מהי מנהרת הרכבת הארוכה בארץ

מצב
הנושא נעול.

urielp

New member

ומה אורכה?

mucool2

New member
עדיין אין בארץ מנהרות רציניות

ומה אורכה?
אבל אני מאוד מקווה שיהיו בקרוב, בקו לירושלים. המנהרה הארוכה ביותר שם אמורה להיות כמעט 20 ק"מ. מומלץ לקרוא על זה יותר באתר "חדשות הרכבת". לדעתי ה"מנהרה" הארוכה ביותר כיום היא זו שעוברת מתחת לכביש ירושלים-ת"א באזור מחלף שפירים, אבל אני לא מקור מוסמך ואני גם לא יודע מה אורכה.

fireman

New member
הרכבת לנתב"ג עוברת במנהרה

אבל אני מאוד מקווה שיהיו בקרוב, בקו לירושלים. המנהרה הארוכה ביותר שם אמורה להיות כמעט 20 ק"מ. מומלץ לקרוא על זה יותר באתר "חדשות הרכבת". לדעתי ה"מנהרה" הארוכה ביותר כיום היא זו שעוברת מתחת לכביש ירושלים-ת"א באזור מחלף שפירים, אבל אני לא מקור מוסמך ואני גם לא יודע מה אורכה.
מתחת לכביש ת"א אשדוד לא?

mucool2

New member
עד כמה שידוע לי,

מתחת לכביש ת"א אשדוד לא?
עד כמה שידוע לי,
במחלף גנות, כביש ת"א אשדוד עובר בגשר מעל למסילה, ועל-פי "חדשות הרכבת" ההתפצלות היא ממזרח לשם. כנראה התכוונת למנהרה שמתחת לכביש ירושלים ת"א.

vitamin P

New member
לא...

מתחת לכביש ת"א אשדוד לא?
לא...
מתחת לגשר זה יפה שלא כיסו את התעלה של המסילה בתוואי ככה רואים אור יום ושמיים פה ושם יש מנהרות קטנות אבל לא כמו שמתוכננות להמשך התוואי

bernuli

New member
מנהרות לרכבת

ומה אורכה?
מנהרות לרכבת
מנהרה כרויה לרכבת (מלשון כרייה) יש שתיים- במסילה לנתבג מתחת למחלף שפירים (140 מ) שפעילה כבר כחודש (מנהרה באדמה) ובמסילה למודיעין באורך כ 400 ' - עדיין בביצוע (מנהרה בסלע) זהו תחום חדש, יחסית, בתשתית הרכבת בארץ שאר המנהרות הקיימות כיום הן מנהרות "חפירה וכיסוי" כלומר חפירה של הקרע ובניית מנהרה בנויה, כדוגמת המעבר מתחת לכביש 1 בדרך לנתב"ג ומבוצעות כאלה גם ברך למודיעין. מנהרות בכרייה נוספות מתוכננות במסילת עכו כרמיאל, וירושלים (מספר מנהרות באורך כולל של 22 ק"מ, כאשר הגדולה תהיה כ 11 ק"מ) בתמונה - המנהרה מתחת למחף שפירים

bernuli

New member
פרטים נוספים על המנהרה

מנהרות לרכבת
מנהרה כרויה לרכבת (מלשון כרייה) יש שתיים- במסילה לנתבג מתחת למחלף שפירים (140 מ) שפעילה כבר כחודש (מנהרה באדמה) ובמסילה למודיעין באורך כ 400 ' - עדיין בביצוע (מנהרה בסלע) זהו תחום חדש, יחסית, בתשתית הרכבת בארץ שאר המנהרות הקיימות כיום הן מנהרות "חפירה וכיסוי" כלומר חפירה של הקרע ובניית מנהרה בנויה, כדוגמת המעבר מתחת לכביש 1 בדרך לנתב"ג ומבוצעות כאלה גם ברך למודיעין. מנהרות בכרייה נוספות מתוכננות במסילת עכו כרמיאל, וירושלים (מספר מנהרות באורך כולל של 22 ק"מ, כאשר הגדולה תהיה כ 11 ק"מ) בתמונה - המנהרה מתחת למחף שפירים
פרטים נוספים על המנהרה
במחלף שפירים ניתן לראות באתר חדשות הרכבת/מעקב/קו נתב"ג/9.2003 כולל תמונות מהכרייה

mucool2

New member
התבלבלתי...

מנהרות לרכבת
התבלבלתי...
בין האורך הכולל לאורך המנהרה הארוכה ביותר (בתגובתי למעלה). תודה על המידע והתמונה!

fireman

New member
תודה על המידע והתמונה

מנהרות לרכבת
תודה על המידע והתמונה
תמונה נהדרת!

מצב
הנושא נעול.
למעלה