מדף שאפשר להעלות ולהוריד כשהוא נשאר אופקי

מדף שאפשר להעלות ולהוריד כשהוא נשאר אופקי

שלום
אני רוצה לבנות מדף מעל האסלה - קובץ מצורף. המדף אמור לשמש משטח החתלה. מפאת חוסר מקום אני מנסה להיות יצירתי. בתמונה המצורפת ניתן לראות את האסלה הנמצאת בנישה בתוך השירותים. מול האסלה נמצאת האמבטיה.

אני רוצה לבנות מדף שאוכל להוריד אותו לגובה מעט מעל גובה מיכל ההדחה של האסלה לצורך השימוש בו. וכאשר אין בו שימוש - הייתי רוצה להעלות אותו לגובה של משהו כמו שני מטרים מעל הרצפה כדי שלא יפריע להשתמש באסלה.

מאותה סיבה של חוסר מקום הייתי רוצה להשאיר את כל המצרכים של החתלה ( חיתולים, קרמים, טאלק וכו' ) על המדף כשהוא למעלה, כך שאני לא רוצה לקפל אותו אלא להעלות כלפי מעלה כאשר הוא עצמו במצב אופקי.

אני למעשה רוצה שהמדף יכסה את כל שטח הנישה של האסלה

אני מחפש פתרון ידני נוח ואם אין - גם מנוע חלק ושקט יכול לבוא בחשבון

רעיונות ? אשמח מאוד !!!

תודה
אולג

פתרון בשבילך

מה אתה אומר על זה?
מדפים עם ווי מתכת שתפוסים על מסילה, בכל זמן אתה יכול לשלוף את המדף ולהעביר אותו יידנית.
התאים למשקלים כבדים ללא בעיה.

חפש מדפי ברזל מודולרים.
אני מצאתי במקרה מטר מסילה לקיר עולה 38 שקל.
וזרוע מדף אחת עולה 10 שקל.
סך הכל לדעתי יעלה לך כל החומרים כ150 שקלים. תלוי איזו פלטה תשיג.

תודה, אבל זה לא בדיוק מה שאני צריך

אני צריך שבתנועה פשוטה זה יעלה וירד ( כשאני עם ילד ביד :)
בנוסף, העומק הוא די גדול, כך שלא יהיה פשוט לשלוף ולשים אותו למעלה ( שני מטר גובה ) כי הוא חייב להיות די מאוזן כדי להכנס בחריצים

תוודה על התגובה אבל !!

עומר TT

New member
מיסבים ליניאריים

יש היום זולים יחסית באיביי, זה יספק לך את התנועה למעלה ולמטה כשהמדף אופקי ומקובע לקיר, את הנעילה במצב עליון/תחתון תצטרך לבצע עם בריח זה או אחר, למעשה רק העליון, למצב התחתון מספיק הקצה התחתון של הציר אשר מקובע לקיר.

נשמע מעניין !!! איך קוראים לזה באנגלית ומה

המאפיינים שאני צריך לבדוק ?

לגבי מעצורים - לא בעיה. יש לי כבר רעיון לבריח פשוט ובטוח

תודה רבה !!!!

עומר TT

New member
אתה מחפש משהו כזה

כזה. אתה יכול להריץ חיפוש פשוט על linear bearing באיביי או בגוגל, אתה לוקח מוט בהתאם לקוטר הפנימי של המיסב (או להיפך) מחבר אותו לקיר למעלה ולמטה, ועליו נוסע המיסב שאתה מחבר למדף. את המוט הייתי קונה בארץ, בעיקר בגלל עלות המשלוח.

אה. עכשיו הבנתי מה זה. זה לא מנגנון של בלימה

משתנה. חשבתי שאולי זה מן מנגנון שאם לא נוגעים בו - לא זז אבל עם טיפה משיכה מופעל בו משהו ש"מגביר" את המשיכה.
אם לא נוגעים - לא זז. אם טיפה מושכים אז זז ממש בקלות.
אתה מכיר אולי משהו כזה ?
אולי משהו פנאמטי כמו הצילינדרים של קלאפות ( כמו הדלת שמסתירה מיקרו בארונות מטבח )

יהיה לי קשה להתקין בריח למעלה. חשבתי רק על למטה. קיוויתי שהמנגנון עצמו יספק נעילה ....

