מדריך טאי צ'י שמדגיש לחימה במרכז..

roni251

New member
מדריך טאי צ'י שמדגיש לחימה במרכז..

שמלמד בצורה יותר דינאמית ומיישם אליקציות לחימתיות ...האם יש כזה באזור מרכז ואפשר לקבל פרטים?

Yin

New member
כן

דבר איתי. אתה מוזמן לשעור נסיון. אתה מוזמן גם להכנס לאתר של הארגון (בית ספר לטאי צ'י) אותו אני מייצג בארץ. 054-8100801. עדי

אתה מדגיש לחימה מהשיעור הראשון?

גם לתלמידים חסרי בסיס או ידע כלשהו, אתה מתחיל ממיקוד באפליקציות ולאו דווקא מיקוד בתבנית/שחרור וכו'?

Yin

New member
קבוצה מעורבת

ולכן יש נושאים שגם תלמיד שזה לו השעור הראשון יעבוד עם מתקדם יותר. לרבות משוב פיזי על השלכה של עקרון. לגבי סדרת התנועות, היא מבחינתי כלי ותרוץ ולא מטרה בפני עצמה. שחרור הוא פועל יוצא של מספר דברים, ולא בהכרח נושא שעומד בפני עצמו.

erezinna

New member
שלום ליין

לאחר שיטוט באתר אליו הפנית, שמתי לב שנתקלתי כבר בקטעי הוידאו האלו באינטרנט (דווקא לא מזמן). האם מר ארל מונטגיו מופיע בכל קטעי הוידיאו? (גם של הדגמת התבנית וגם לש האפליקציות). מה בדיוק מלמדים בבית הספר שלכם ובאיזה סדר? האם מר מונטגיו מגיע לארץ ללמד? תודה, ארז.

Yin

New member
וידאו

אני לא יודע אילו קטעים ראיתי ולכן אנני יודע לגבי מי מופיע. אני יכול להניח שכן. ארל התחיל לצלם ולכתוב כבר מזמן, ועושה זאת עם היום. כך שצריך לקחת בחשבון שינויים טבעיים. חומר הלימוד מקיף מספר נושאים (שלא בכולם אני עוסק): 1. טאי צ'י - בעיקר הסגנון הישן של משפחת יאנג (החוליה המקשרת בין סגנון צ'ן לסגנון יאנג שנפוץ היום). 2. בה גוואה 3. חומר של וודאנג (בו אנני עוסק, למעט שני דברים קטנים: מקל וסוג של עבודה בזוגות/צ'י גונג) 4. צ'י גונג באתר מופיע סדר הלימוד, אבל אני לא תמיד מחוייב לסדר חיצוני. ארל הביע נכונות עקרונית להגיע לארץ, אך עדיין זה לא ממש קורה. לא יודע. עדי

fa jing

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לגבי המשפט

"לגבי סדרת התנועות, היא מבחינתי כלי ותרוץ ולא מטרה בפני עצמה." משפט חשוב מאוד. פעמים רבות אני שומע אנשים שאומרים שיש להיות משוחרר, רך רפוי וכו', אני תוהה כמה מהם באמת בקיעים בביצוע אותו העקרון וכמה מהם באמת ניסו לבדוק אם זה עובד באימון קצת יותר לוחץ מאשר פושינג הנדס ידידותי. לצערי (אולי יש כאלו...) לא ראיתי יותר מדי. חנן

איקידו

New member
../images/Emo45.gif

קראתי משפט כזה: החכמים המציאו את הקאטה בכדי לנוכל להיוודע באמצעותה אל הדרך. הקאטה היא לא הדרך עצמה אלא מעיין משעול שמוביל אליה.

דו קרב

New member
לדעתי קאטה היא האומנות שבלחימה.

כמו שנימוסי השולחן אינם באים לשבור רעב. עכשיו צריך להגדיר,אומנות לחימה מה היא, ולראות את מרכיב הקאטה לפי הגדרת המטרה.

