מהמתוקים שלי בשבת - חיתוכיות פצפוצי

מהמתוקים שלי בשבת - חיתוכיות פצפוצי

אורז מלא וחמאת בוטנים ללא אפיה (ללא גלוטן) - מתכון של אמא של סכרתי מצרכים: 1/2 כוס דבש 1/4 כוס סוכר חום 1 כוס חמאת בוטנים חלקה קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 3 כוסות פצפוצי אורז מלא 200 גרם שוקולד מריר ההכנה: לערבב דבש, סוכר ומלח יחד בתוך סיר עם אש קטנה עד שהסוכר יימס. להביא התערובת לרתיחה , להוסיף את חמאת הבוטנים ולערבב היטב. להסיר מהאש ולהוסיף תמצית וניל. להוסיף לסיר את פצפוצי האורז ולערבב עד שכל הפצפוצים מכוסים בתערובת חמאת הבוטנים. לשטח את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית פיירקס מלבנית קטנה ( אפשר של טוסטר ). לדאוג שיראו קצוות של נייר האפייה משני צידי התבנית כדי שבסוף נוכל לשלוף החוצה את הכל על הנייר. באמצעות גב כף לדחוס את התערובת חזק לנייר האפייה על תחתית התבנית. להמיס את השוקולד בסיר ( סבלנות זה לוקח זמן ) או במיקרו ( לא ניסיתי ). כאשר נמס, למרוח את השוקולד על פצפוצי האורז. למראה חלק של השוקולד - ניתן להעזר במרית או שוב בגב כף. לקרר את התבנית במקרר לכמה שעות. לאחר שהתקרר להוציא את כל החטיף עם נייר האפייה ולהניח על קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ומים חמים לחתוך את החטיף בזהירות לקוביות קטנות.
 
מאפינס קוואקר ותפוחי עץ ללא קמח וסוכר לבן

המתכון המקורי שייך לבלוגרית אוכל וזינזוני מוח - הים הרגוע, והקרדיט מגיע לה. השינויים שלי הודגשו מצרכים: 1. 1 כוס שיבולת שועל – קווקאר טחון בבלנדר דק שינוי שלי: אני לא טחנתי, שמתי אותם שלמים 2. 1.5 כוס שקדים טחונים דק שינוי שלי: לא היה לי שקדים, שמתי אגוזים 3. 1/2 כוס קוקוס 4. 1 כף אבקת אפיה 5. 1 כף קינמון 6. 2 ביצים 7. 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק 8. 1/3 כוס שמן 9. 1/2 כוס דבש 10. 1 כפית תמצית וניל את כל המצרכים הנ"ל לערבב בקערה להוסיף: 1. 1 כוס תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות או 2 בננות פרוסות - שינוי שלי: אני לא הוספתי 2. 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס - לא חובה 3. 1/2 כוס צימוקים - לא חובה לערבב הכל ביחד ולצקת לתבניות מאפינס לאפות בחום בינוני 25 – 30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים
 
למעלה