מהו סוד הקצפת החלבונים?

איזולדה

New member
מהו סוד הקצפת החלבונים?

למה לפעמים יוצא לי קצף גבוה ואוורירי לעילא ולעילא ולפעמים (כמו היום) עיסה דביקה ודוחה. כל המתכונים הכוללים הקצפת חלבונים הם בחזקת נעלם: "היום יצליח או לא יצליח?" איך עושים את זה נכון?

בילבי1

New member
האם את משגיחה היטב שלא תיפול

פנימה לתוך החלבונים אף טיפת חלמון??? האם את מוסיפה את הסוכר בהדרגה?

איזולדה

New member
בהחלט משגיחה שאין אף טיפת חלמון.

לגבי הסוכר ניסיתי את כל השיטות - בהדרגה, בהתחלה, בסוף. ההדרגה לא הצילה הקצפות מעיסתיות.

בילבי1

New member
מצטערת, לא מכירה עוד "פאשלות"

להקצפת חלבונים.

אבאשל

New member
פטנט שתמיד עובד לי

שטיפה יסודית של קערת המיקסר לפני ההקצפה, לא לנגב יסודי מדי (שישאר קצת רטוב) לי זה תמיד מצליח, אין נעלמים...

מיה ר*

New member
לא רק חלמונים ../images/Emo84.gif

אלא כל שומן שהוא, מפריע להקצפת החלבונים. לכן יש לשטוף היטב את הקערה והמקצפים, וכל מה שבא במגע... יש גם לקנות אבקת טרטר (לעוגות, לא לדגים) ואפשר להוסיף אותה לחלבונים, וזה מחזק את הקצף. מיה

אמירה

New member
כל מה שנאמר

עד עכשיו...אמת לאמיתה....מה שמצליח אצלי.....הוספת כפית מי ברז לחלבונים לפני ההקצפה.אין לי מושג למה, אבל מאז שחמותי לימדה אותי את הפטנט אין פיספוסים.

אבאשל

New member
תודה...

אני פה כל הזמן... בעיקר קורא ו"גונב" מתכונים כשיהיה לי מספיק ניסיון אוכל לעזור לאחרים גם

תוסיפי כפית של אבקת קרם אף טרטר

לא מחמיץ אף פעם. תקבלי קצף גבוה ויציב.

רובנס

New member
כל טיפ נכון אך לפני שתתחילי עליך

לנקות בעזרת לימון את הקערה והמקצפים כידוע לימון מנקה היטב שומנים כדאי להשתמש בקערת נירוסטה ולא בקערת פלסטיק שהיא עשויה משומן כידוע להביא את החלבונים לטמפרטורת החדר נותן נפח גדול יותר בהקצפה להתחיל את ההקצפה במהירות בינונית נמוכה בהוספת הסוכר להגביר לבינונית ובגמר ההוספה להגביר למהירות גבוהה למספר דקות נוספות ניתן להוסיף קרם טרטר להקשחת הקצף ישנם המוסיפים קורט מלח כף מים ואפילו מקציפים מעל בן מרי

דה

New member
לימון ומלח

אני תמיד מוסיפה מספר טיפות לימון וקורט מלח. אין פיספוסים בעניין.

RUT777

New member
קצף

אני חושבת שלפעמים ביצים שאינן טריות, הקצף לא מתקשה. בדרך כלל מנסיון עדיף להקציף ביצים בקערת זכוכית יבשה. להתחיל במהירות איטית ולעלות בהדרגה. יכול להיות שהסיבה היא באמת טריות הביצים.

למעלה