דו קרב

New member
אנסה להסביר. אם המטרה היא לאכול

כדי לא להיות רעבים, שלח יד לסיר הוצא רבע עוף ואכול. אין צורך לשטוף כלים, את השפתיים נגב בשרוול ואתה מסודר. השאלה אם אומנות לחימה מטרתה לשבור את מיפרקת היריב או שיש בה יותר. לדעתי המילה אומנות מכוונת לשלמות בתנועה. שלמות זו נדרשת בקאטה, ובדיוק כמו שנימוסי השולחן יעניקו לך טעמים וניחוחות שלא תבחין בהם בדרך העיניינית, כך הקאטה תעניק לך את שלמות התנועה עם ההבחנה המדוייקת של ביצוע מושלם. אני מאמין שכדי להיות לוחם טוב אין צורך בקאטה אלא בטכניקה של לחימה. כדי להיות אומן לחימה יש צורך בתירגול הקאטה באותו יחס של תירגול הלחימה. פשוט כך מגיעים לשלמות ולמיצוי כל התחושות.

nitzano

New member
תרשנ לי לחלוק עליך

קאטה = שינג (בסינית) = צורה (בעברית) . קאטה נועדה בין היתר לשמש כתבנית אליה נוצקת הכוונה .לאחר שנוצרה הכוונה הרצויה יש לזנוח הצורה . האמנות עצמה נמצאת באיכות התנועה ולא בצורתה .

nitzano

New member
שארדונה בקערת פח או מי שלולית בגביע

יש דברים שהעין לא רואה אך היד חשה. לא ניתן ללמוד אמנות לחימה אך ורק ע"י חיקוי תנועת המורה ,יש צורך גם בחישת תנועתו ואיכותה ,חישת כיוון הכח ואיכותו וכו...... אני מעדיף שרדונה

amir_aikido

New member
בתרגום לא מילולי: קאטה=תרגיל מוגדר

לפחות אחד המורים היפניים שאני מכיר, שבחר להתייחס למונחים ולהסביר אותם. תרגם את המונח קאטה, כתרגול מוגדר. הכוונה היא לכל תרגיל בו לכל אחד מהצדדים תפקיד מוגדר היטב: א' תוקף את ב', בתקיפה X (מצידי שהיקרא "עקיצת הספיידרמן"), ואז ב מגיב בדרך מסוימת (ומצידי תקראו לה - "באטמן מסדר את הגלימה"
), ואז א' מתחמק ומבצע טכניקת נגד ("קפיצת סופרמן" כבר אמרנו?) . התיאור לעיל מתאר קאטה (של שיטה מוזרה מעט). קאטה יכולה לכלול גם כלי נשק, וגם יותר (או פחות) משני אנשים. וכמו שכתבו כבר למעלה, קאטה היא דרך מסוימת ללמוד רעיונות מסוימים, החל מביצוע מדויק של טכניקות, דרך התאמת טכניקות למצבים, תנועה, מיקום, תזמון, פתיחה כתוצאה מתנועה, ועוד ... וכלה בכוונה וקריאת כוונה. אנו מתרגלים ולומדים גם קאטות שמקורן בקוריו, ובמיעוטן, אני מתחיל להתקדם להבנה מעבר לשלב הבסיסי של זיכרון התנועה ואופן הביצוע הנכון של הטכניקות, אל הצעדים הראשונים שמעבר, כך שאני יכול להעיד מנסיון אישי שהדברים הללו בהחלט קיימים בקאטות, ודרך הלימוד שלהם איטית עד מאוד. אני מבקש גם להצדיע: "האמנות עצמה נמצאת באיכות התנועה ולא בצורתה ." |קידה| אמיר

ע ר ן ק

New member
שלוב

האמנות עצמה נמצאת באיכות התנועה ולא בצורתה . "האמת כרגיל איפה שהיא באמצע. גם איכות וגם צורה.

nitzano

New member
היכן הירח

האם הירח בכיוון אליו מצביעה אצבעי ? האם הירח הוא אצבעי ? האם הירח גם בכיוון אליו מצביעה אצבעי וגם אצבעי עצמה ? הקאטה אמורה ללמד אותנו את האמנות ,ברגע שלמדנו האמנות אין לנו ציותר ורך בקאטה .

למעלה