עליך להגיע לשער שלכת.
מכיוון שמרכז ת"א מתחלק לדיי הרבה מקומות יש יותר מידי אופציות. אציין בפניך קודם כל כי למרות שיש קווים ממרכז ת"א לתל השומר, חלקם לא מהירים ואני ממליץ בחום לבצע החלפת קווים. ממרכז ת"א (באופן כללי) אני ממליץ על נסיעה בקווים 39/239 עד לסינרמה ושם להחליף ל104 של דן למסוף תל השומר או ל168 של קווים למסוף לשכת הגיוס (יש פירוט בהמשך לגבי כל אחד מהיעדים האלו).
1. קו 70 דן מרוטשילד, הבימה ולונדון מינסטור. יורדים ממנו במסוף תל השומר (תחנה סופית). משם או שממשיכים עם קו 2 של קווים לשער שלכת או שנכנסים למחנה, איך שעוברים את הש.ג. פונים שמאלה, מגיעים לצומת ושוב שמאלה ומיד ימינה.
2. מאלנבי - קו 168 של קווים עד התחנה הסופית - לשכת הגיוס. שם אתה חוזר אחורה לכיוון ממנו הגיע האוטובוס, יש שם בניין של משרד הבטחון ושם ממוקם שער שלכת.
3. מרחוב בן יהודה (לכל אורכו) קו 104 של דן עד לתחנה הסופית - מסוף תל השומר. משם בדיוק כמו בהכוונה של קו 70.
4. קו 55 של קווים מרחוב ארלוזורוב ואיזור איכילוב והרבנות דרך גבעתיים וחרישת קרית אונו וגני תקווה. ירידה בתחנה הסופית - לשכת הגיוס. אני כלל לא ממליץ על נסיעה בקו זה, זו פשוט ארוך מידי.
*בכל הקווים של חברת קווים ההגעה למסוף לשכת הגיוס היא לאחר סיבוב בקרית אונו. מדובר בסיבוב של כ-15-20 דקות. אפשר ולטעמי אפילו מומלץ לרדת מהקווים האלו כבר במחלף אלוף שדה או בבר אילן ולהחליף לשפע של קווים בתדירות גבוהה למסוף תל השומר. סך הכל ההליכה מהש.ג. של מסוף תל השומר (המכונה שער צפון וגם מסוף אהרון קציר) עומדת על 10 דקות עד לשער שלכת.