם שאני רואה את הנושא הזה) את הזכות לענות תשובות של "למה לא" מרוב שאכסון ביתי זה דפוק... לגבי מה שאמרת על זה שתמליץ בפרטי על מקצועיים... נו באמת, אז בסוף יוצא שאתה זה שמנסה לעשות כסף מהודעות תמימות ולא אני, לא? אוקיינוס, את מוזמנת לשלוח גם לי מסר ולקבל המלצה חמה על שרת מסוים :) ולסיום: "כי הכל אפשר ושרת בבית הוא בדיוק מחשב כמו שרת מיקצועי" - כאן אני עוד עלול להתייאש. משפט כל כך לא נכון לא ראיתי הרבה זמן. נעבור חלק חלק - "כי הכל אפשר" - טעות, ברור שלא הכל אפשר, באף תחום. "שרת בבית הוא בדיוק מחשב כמו שרת מקצועי" - כן, הם שניהם מחשבים, אבל אל תעיז להשוות... "שרת" בבית הוא מחשב ביתי רגיל שהתקנת עליו תוכנת שרת ונתת לציבור את האייפי או כתובת שמפנה אליו. שרת מקצועי הוא מחשב-שרת שנבנה בשביל זה, עם אמצעי גיבוי, מעבדים וזכרונות ענקיים עם כוח חישוב כולל עצום, וכמובן כמה חיבורים מהירים מקבילים (לשרת שלי למשל, השרת הראשי בחוות שרתים גדולה באריזונה, יש חיבור של בערך ג'יגה לשניה. לחיבור adsl בארץ יש מקסימום 64 ק"ב שליחה לשניה אם אני לא טועה. You do the math.) שלא לדבר על זה ששרת מקצועי מאובטח פיזית וטכנולוגית הרבה יותר מהמחשב שלך בבית שכוס קפה במקום הלא הנכון תהרוס אותו, ואח אחד קטן לא ישאיר ממנו זכר. אני מזכיר גם שאתה חייב להשאיר את המחשב כל הזמן דלוק ומחובר אם אתה רוצה להיות טיפה רציני (מה שממילא מתבטל כשאתה משתמש בשרת הביתי בתור שרת לאתר הסופי). לסיכום, אף פעם אל תשתמשו במחשב שלכם + תוכנת שרת כדי לאכסן עליהם אתר שפתוח לציבור, הם נועדו לשמש כסביבת פיתוח נוחה בשבילכם, לא סביבת הרצה סופית, לכו אפילו לשרת חינמי או לשרת בתשלום, יש גם זולים וטובים, תחסכו מכולם את כל החסרונות של שרת ביתי. אוקיינוס, בהצלחה וסליחה אם ההודעה מסובכת מדי :)

אני מסכים עם כל מילה

אומנם לפעמים בתנאים מיוחדים שרת ביתי כן יכול להתנהל כשרת מוצלח, אבל הכל תלוי באמצעים. כאשר אנחנו כאן מדברים על אתר אישי, לבן אדם שמתחיל בתחום, זו אפילו לא אפשרות שיש לשקול. תקשיבי לרוני ;)

למעלה