מדריך הטרמפיסט לגלקסיה- הסרט

chikashel

New member
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה- הסרט

היינו אתמול. מה אומר ומה אגיד? מאכזב טיפה. הקשר לספר קלוש למידי (אף על פי שהשאירו את הקטעים הטובים, כמו הליוויתן ועציץ הפטוניה), והעלילה שנכתבה במיוחד לסרט, קלושה עוד יותר. מרווין הרובוט המדוכא -גונב את ההצגה, אבל חוץ ממנו אף אחד מהשחקנים לא מבריק במיוחד. בקיצור- אוהבי הסדרה- הנמיכו ציפיות. האיש, שבא בלי שמץ של מושג מי ומה (הוא "לא קורא סוג כזה של ספרות", דירג את הסרט כ"חביב", ולא יותר. לא נורא, לא כל סרט הוא שר הטבעות...

shelycat

New member
בדיוק היום ראיתי כאן בילבורד עם פרס

פרסום של הסרט ותהיתי בייני לבין עצמי עם יש סיכוי שזה יעמוד בסטנדרט, בכל מקרה מה הסיכוי שיצליחו להעביר ספר קלאסי ופרוע שכזה הרי הוא בעיקר נסמך על הדימיון הפרטי של הקורא ושום דבר לא יכול להשתוות לו. ספר מדהים (מרוב התלהבות יש לנו אותו גם כמה כרכים בעיברית, גם את כל הכרכים כספרים בודדים באנגלית וכמובן כשיצא הכרך השמנמן המשולב גם הוא נקנה.

Nיה

New member
אני קוראת את הכותרת שלך

ומנסה נואשת להזכר מי זה ביל-בורד מהספר, ותוהה האם קראו לאחת הדמויות שם ביבברוקס או משהו דומה או שאולי זה ביל-בורד. ומה הכוונה 'עם פרס' ? פרס - סגן רה"מ ? בקיצור - מסקנה לעתיד: במקום לשבור את הראש, להכנס להודעה ולהבין הכל...

shelycat

New member
קורה לי כל הזמן

ואני אפילו לא בהריון כך שאין לי תירוצים. איך עובר ההריון בינתיים?

Nיה

New member
לאט לאט הזמן טס...

עוד חודשיים וקצת, רק מגדלת וואחד כרס, וחוטפת בעיטות מבפנים, אבל חות מזה - כלום. על מי מנוחות. עונה בדיוק להגדרה 'הריון משעמם'. מכירה את הביטוי 'קל במערכה - קשה בקרב' ? בטח יהיו לי צירים של 48 שעות, ירידת מים, לא יוכלו לתת לי אפידורל ועוד כל מיני דברים כיפים כאלו...

tiny dancer

New member
מממ נחכה לראות בדיוידי

אחרי שעיוותו את "אני רובוט" של אסימוב ממש לא היו לי ציפיות

chikashel

New member
אולי בגלל שחצי מהקסאט של הסרט

"אהבה זה כל הסיפור" מופיעים ב"מדריך"? את ארתור משחק הבחור שכיכב בסרט "הפונוגראפי", וכוכב הרוק המזדקן מ"אהבה.." הוא מתכנן הפלנטות. יש חן מסויים בסרט, אבל למי שמצפה לטירוף חושים, ב-א-ל-ג-ן, ציניות והתפלספות מבדרת על מהות החיים, היקום וכל השאר- נשאר וחצי תאוותו בידיו.

עדיין רוצה לראות...../images/Emo8.gif

אהבתי נורא את Love Actually.........

