תקשיב אדון לא נכבד
מישהו שפוגע בעמו, במדינתו, בגופים שנשלחו על ידי מדינתו אינו אוהב ואינו אוהב ישראל, יש לי ספק בכלל אם הוא יכול לקורא לעצמו ישראלי או אם הוא יכול לקרוא לעצמו בכלל יהודי. לי אין שום בעיה עם דתות אחרות, יש לי בעיה קשה מאוד עם פורעי חוק, מתאבדים, טרוריסטים וכו' וזה קיים כבר משני הצדדים לצערינו. אין לי בעיה שערבים יתישבו בארץ, אין לי בעיה שאנשים יסעו בשבת, אין לי בעיה שאנשים יוכלו אוכל לא כשר, אין לי בעיה שאנשים לא יעלו לתורה, אין לי בעיה עם זה שאנשים לא יעשו ברית מילה לבניהם. עדיין כל האנשים האלו יכולים להגיד שהם הולכים יותר לפי רוח היהדות מאשר אדם שמתנהג כמוך. המחאה היא ליגיטימית. שאנשים שאומרים שהם לא מסכימים עם הפינוי זה ליגיטימי לחלוטין, הם גם יכולים להפגין בלי סוף ולעשות אין סוף פעולות חוקיות לחלוטין שלדעתי היו משנות לגמרי את התוצאות. מה שאתה עושה הוא לא ליגיטימי לחלוטין. שאני אומר את מה שאני אומר יש לי גיבוי של ערכי דמוקרטיה. גם אם ההחלטה התקבלה בצורה לא תקינה לחלוטין המערכת עדיין צריכה למלא את ההחלטות שלה בשביל לא להגיע בלגן מוחלט שיביא את המדינה לקריסה טוטאלית מיידית. מה שאתה עושה לא מגובה על ידי ערכי הדמוקרטיה, לא מגובה על ידי ערכי הדת ולא על ידי רוח הדמוקרטיה או הדת. מותר להתאבל, צריך להתאבל אבל יש גם גבול לכך. הדברים שלך מנוגדים לרובם המוחלט של אנשי הדת בארץ, הדת לא לצידך. אני יודע שהדת גם לא לצד דעותי בנוגע לפינוי השטחים אבל אני גם לא צריך אותה וגם עדיין יש לי ערכים. אתה ואנשים שהתבטאו כמוך ניפצו באופן מוחלט את כל הערכים שעל פיהם חונכו היהודים במשך אלפי שנים, את ערכי האדם הבסיסיים ביותר, את ערכי הדמוקרטיה וערכים בסיסיים כמו אהבה לעם. גם עם חלקים גדולים מהעם אינם חושבים שפינוי עזה הוא הפיתרון הטוב ביותר ואפילו שמים סרט כתום על מכוניתם, העם לא תומך במתנגדים מהסוג שמוכנים לפעול אקטיבית נגד צה"ל ואנשים שתבטאים כמוך. אתה פועל נגד הדת, נגד החברה, נגד המדינה ונגד העם שלך! אנשים כמוך! עכשיו אם תוכל תסביר לי במה אני טועה.