רוני1955

Active member
המשך

לבוכנות האלה קוראים בוכנות גז. גם את תשתמש בהן, אתה צריך מיסבים ליניארים ומסלולים למיסבים. המסלולים עשויים ממוטת של פלדה מושחזת, והם לא זולים בכלל. בנוסף, אתה רוצה תנועה של כמטר וחצי, זה אומר שהבוכנה צריכה להיות, במצב פתוח, כשלושה מטר אורך. מעולם לא נתקלתי בבוכנה באורך כזה. במצב סגור, כשהמשטח במצב תחתון, האורך שלה כמטר וחצי, וגובה משטח ההחתלה הוא כ 90 ס"מ. אתה חושב שהשכנים מלמטה יסכימו שחלק מהבוכנה יבלוט להם מהתקרה לשרותים שלהם? אם הייתי שכן שלך, סביר להניח שהייתי מסכים.
אני לא יודע מה המחירים המדויקים של כל הרכיבים האלה, אבל יש לי השערה מבוססת, שכל זה יגיע לכמה אלפי שקלים.
אתה יכול במקום בוכנות גז, להשתמש בבוכנה חשמלית.
http://www.softec.co.il/product.aspx?p_id=7373
יש לה טווח עבודה של 1 מטר. גם כאן צריך את המיסבים הליניארים והמובילים שלהם.
מה שלא תבחר, שיהיה לך בהצלחה. בסוף, תביא תמונות.

עומר TT

New member
מוט טלסקופי עם פין בנקודה העליונה שיוצא לבד

יש גם מנגנון שבו במוט יש חור ובחלק שזז יש כדור שנלחץ עם קפיץ לתוך החור ונותנים לו דחיפה מצד שני כדי לשחרר, אבל אני לא מליח להזכר איפה ראיתי את זה אני רק זוכר שזה היה באיזה חפץ יומיומי בזמנו והיום אני כבר באמת לא רואה את הפטנט הזה בשימוש.

עומר TT

New member
חיפשתי קצת

אם משתמשים במיסבים ומסלולים שאינם עגולים, אז יש אופציה לדבר כזה, למרות שזה ייקר את כל הסיפור משמעותית.
מה שאני לא מבין זה למה מוט פלדה או נירוסטה גלילי פשוט צריך לעלות כל כך הרבה, אנחנו לא מדברים על מערכת ייעודית שצריכה להסיע עליה מכונת CNC, הייתי מצפה שליישום שלו כל מוט ישר בקוטר המתאים מספק מתכות יעשה את העבודה.

רוני1955

Active member
זה לא עובד ככה

המיסבים האלה הם מאד רגישים ללכלוך, והטולרנסים שלהם מאד מאד קטנים. מוט לא מושחז ולא מדויק עלול לגרום ליצירת גרדים שיגמרו את חיי המיסב. אמנם המערכת לא אמורה אמורה להיות מערכת CNC, אבל ביסודם הם מתוכננים לזה.

עומר TT

New member
על התוצרת של VXB אפשר להגיד הרבה דברים

אבל טולרנסים קטנים זה לא אחד מהם...

רוני1955

Active member
לדעתי אתה הולך להסתבך.

אני לא אומר שאי אפשר, אבל זה לא פשוט ולא זול. אני מציע לחשוב על גם וגם. גם מתקפל וגם מקום לציוד. תבנה את המדף משני חלקים. חלק אחד 12 ס"מ מקובע לקיר, וחלק אחד 60 ס"מ, מחובר עם צירים לחלק המקובע. את הציוד תשאיר על החלק המקובע, ותוכל לקפל את החלק הגדול לכיוון הקיר. מכיוון שממילא יש שם ניאגרה, החלק הזה לא יבלוט לכיוון מי שמשתמש בשרותים, ולא יפריע.

למעלה