מישמש1

New member
דווקא

מרטין פרימן AKA ארתור דנט הרבה יותר מוכר כאן מכיכובו בסדרה הקומית הקורעה שאימרקנו לאחרונה THE OFFICE, והסרט העוד יותר קורע SHAUN OF THE DEAD. עוד לא ראיתי את הסרט אז אמנע מלחוות דיעה נחרצת, אבל כמה אפשר לצפות מעיבוד של שעה וחצי? ד"א, אני לא יודעת אם את מודעת אבל ישנם כמה וכמה עיבודים אחרים- תסכית לרדיו, ונעשתה גם בשנות ה-80 סדרה לטלויזיה שהיתה די פופולרית - את שניהם עיבד אדאמס, כך שאין מנוס מלאבד קצת חומר ואם זה היה מקובל על הסופר... בסופו של דבר המעריצים אף פעם לא מרוצים כי לכל אחד יש קטע/ים אהוב עליו שלא חושב שקיבל מספיק משקל.

tiny dancer

New member
בעלי במקום לשמוע מוזיקה בהליכות

מקשיב לתסכיתים בריתוק משהו

d a p h n a

New member
אוף. דיכאת אותי...

אני ממש חיכיתי לזה. אבל כנראה שזה היה צפוי, שאי אפשר להעביר את דאגלס אדמס ממדיום מילולי (רדיו/ספר) למדיום קולנועי.

ט ו ש ה

New member
גם אני במתבאסים...

אחד הסרטים שאני הכי מחכה להם השנה... לא שזה מפתיע אותי, באמת לא כל סרט יכול להיות שר הטבעות (אגב, בדצמבר אמור לצאת העיבוד ל"האריה , המכשפה וארון הבגדים" המופלא, וגם פה מפלס החששות גבוה מאד אצלי...) בינוני זה באסה... אבל בטח עדיין נרוץ לראות

d a p h n a

New member
אבל ל"אריה, המכשפה" וכו'...

כבר היה עיבוד טלוויזיוני מצויין (לארבעת הספרים הראשונים של הסדרה), אז לפחות ברור שזה אפשרי ברמה העקרונית.

d a p h n a

New member
ועוד משהו קטן...

כמה שאני מתה על הסדרה הזו, בקריאה מפוכחת של אדם מבוגר, קצת קשה לי להתגבר על זה שמדובר על פרופוגנדה נוצרית-אוונג'ליסטית די חזקה. כנראה שזה מה שלימודי היסטוריה עושים לבנאדם.

ט ו ש ה

New member
העיבוד הטלויזיוני היה בינוני בעיני.

הייתי מאוכזבת כי את הספרים מאד מאד מאד אהבתי, והרגשתי שהעיבוד לא עמד במבחן. ולגבי האג'נדה של ק.ס. לואיס.... מספיק לקרוא את הביוגרפיה שלו כדי להבין מאיפה זה הגיע
האמת היא שלי זה לא הפריע, מי שרוצה לעשות פרפגאדנה נוצרית אוונג'ליסטית על יהודיה כשרה שכמותי, מוזמן בכל יום
הספרים הם עדיין קלאסיקת ילדות שלי.

d a p h n a

New member
אולי אהבתי את העיבוד

כי הייתי ילדה כשראיתי אותו. גם אני עדיין אוהבת את הספרים בתור קלאסיקת ילדות, אבל זה טיפה הפריע לי בהסתכלות אחרונה. =0)

ט ו ש ה

New member
והנה שוב חוזרים לנושא הנוסטלגיה...

ראיתי את העיבוד נורא מזמן,אבל אני זוכרת שהתאכזבתי. יכול להיות שחלק מזה נבע מהעובדה שקראתי את מחזור הספרים של נרניה המון והייתה לי תמונה בראש של איך זה צריך להיות, וזה לא היה... לא יודעת, אני משתדלת לא להכניס פרשנויות ומשמעויות נוספות לספרי הילדות שלי ולעיבוים שנעשו על פיהם, אחרת אני מרגישה שאני מאבדת משהו מהאהבה הנאיבית והילדותית שהיתה לי לספרים האלה.

מדהים לראות כמה פה חולקות אותו טעם

[ילדותי עד גרוע, יש שיגידו] גם אני במחכים למדריך (כבר קבעתי דייט עם החבר החננה מהתיכון), לאריה, לצ'רלי והשוקולדה ולהארי פוטר החדש...

למעלה